Ocena dotyczy

Paweł

Dodał: 04.06.2009

Jeździ tym autem:

1 rok

Jimnny to prawdziwa terenówka, z bardzo dobrym zawieszeniem. Świetnie sprawdza się w terenie, ale także jako miejskie sprytne autko.Silnik 1,3 l. 85KM,dobrze dopasowany do wymagań terenowych, jednak pozostawia do życzenia przy jeździe na trasie. Jednak dla kogoś kto oczekuje przede wszystkim komfortu i wygody, Jimnny jest za twardy i za mały.

(kultura pracy, elastyczność)

Silnik w terenie daje radę, natomiast na asfalcie nie zachwyca przyśpieszeniem. Prędkość maksymalna mierzona gps to 148km/h.

Wsteczny nie zawsze chodzi gładko. Załączanie/ odłączanie reduktora tylko na postoju i z wyprostowanymi kołami.

Oczywiście pod warunkiem, że zdajesz sobie sprawę, że kupujesz prawdziwą terenówkę, a nie komfortowego SUVa. Zawieszenie bardzo twarde, co szczególnie daje się we znaki przy pokonywaniu poprzecznych garbów.Natomiast w terenie można nawet zrobić hopkę i nic.

Do przodu i na boki jest dobrze, natomiast do tyłu i w tył na boki bardzo ograniczona przez słupki C.

Szału nie ma, ale jest nieźle. Warto zamówić dodatkowo podłokietnik będący przydatnym schowkiem.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Wentylacja jak i ogrzewanie bez zastrzeżeń, natomiast wydajność standardowej klimatyzacji na bardzo średnim poziomie.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Wbrew pozorom do tyłu mogą wejść dwie dorosłe osoby, choć nie będzie to podróż komfortowa. Z przodu nie najgorzej. Bagażnik symboliczny, ale po złożeniu tylnej kanapy coś można przewieźć.

Przy większych prędkościach słabe.

Przegląd po 15000km wraz z przeglądem gwarancyjnym nadwozia 700zł.

Spalania 1.3 VVT 85 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

Jest to chyba najtańsza terenówka na rynku aut nowych. Stosunek ceny do jakości bardzo dobry.

drobiazgi

Nie miałem złych doświadczeń. Oby tak dalej.

poważne usterki

Nie miałem złych doświadczeń. Oby tak dalej.

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Zawieszenie: Sztywne mosty, dzielność w terenie.

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Suzuki Jimny

16 komentarzy

14 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Piotr Jimniety :)~Piotr Jimniety :)

Do Jimny_dreamer: ZMIENIAJ !!! Na poczatku bedziesz musial sie troche przyzwyczajic do jazdy Ale potem SAMA FRAJDA!!!!Zwalaszcza w terenie...Mieszkam na Islandii dluga zima a teren do off_roadu znakomity i powiem tak : Ci co sadza ze Jimny to tylko zabawka pod dyskoteke nie wiedza nic ... Moj zawozi mnie do pracy a w wakacje i weekendy wszedzie tam gdzie nie ma juz asfaltu i nawet tak zwanych duktow...Nic nie przerabialem nie podwyzaszany rasowany itd..Mam tylko snorkel bo tu nie wszedzie sa mosty i opony A/T..

~Piotr Jimniety :)~Piotr Jimniety :)

Do ~Roman: Hahahaha !! Czyli nic sie nie zmienilo ja mam rocznik 2000 rok i te same objawy Ale nie zmieniam na razie A jak zmiene to tez Jimny...Bo jestem Jimniety

byniek09byniek09

prowadzi sie pieknie na sniegu ja dopiero utopilem go w mokrym sniegu i tak stanol ze nawet dzrzwi nie otworzylem ale szukam pomocy mam silnik 1,3 16V i spalanie mnie szokuje 12lit benzyny a LPG 18lit i niewiem w czym szukac problemu

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Suzuki Jimny, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Suzuki Jimny