Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
ACMC - Air Conditioning Magnetic Clutch?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Suzuki Jimny 1.3 16V 80KM

(od 1998 do 2005)
  • w klasie samochodów:
  • Małe SUVy
  • na podstawie liczby ocen:
  • 41
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 11 ocen)
TAK (90%)
NIE (10%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Przeniesienie napędu
  • 75%
  • Karoseria
  • 25%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Karoseria
  • 50%
  • Zawieszenie
  • Układ hamulcowy
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Suzuki Jimny 1.3 16V 80KM

Nadwozia Suzuki Jimny

Silniki Suzuki Jimny

Silniki benzynowe
Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Suzuki Jimny 1.3 16V 80KM

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Michał
2012-03-23
 (3,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Nie bądźcie naiwni- 1. auto typowo kobiece... sratatata...na zakupy -fakt moja laska lubi nim jeździć, ale to twarda kobita;) 2. najlepsze na świecie auto terenowe, Land Rovery wysiadają...blablabla- fakt, że jest dzielne i sam mam zamiar pojeździć w rajdach, ale jest za słaby silnik i siada w błocie na mostach, bo są za nisko. Oczywiście wszystko można stuningować za odpowiednią kasę. 3. jakość blach jest lepsza niż w samurai'u- fakt, że jimny jest o niebo lepszy,ale rama po zimie i kilku błotach (była myta!!!) zaczęła mieć rude naloty. Sposobem jest dokładne mycie, czyszczenie tych nalotów i konserwacja (biteks, gumy, fluidol...) 4. to nie jest auto terenowe, tylko pseudo-mikro-suv... taaa jasne... rama, zapinany stały 4x4, dołączany reduktor, możliwość tuningu off-road i to nie jest auto terenowe??? Fakt, spójrz na pkt. 2, ale i tak jest dzielne i jeśli umiesz nim jeździć, to zaskoczysz niejednego (ja prawie wszystko biore z rozpędu, wtedy dosłownie przelatuję po powierzchni) Poza tym miejcie świadomość, że fotele nie są wygodne, ogólnie auto nie jest wygodne, silnik 1,3 nie musi być ekonomiczny (wydaje mi się, że 1,6 byłby mniej paliwożerny), rodziny na wakacje nie zabierzecie, a poważna zabawa w terenie będzie dość kosztowna. Poza tym spotkacie sie z wszechobecną krytyką waszego wyboru, możecie być wyszydzani lub chociaż traktowani mało serio. Jest jednak ALE: To autko było moim marzeniem od wielu lat, jest bardzo ładne, łączy bryłę klasycznej terenówki z autem miejskim. Na mieście sprawuje sie extra, w trasie gorzej, w terenie bardzo dobrze. Ja mam zamiar zrobić z niego auto turystyczno-wyprawowe. Powoli to robię. Niedługo mój pierwszy rajd turystyczny. A rzeszy filozofów, którzy jeżdżą golfami, passatami z DDR, czy innymi 20-to letnimi civikami i udzielają rad tudzież komentują MÓJ wybór! olewam, bo kijem Wisły nie zawrócę. Wiedziałem jak wygląda i mogłem wyobrazić sobie, że nie zapakuję rodziny i psa. Koledzy narzekają, że z tyłu nie ma drzwi... przecież to moje auto i ja siedzę z przodu! I to jest właśnie fura dla takich małych egoistów-indywidualistów, którzy mają w d... światowe trendy. jeśli zastanawiasz się nad Jimnym i nie odstraszyły Cię powyższe komentarze, a jedynie potwierdziły Twoje podejżenia dot. tego samochodu, to po 1. dojrzałaś (eś) do tego auta, a po 2. prawdopodobnie będziesz w tym wąskim gronie egoistów-indywidualistów mających w d... światowe trendy ;D
pełna ocena Standard, 1.3 16V 4WD 80 KM manualna 4x4, 2003 r., 190000 km
#sim.#
2008-10-17
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Kolejne moje auto które kupiłem z miłości do motoryzacyjnych egzotyków. Bardzo sprawny pojazd terenowy (!). Do jazdy w mieście - bardzo twarde zawieszenie, na nierównościach trzeba się przyzwyczaić. Dla większości ludzi którzy używają samochodów do luksusowego przemieszczania się z miejsca na miejsce - nie do przyjęcia. A jeśli kogoś pasjonuje możliwość przejechania tym małym łazikiem prawie każdej dziury i krawężnika bez zostawiania na nim zawieszenia - bezcenny mały przyjaciel o urodzie dyskusyjnej ale pociągającej:))
pełna ocena Standard, 1.3 16V 80 KM, 1999 r., 70000 km
miniks
2007-12-12
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto typowo terenowe i tak nalezy je traktowac. Idealne do teranu dobrze sprawdzajace sie rowniez w miescie (bardzo zwrotne niebojace sie dziur i krawężnków).Małe rozmiarem ale wielkie duchem i możłiwościami. Daje rade temu co ma zapisane w papierach 4 os. + przyczepa 1100kg i pack na dachu i śmigasz dzielnie do przodu - tylkonikt ztych co z toba nie jechali to w to nie wierzy... bo przeciezto taka ała zabawaka... taki slodki resoraczek... dla kobiete...
pełna ocena Standard, 1.3 16V 4WD 80 KM, 1999 r., 122000 km
er
2007-07-17
 (4,15) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
bezstressowa jazda po wiejskich drogach i duża poręczność w mieście. Nie do końca przemyślane rozwiązani: -,,elektryczne", ale NIEOGRZEWANE lusterka -lakierowane zderzaki i osłony boczne- szybko tracą urodę, lepsze byłyby czarne -materiały wykończeniowe (kosmate dywaniki , wstawki z tkaniny) szybko się brudzą i są trudne do wyczyszczenia)-na- wet producenci dużo droższych pojazdów nie wstydzą się spłukiwalnych wykładzin.
pełna ocena Standard, 1.3 16V 4WD 80 KM, 2004 r., 70000 km
LOLA
2005-08-26
 (4,46)
FANTASTYCZNE AUTKO DLA LUDZI MŁODYCH.SPOKOJNIE MOZNA POJECHAĆ PRAKTYCZNIE W KAZDY TEREN.W MIEŚCIE TEŻ SPRAWDZA SIĘ DOSKONALE WSZEDZIE SIĘ ZMIEŚCI I WSZEDZIE MOŻNA WJECHAĆ-JEDYNYM ZAGROŻENIEM SĄ ŻÓŁTE OBRĄCZKI ZAKŁADANE PRZEZ PANÓW Z MIEJKIEJ.JEST TO SAMOCHÓD NIEZAWODNY I ZWRACAJĄCY UWAGĘ,CZEGO CHCIEĆ WIĘCEJ???
pełna ocena Standard, 1.3 16V 4WD 80 KM, 2002 r., 6000 km
agha
2007-08-08
 (3,23)
auto dobrze radzi sobie w terenie (dobre kąty najazdu), mało pali, jest lekkie więc w wiele miejsc można wjechać lecz ale nie polecam jako jedyne auto w rodzienie - jest małe i ciasne a w dodatku jazda jest męcząca na dłuższej trasie. optymalnie się jeździ przy prędkości 90 km/h
pełna ocena Standard, 1.3 16V 80 KM, 1999 r., 130000 km
HEN
2006-10-01
 (4,38)
byłoby bardzo dobrze z silnikiem diesla, szkoda również że konstrukcja autka nie przewiduje doposażenia w osprzęt off-road, również szkoda że nie jest przewidziane wyposażenie bogatszej wersji w czarne plastiki, po co mi lakier który i tak porysuję jeżdżąc w terenie
pełna ocena Standard, 1.3 16V 4WD 80 KM, 2005 r., 17000 km
jamna pokaż Email »
2006-06-02
 (4,38)
Autko nie jest nowe, więc nie oczekuję cudów, ale jestem bardzo zadowolona. Jeżdżę niemal wyłącznie po lesie, bo tu mieszkam i pracuję. Wyjeżdżałam z miejsc bardzo trudnych, zawracałam również - i nie narzekam. Pali w tych warunkach ok. 10l/100km.
pełna ocena Standard, 1.3 16V 4WD 80 KM, 1999 r., 9 km
maks
2006-10-27
 (3,54)
nie tego oczekiwalem, kupilem japonca w nadziei, ze skoro europejskie auta traca renome, to na nich mozna polegac... coz, okazalo sie, ze b.sie pomylilem. 5 lat lanosem, padl tylko ABS, zadnych drobnych usterek, wad... jimny - 2 lata, masakra!
pełna ocena Standard, 1.3 16V 4WD 80 KM, 2004 r., 37000 km
Kubik
2005-04-01
 (4,38)
No nie powiem z miesznymi uczuciami przesiadałem się z Trabanta na Jimnego, jakieś takie wysokie no i nie miało drążka do zmiany biegów przy kierownicy a poza tym brakuje mi tej niebieskiej zasłony dymnej z tyłu no i za mało duroplastu
pełna ocena Standard, 1.3 16V 4WD 80 KM, 2004 r., 11000 km
borgpakulina pokaż Email »
2007-10-10
 (3,69)
Jest autem niebezpiecznym podczas dużego wiatru.Przy prędkości powyzej 80km/h jest podatny na przechył. Poza tym do 110km/h spala ok.5,5 l/100 km.Powyżej tej prędkości wypija dużo więcej. To mankamenty. Bardzo kocham moje małe autko.
pełna ocena Standard, 1.3 16V 80 KM, 2002 r., 56000 km
conectgsm pokaż Email »
2003-08-21
 (3,54)
BARDZO DROGIE CZĘSCI ZAMIENNE BRAK WYKWALIFIKOWANYCH SERWISÓW NA KAŻDĄ CZĘSC TRZEBA CZEKAC KILKA MIESIĘCY A POTEM ZAPŁACIĆ MAJĄTEK NP PRZEDNI ZDERZAK OKOŁO 4000 PLN NIE POLECAM DUŻO TANIEJ MOŻNA WSZYSTKO KUPIC NP W ANGLI
pełna ocena Standard, 1.3 16V 80 KM, 2002 r.,
GRUBSZY
2009-05-20
 (4,08) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
w SPRAWIE WYPOWIEDZI HENA: w NECIE MOŻNA ZNALEŹĆ WIELE ATRAKCYJNYCH AKCESORIÓW NP WYCIĄGARKI aMORY I SPRĘŻYNY PODWYŻSZAJĄCE O 4 LUB 10 CM SNORKLE ZABEZPIECZENIA MOSTÓW ITD. WSZYSTKO CZEGO DUSZA ZAPRAGNIE DO OFF ROADU
pełna ocena Standard, 1.3 16V 80 KM, 1999 r., 100000 km
Mysia
2007-02-23
 (3,54)
Kupiony nowy w salonie . Na równej drodze jedzie b. dobrze, na drodze polskiej podskakuje jak żabka ;). W terenie SUPER! Dla małej kobietki z synem wystarczający. Nareszcie nie boję się jechać zimą na działkę.
pełna ocena Standard, 1.3 16V 4WD 80 KM, 2005 r.,
Maciek
2007-08-07
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jako drugie auto w rodzinie super. W terenie nie do pokonania, w mieście bardzo zwrotne. Jimny jest łatwy w prowadzeniu, przewidywalny w zimę. Wart każdej złotówki :)
pełna ocena Standard, 1.3 16V 4WD 80 KM, 2005 r., 7000 km

Super okazje u dealerów

Suzuki Jimny - 9 samochodów w ofercie

Rabaty do 7 000 pln!

Suzuki Jimny

16 komentarzy

14 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Piotr Jimniety :)~Piotr Jimniety :)

Do Jimny_dreamer: ZMIENIAJ !!! Na poczatku bedziesz musial sie troche przyzwyczajic do jazdy Ale potem SAMA FRAJDA!!!!Zwalaszcza w terenie...Mieszkam na Islandii dluga zima a teren do off_roadu znakomity i powiem tak : Ci co sadza ze Jimny to tylko zabawka pod dyskoteke nie wiedza nic ... Moj zawozi mnie do pracy a w wakacje i weekendy wszedzie tam gdzie nie ma juz asfaltu i nawet tak zwanych duktow...Nic nie przerabialem nie podwyzaszany rasowany itd..Mam tylko snorkel bo tu nie wszedzie sa mosty i opony A/T..

~Piotr Jimniety :)~Piotr Jimniety :)

Do ~Roman: Hahahaha !! Czyli nic sie nie zmienilo ja mam rocznik 2000 rok i te same objawy Ale nie zmieniam na razie A jak zmiene to tez Jimny...Bo jestem Jimniety

byniek09byniek09

prowadzi sie pieknie na sniegu ja dopiero utopilem go w mokrym sniegu i tak stanol ze nawet dzrzwi nie otworzylem ale szukam pomocy mam silnik 1,3 16V i spalanie mnie szokuje 12lit benzyny a LPG 18lit i niewiem w czym szukac problemu

Przejdź do dyskusji

Suzuki Jimny na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Suzuki Jimny, oglądali także

Dowiedz się więcej o Suzuki Jimny

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także