Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
ALG - Achlastgeber?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Suzuki Liana Hatchback

(od 2001 do 2007)
  • w klasie samochodów:
  • Niższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 82
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 20 ocen)
TAK (75%)
NIE (25%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 58%
  • Zawieszenie
  • 17%
  • Karoseria
  • 17%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Karoseria
  • 55%
  • Silnik
  • 36%
  • Zawieszenie
  • 27%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Suzuki Liana Hatchback

Opinie o Suzuki Liana Hatchback

Nadwozia Suzuki Liana

Silniki Suzuki Liana

Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Suzuki Liana Hatchback

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Dr_Anwil
2004-11-16
 (4,69)
Obecnie wg mnie najlepszy samochód za takie pieniądze. Jak
miłabym drugi raz wybierać też byłaby to Liana. Od końca
paźdiernika Liany HB są z nowymi światłami tylnymi (ala
Lexus - czyli tzw soczewki i muszę powiedzieć, że bardzo mi
się podobają). Jeżeli ktoś jeszcze nie widział to trzeba
wejść na stronę w USA (tam Liana sprzedawana pod nazwą AERIO
i jest tam prezentowana z nowymi światłami tylnymi, których
jestem szczesliwym posiadaczem).
są też fajne filmy video. Tam dopiero jest rynek...
pełna ocena Hatchback, 1.6 i 16V 4WD Sport 106 KM, 2004 r., 1000 km
piotr_ch pokaż Email »
2008-04-18
 (4,08) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Otrzymałem dokładnie to czego się spodziewałem. Typowy emerytowóz :) Auto na maksa nastawione na komfort jazdy, bez zadnych sportowych aspiracji. Na miasto bomba, na trasie nieco tęsknie za poprzednikiem (Nissan Primera GT). Zakupu nigdy nie żalowałem, duuuuużo plusów i kilka malutkich minusików ale to dosłownie pierdoły. No i nie ma obaw, żeby auto gdzieś zostawić na noc - brak zainteresowania dla zlodziei czy gówniarzy kradnących radia/kołpaki/lusterka/itp...
pełna ocena Hatchback, 1.6 i 16V 2WD 103 KM, 2005 r., 47000 km
grooniar pokaż Email »
2005-08-26
 (4,69)
Auto oszczędne, pojemne, w sumie bez awaryjne. Był problem z kontrolką podgrzewania świecy żarowej. Polskie serwisy nie mogły zlokalizować usterki przy pom. komputera. Zrobili to dopiero Słowacy, chociaż diesli nie mają w sprzedaży/!!!/ Naprawa na słowacji - 2 dni sprowadzenie częsci / moduł elektroniczny/ 1 dzień naprawa - umyte i odkurzone auto. Wieczorem z mechanikami piliśmy piwo i gadaliśmy o ... Suzuki diesel . Oni mają Liane 4X4. Fajnie to jeżdzi.
pełna ocena Hatchback, 1.4 TD 90 KM, 2005 r., 7000 km
smokoviec pokaż Email »
2007-12-23
 (3,15) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Marzyłem o Lianie od dawna, aż dopiąłem swojego, niestety, mimo wszystko, i twierdzę to z żalem, jestem rozczarowany.Największym plusem będzie to, że będziesz miał{a} niebanalny samochód z dobrym wyposażeniem, idealny dla rodziny 2+2,z fajnym wnętrzem,i dobrym silnikiem Minusy to duża usterkowość i ta TRZESZCĄCA KABINA, drogi i słaby serwis
pełna ocena Hatchback, 1.6 i 16V 2WD 103 KM, 2004 r., 57000 km
znajacypasazer
2005-02-01
 (4,54)
jak to japonczyk-technicznie bardfzo dobry ale przydaloby sie jeszcze wiecej ,,komfortu``-np.taki plastik z tylu jaki jest z przodu,lampki w dole drzwi,regulacja kierownicy w 2 plaszczyznach,jakies EBD-cos jeszcze oprocz ABSu.Ze względu na zla widocznosc tulu moglby byc ESP choc nie jest to nieodzowne
pełna ocena Hatchback, 1.4 TD 90 KM, 2004 r.,
gregpaw pokaż Email »
2006-01-31
 (4,69)
Kupiłem diesla bo potrzebne było ekonomiczne auto. Gdyby nie problem z "kretynami" z AUTOPORADA było by jeszcze fajniej. Przez ponad 3 tygodnie nie potrafili zlokalizować usterki świecy zarowej. Zmieniłem serwis i jest ok. Po 15 tyś nic się nie dzieje. Dobra cena, dobry towar, dobre uzytkowanie.
pełna ocena Hatchback, 1.4 TD 90 KM, 2005 r., 15000 km
Sławko z Lublina
2008-11-17
 (3,69)
Stawiam 4 choć nie jestem super zadowolony. Mam jednak przekonanie, że mogłem gorzej wybrać. Niemniej szykuję powoli zmianę i na pewno nie będzie to marka tak słabo zakorzeniona na naszym rynku motoryzacyjnym. Szczególnie doskwiera brak zamienników części zamiennych.
pełna ocena Hatchback, 1.6 i 16V 2WD 103 KM, 2004 r., 123000 km
mmalin02
2007-09-12
 (4,23)
ogolnie autko polecam wszystkim komu nie zalezy na zawrotnuych osiagach nie znaczy tez ze jest wolowate kiedy wkreci sie na obroty idzie jak strzala jest bardzo oszczednie i komfortowe moglo by byc cichsze ale w stosuynku ceny do jakosci wypada u mnie bardzo dobrze
pełna ocena Hatchback, 1.4 TD 90 KM, 2004 r., 50000 km
dzindzibou pokaż Email »
2006-03-02
 (3,77)
Gdybym mial wybierac jeszcze raz - nie zastanawialbym sie tylko wybral wlasnie Aerio bo Liana ma za maly silnik a pali prawie tyle samo. Ew. wybralbym wersje 4WD. Poza tym - to japończyk w kazdym calu. Kto jezdzil takimi autami - wie co mam na mysli :)
pełna ocena Hatchback, 2.3 i 16V 155 KM, 2004 r., 9000 km
er
2009-10-03
 (3,92) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
To druga po ponad 2 latach ocena tego pojazdu (mam go od nowości, z salonu) Z czasem samochód zyskuje, awaryjność do zakceptowania a świerszcze - trzeba się przyzwyczaić, to typowe dla tego producenta (choć nie chwalebne) Serwis j.w.
pełna ocena Hatchback, 1.6 i 16V 2WD 103 KM, 2004 r., 112000 km
Hinek
2004-12-27
 (4,85)
Malutkie schowki w przednich drzwiach. Jest wiele drobiazgów ułatwiających życie. Np:lampki do czytania, elektyczne szyby z tyłu, wygodne uchwyty do napoi. Wnętrze przyjemne i starannie wykończone. Dobre Audio.
pełna ocena Hatchback, 1.6 i 16V 4WD Sport 106 KM, 2004 r., 3000 km
gregpaw pokaż Email »
2006-04-03
 (4,23)
Za te pieniądze dobry zakup. Ekonomiczny i brzydki. Ale prowadzi się całkiem ok. Wrażliwy tylko na boczny wiatr ale po jakimś czasie skutecznie sie go kontroluje :) Polecam i jeszcze raz polecam
pełna ocena Hatchback, 1.4 TD 90 KM, 2005 r., 27 km
mika
2005-02-10
 (4,69)
bardzo dobre auto, w korzystnej cenie, licze na niezawodność japończyka (po wcześniejszych przygodach z francuzem). Mały minusik za niedopracowane wyciszenie, choć powoli sie przyzwyczajam
pełna ocena Hatchback, 1.6 i 16V 4WD Sport 106 KM, 2004 r., 3000 km
Marcin
2005-03-18
 (4,38)
Za takie pieniądze trudno kupić coś podobnego z takim wyposażeniem, bardzo estetyczne wnętrze, niezłe materiały......i to co od razu doceniłem....świetne audio jak na fabryczy zestawik.
pełna ocena Hatchback, 1.6 i 16V 4WD Sport 106 KM, 2004 r., 1000 km
Azael11
2010-12-03
 (3,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
autko warte rozważenia, szukałem czegoś nie zajeżdżonego i trafiła się liana, fajne wygodne autko, martwi mnie spalanie (ale od czego są fachowi diagności) myślę że się poprawi
pełna ocena Hatchback, 1.6 i 16V 4WD Sport 106 KM, 2006 r., 47000 km

Ostatnie komentarze:

~rt~rt

Do ~Sofia10:rzeszowtrenton@gmail.com

~Sofia10~Sofia10

SZUKAM KOMPLETNEGO STABILIZATORA DO LIANY 2005 (ŁĄCZNIKI, GUMKI). POMÓŻCIE.
Mam już siódmy rok ten samochód i ogólnie jestem zadowolona choć po mieście spala spokojnie 8l/100km.Jedyny minus to zbyt wysokie ceny i niewielka dostępność (w porównaniu do innych marek) części zamiennych. Odwieczny problem z gumkami stabilizatora, które zużywają się bardzo szybko na naszych polskich drogach. Mechanik kilkakrotnie już mi je ratował ale tym razem muszę wymienić sabilizator.

~sosna~sosna

Do marek322: sprawdź świece żarowe i przygotuj się na wymianę

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Suzuki Liana, oglądali także

Dowiedz się więcej o Suzuki Liana

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także