Ocena dotyczy

(4,46)

Autor

JanCh

Dodał: 23.02.2005

Uwzględniając korzystną cenę za całokształt dałbym 4+. Wnętrze jest starannie wykończone i wykonane z dobrych materiałow.Audio na dobrym poziomie. Przydatne gadżety, jak np: lampki do czytania lub szyba w drzwiach kierowcy z dwoma funkcjami otwierania- ułatwia to płacenie na autostradach. Schowki w drzwiach to nieporozumienie- nic się tam nie mieści. Brakuje jakiejś półki pod deską rozdzielczą. Podłoga w bagażniku wykonana jest z tandetnej dykty. Trudno jest ją podnieść aby dostać sie do koła zapasowego. Aby wyjąć dywaniki z przodu trzeba używać śrubokręta. Spryskiwacz przedniej szyby mało wydajny. Stylistyka nadwozia, szczególnie sedana może być dyskusyjna. Ogólnie auto jest bardzo przyjemne w eksploatacji. Sprawdza się w mieście i na dłuższych trasach. W naszych warunkach to wygodne auto dla mieszczucha. Nie nadaje się dla kierowców lubiących agresywną jazdę.

(kultura pracy, elastyczność)

wyjątkowo elastyczny, zapewnia dobrą dynamikę nawet na 5 biegu

kłopoty z wrzucaniem wstecznego biegu

dobrze się spisuje na naszych kiepskich drogach, mało wrażliwy na koleiny, auto przy większych prędkościach prowadzi sie nieco nerwowo-utrzymanie kierunku wymaga wzmożonej uwagi. Nieco za mały w naszych warunkach prześwit.

Bez zastrzeżeń. W połaczeniu ze zwrotnością bardzo ułatwia manewry.

Bez zastrzeże. Wrawdzie kierownica regulowana jest tylko w jednej płaszczyźnie ale w praktyce to nie przeszkadza.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Ogrzewanie bardzo szybko zaczyna działać. Wydajna klimatyzacja. Zero problemów z parowaniem szyb, nawet w pięć osób, oczywiście jeśli się wie jak korzystać z klimatyzacji.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Bez zastrzeżeń.

Powyżej 130 km/h słychać wyraźnie silnik. Nie jest to jednak dźwięk uciąliwy.

Zużycie paliwa w mieście w zimie i w korkach przy dość dynamicznym stylu jazdy wynosi średnio 8,5 l/100km. Najniższe zużycie w trasie przy 90-100 km/h 5,8l.

Nie jest to *podrabiany* Japończyk. Auto jest produkowane rzeczywiście w Japoni. Uważam że stosunek jakości i wyposażenia do ceny jest na naszym rynku bezkonkurencyjny.

drobiazgi

Nie ma żadnych problemów.

poważne usterki

Ostatnie komentarze:

~rt~rt

Do ~Sofia10:rzeszowtrenton@gmail.com

~Sofia10~Sofia10

SZUKAM KOMPLETNEGO STABILIZATORA DO LIANY 2005 (ŁĄCZNIKI, GUMKI). POMÓŻCIE.
Mam już siódmy rok ten samochód i ogólnie jestem zadowolona choć po mieście spala spokojnie 8l/100km.Jedyny minus to zbyt wysokie ceny i niewielka dostępność (w porównaniu do innych marek) części zamiennych. Odwieczny problem z gumkami stabilizatora, które zużywają się bardzo szybko na naszych polskich drogach. Mechanik kilkakrotnie już mi je ratował ale tym razem muszę wymienić sabilizator.

~sosna~sosna

Do marek322: sprawdź świece żarowe i przygotuj się na wymianę

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Suzuki Liana, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Suzuki Liana