Ocena dotyczy

Jeździ tym autem:

1 rok

Poprzednie auto:

Fiat punto 1

Marzyłem o Lianie od dawna, aż dopiąłem swojego, niestety, mimo wszystko, i twierdzę to z żalem, jestem rozczarowany.Największym plusem będzie to, że będziesz miał{a} niebanalny samochód z dobrym wyposażeniem, idealny dla rodziny 2+2,z fajnym wnętrzem,i dobrym silnikiem Minusy to duża usterkowość i ta TRZESZCĄCA KABINA, drogi i słaby serwis

(kultura pracy, elastyczność)

Początkowo wydawał się ospały, lecz po dłuższym poznaniu auta naprawdę jest żwawe, ale jeden warunek: trzeba kręcić od 3500 obrotów.Poniżej nic sie nie dzieje.Powyżej 120km/h głośny, ale do akceptacji.

W normie, lecz bez rewelacji.Często, zwłaszcza wsteczny lubi "nie wejść"

Bardzo przeciętnie, mam wrażenie , że nie do końca wiem, o co Lianie chodzi, zwłaszcza przy dużych prędkościach. W mieście wspomaganie dobrane idealnie. Nieźle wybiera dziury, gorzej na poprzecznych garbach, zwłaszcza tył.

Jest dobrze.Boczne lusterka-poezja: i efektowne, i przede wszystkim efektywne.

Mało schowków, te w bocznych drzwiach to nieporozumienie. Z chęcią bym dorwał tego, co tak umieścił włącznik przednich halogenów.Równie dobrze mógł go wsadzić do bagażnika.Jeśli ten sam człowiek projektował wściekle bijącą po oczach kontrolkę świateł drogowych { a zapomniał o kontrolce świateł dziennych}-moja zemsta mogła by być podwójna. Super zestaw audio.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Tak niska ocena to za to, że jazda w warunkach nawet małej wilgotności, bez włączonej klimy jest niemożliwa.Bez klimy szyby zaparowane na maxa.Totalne nieporozumienie.Następny minus:jeśli nastawicie odraszanie szyb, ze środkowych nawiewów nie popłynie ciepło, a jeśli nastawicie na wyloty środkowe, to nie osuszycie szyb.. Plus za szybkie nagrzewanie kabiny oraz chyba z osiem biegów dmuchawy.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Jest dobrze, w Lianie można sie poczuć jak w aucie o klasę wyzej. Odejmuję punkt za zbyt mały bagażnik.

Bardzo przeciętnie.Ani źle, ani dobrze.

W normie, choć gdy ja kupiłem, to myślałem, że będzie źle, ale na szczęście da się się przeżyć. Serwisy, no cóż, chyba wszystkich marek są nastawione na wyczyszczenie naszych portfeli z pieniędzy, Suzuki jak najbardziej mieści się tu w normie.Szkoda, że za tak duże pieniądze, oferują tak niewiele..

Spalania 1.6 i 16V 2WD 103 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

No jest dobrze, ale co z tego , jeśli tyle minusów ?

drobiazgi

Niestety, slogan Suzuki " Duch Japonii", potrafi właściciela zdrowo przestraszyć. Wnętrze trzeszczy jak w maluchu, coś niesamowitego. Obejmy tłumika skorodowane po 2,5 roku, rozsypały się w rękach.Na szczęście mam kanał, więc radę dałem sam. Łączniki tylnich stabilizatorów do ciągłego smarowania.

poważne usterki

Tuleje przedniego wahacza wybite po 55 tkm. Miałem Punto 1 przez 9 lat, 130 tkm- przód NIERUSZANY. Tej klasy samochód, serwisowany, nawet jeżdżąc po polskich drogach nie powinien zaliczyć takiej wpadki. Moja prośba; jeśli ktoś ma podobne problemy ze swoja Lianą, a wie gdzie znależść części w rozsądnych cenach, proszę o kontakt na :smokoviev@wp.pl Z góry serdeczne dzięki !

Zgłoszone usterki tego auta

• Zawieszenie: tuleje przedniego zawieszenia
  • Inne: trzeszcząca kabina

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Inne: Fajne wnętrze, super zestaw audio.

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Suzuki Liana

64 komentarze

50 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~rt~rt

Do ~Sofia10:rzeszowtrenton@gmail.com

~Sofia10~Sofia10

SZUKAM KOMPLETNEGO STABILIZATORA DO LIANY 2005 (ŁĄCZNIKI, GUMKI). POMÓŻCIE.
Mam już siódmy rok ten samochód i ogólnie jestem zadowolona choć po mieście spala spokojnie 8l/100km.Jedyny minus to zbyt wysokie ceny i niewielka dostępność (w porównaniu do innych marek) części zamiennych. Odwieczny problem z gumkami stabilizatora, które zużywają się bardzo szybko na naszych polskich drogach. Mechanik kilkakrotnie już mi je ratował ale tym razem muszę wymienić sabilizator.

~sosna~sosna

Do marek322: sprawdź świece żarowe i przygotuj się na wymianę

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Suzuki Liana, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Suzuki Liana