Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Drążek Panharda?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Suzuki Samurai

(od 1984 do 2000)
  • w klasie samochodów:
  • Małe SUVy
  • na podstawie liczby ocen:
  • 68
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 21 ocen)
TAK (90%)
NIE (10%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 55%
  • Przeniesienie napędu
  • 36%
  • Układ hamulcowy
  • 9%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Karoseria
  • 78%
  • Zawieszenie
  • 67%
  • Przeniesienie napędu
  • 11%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Suzuki Samurai

• Zadaj pytanie

Opinie o Suzuki Samurai

Silniki Suzuki Samurai

Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Suzuki Samurai

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
madshus
2008-10-30
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
W tej chwili mogę powiedzieć z lekkim sercem: Od posiadania Samuraia lepsze jest tylko posiadanie dwóch Samurai. Ogólnie to auto nadaje się tylko jako drugie w rodzinie. Ma charakter wybitnie antyrodzinny. Skierowane jest do ludzi z fantazją i niekiedy dużymi predyspozycjami psychofizycznymi (dla znawców tematu trawersów). Auto dla kogoś, komu zbrzydły skomputeryzowane plastikowe plaskacze, kto z miłości do motoryzacji lubi czasem bez sensu lub z nim pogrzebać trochę, aby coś ulepszyć lub pod pielęgnować. Kto chce omijać ASO i nie dać zarobić warsztatom "nowomechaników" czy "wymieniaczy". Auto na co dzień ( robię 100km dziennie), i do zabawy w teren. Na dłuższe trasy- tylko dla zapaleńców lub masochistów.
pełna ocena Terenowy, 1.0 45 KM, 1988 r., 118000 km
ziutek69 pokaż Email »
2005-02-15
 (4,38)
mysle ze auto swietnie sie nadaje szczegolnie dla mlodych ludzi ktorzy chca miec "inne" auto, ale nie lubia wynalazkow. swietnie nadaje sie do codziennej jazdy do pracy czy szkoly, ale nie polecalbym go jako jedyne auto w rodzini. super jest na wypady do lasu na lake czy biwak. nawet z przyczepa campigowa jedzie normalnie lepiej niz polonez. mam dwu osiowa 780kg i jechal z 4 osobami bez jakichkolwiek oznak slabosci. oprocz blacharki ktora jednak po 10 latach wymaga podrychtowania to auto jest praktycznie niezniszczalne dla zwyklego smiertelnika uzytkujacego go w codziennej jezdzie jak i w lekkim terenie. nie mowie o ekstremalnym katowaniu w terenie, bo na to nie ma silnych.
pełna ocena Terenowy, 1.3 70 KM, 1992 r., 91000 km
polesfirsttofight pokaż Email »
2007-09-25
 (3,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
To nie auto dla podtatusiałych mieszczuchów. Daje wiele frajdy w terenie, no i moze super wygladac jak sie je dobrze zrobi. Codzienny komfort uzytkowania jest jak fiata 126p, z tym że sie nie psuje. Silnik jest super, nie do zdarcia. Troche zbyt delikatne zawieszenie jak na auto terenowe. Za tą cene mozna miec calkiem przyzwoity samochod, ale nie o to chodzi. To auto jest niepowtarzalne. Polecam młodym ludziom, szukającym czegoś więcej...
pełna ocena Terenowy, 1.3 64 KM, 1987 r., 66000 km
Kamel
2004-12-30
 (3,69)
Samochód posiada doskonałe właściwości terenowe, bez specjalnych przeróbek można pozwolić sobie na poważne eskapady. Silnik jest dynamiczny i cechuje się nie najgorszym spalaniem. W mieście sprawdza się wyśmienicie jeśli chodzi o parkowanie, gorzej jest z zawieszeniem, które przy krótkim rozstawie osi nie zapewnia odpowiedniego komfortu. Wysoka pozycja, dobra widoczność i skuteczne hamulce ułatwiają jeżdżenie osobom mniej doświadczonym.
pełna ocena Terenowy, 1.3 60 KM, 1988 r., 105000 km
Krzysiek
2012-01-21
 (2,46) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Totalne dziadostwo, jakosc materialow- dno, serwis- dno a testowalem Gdansk, Warszawe, Kielce i Olsztyn. W Olsztynie powiedziano mi ze gwarancja sie "wyczerpala" ze wzgledu na ilosc usterek haha dore co..., a w Gdansku kazano mi zaplacic za 4 litry oleju do skrzyni redukcyinej, podczas gdy wchodzi go 0,7 litra. lach rdzewieja potwornie. Odradzam serdecznie!
pełna ocena Terenowy, 1.3 60 KM manualna, 1998 r., 105000 km
bernard z gliwic/zabrza
2005-01-03
 (4,46)
Brak najwyższej oceny spowodowany jest jakością blach. To jest najsłabsze miejsce tego pojazdu. Auto posiada ramę, dlatego nie jest strategiczny punkt, no ale ... Zaleta to czas produkcji tej serii suzuki. Sporo aut na ŚWIECIE. To jest sympatyczne. Są SJ 410 SJ 413 Samuraje itd. Wiele części pasuje do mojego autka. Bomba *
pełna ocena Terenowy, 1.3 64 KM, 1987 r., 127000 km
Dexster
2005-02-24
 (3,92)
Autko ma sporo zalet UAZ-a (mosty, reduktor, prostota) i dodatkowo jest dużo lżejsze i zwinniejsze, bardzo dobrze się prowadzi nawet przy 90 km/godz. A w terenie jest naprawdę niesamowite ! Tylko komfort zerowy-porównywalny do Ursusa C-360.
pełna ocena Terenowy, 1.3 60 KM, 1988 r.,
monterey_ pokaż Email »
2001-12-17
 (4,00)
Wystawilem taka ocene poniewaz uwazam ze jest ona proporcjonalna jesli wezmiemy segment off-roadowca czyli to co nie tonie, wytrzymale i o super wlasciwosciach, na moc w Samuraiu jest metoda, reduktor SJ410 lub silnik Swift 1.3 lub Vitary 1.6
pełna ocena Terenowy, 1.3 64 KM, 1988 r., 80000 km
gazleszcz pokaż Email »
2002-06-02
 (3,92)
Zdecydowanie auto dla zapalenca, najtansza w utrzymaniu terenowka.Do tego juz seryjne auto moze z powodzeniem ciezko pracowac w terenie, tylko zmienic oponki. Na pewno nie jest to wygodna bryczka ale za to jakosc i niezawodnosc na piec.
pełna ocena Terenowy, 1.3 64 KM, 1988 r., 180000 km
harpblues pokaż Email »
2008-09-05
 (3,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
jest to dobry samochud typowo terenowy jeżeli kupi sie taki w dobrym stanie to zapewni bardzo dużo ,pozytywnych przrezyc w terenie po małych przerubkach jest najlebszy z powodu niskiej masy małej wielkości
pełna ocena Terenowy, 1.3 70 KM, 1991 r., 98000 km
Rafał
2004-08-11
 (3,54)
Generalnie jestem bardzo zadowolony z tego autka ..chociaz mam wiele pomyslow na jego poprawe zarowno pod wzgledem estetycznym jak i praktycznym (jazda w terenie) ograniczaj mnie jedynie pieniazki...
pełna ocena Terenowy, 1.3 70 KM, 1991 r., 1 km
Jacek -Sławno.
2005-10-03
 (4,08)
Jeśli ktoś będzie chciał go ode mnie odkupić to odpowiedź jest jedna - on nie jest na sprzedaż! W terenie wjedzie wszędzie. A latem bez dachu, nad morzem - to jest to co tygrysy lubią najbardziej.
pełna ocena Terenowy, 1.3 70 KM, 1991 r., 110000 km
Jacek
2006-04-09
 (4,08)
Auto oczywiscie nie dla kazdego, ale moj suzuczek to: 1. swietne auto w teren, 2. jest po kapitalnej blacharce i wyglada bosko (zwlaszcza bez dachu) i niczego wiecej nie potrzebuje....:)
pełna ocena Terenowy, 1.3 70 KM, 1991 r., 138000 km
tomasz.9319105 pokaż Email »
2001-04-28
 (3,85)
Doskonale,bo takiego auta oczekiawłem.Może teraz kupiłbym Jimniego ale gdybym zrobił to nie poznawszy Samuraia,nie darowałbym sobie nigdy.Mam zamiar poeksploatować nawet do 10 lat.
pełna ocena Terenowy, 1.3 70 KM, 1999 r., 17000 km
Maciej
2006-05-25
 (3,85)
Jest to moje wymarzone autko, z usterkami i hałasem sie liczyłem. Samurai to rasowa terenówka, jeśli ktoś lubi zajrzeć pod maske i powariować w terenie to nie ma nic lepszego!
pełna ocena Terenowy, 1.3 64 KM, 1985 r.,

34 komentarze

29 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~K.T.~K.T.

Chłopaki potrzebuje wiedzy na temat regeneracji mostów w Suzuki Samurai, gdzie to mogę zrobić. Proszę o pomoc !!

~zrozpaczona żona~zrozpaczona żona

potrzebuje silnika do suzuki samuraj 1989 benzyna 1.3

~XXX~XXX

Do filip: Jeżeli twoja odpowiedź odnosiła się do Tomasza (odnośnie gaźnika) to na 100% nie masz racji. W 1995r. w samuraiu nie było gaźnika tylko wtrysk jednopunktowy. (Gaźnik do 1990r.)
Wyjątkiem są wersję "Amerykańskie" - Tam zawsze były gaźniki, ale wersje amerykańskie są bardzo rzadkie. Nie jestem jednak przekonany czy to wina wtrysku. Polecam zajrzeć i poszukać tu: http://samurai.org.pl

Przejdź do dyskusji

Zobacz również