Nauczyłem się jeździć na toyocie corolli i ta marka była dla mnie mitem. Niestety rozczarowałem się to już nie ta niezawodność - chodzi o drobiazgi, ale jednak. O naprawch już pisałem, ale drzwiami trzeba trzasnąć żeby zamknąć, dywanik koło pedału gazu wyciera się butem (brak osłonki), pod tylną kanapą sterczą gołe metalowe haki, brak polotu w wykończeniu - szczególnie za tą cenę w najlepszej wersji, wycieraczki przedniej szyby są tak skonstruowane że po spryskaniu szyby i 2 maźnięciach wycieraczkami płyn rozmazuje się po szybie. Brakuje wielu gadźetów oferowanych przez inne marki w topowej wersji (przyciemnianie lusterka wstecznego, oświetlenie progów drzwi, chłodzone schowki. Ogólnie dość dobry samochód. Tyle że za tą cenę można wybierać w wielu innych. Poprzednio miałem hondę i następna też raczej będzie Honda Accord.
Silnik jest super - wciskasz gaz i pełny odjazd, jak delikatnie to go nie słychać. Dobre wrażenia na tuningowcach robi taki odjazd na światłach dużej limuzyny.
Wsteczny haczy.
Pełna kontrola. Ale układ kierowniczy mógłby być lepszy.
Od lat jeżdżę liftbackami więc mi nie przeszkadza.
Wszystko na swoim miejscu. Tylko rączka hamulca ręcznego przeszkadza - gniecie w kolano jest tak dziwnie wysunięta do przodu.
Automatyczna klima i zapomina się o upale czy mrozie na zewnątrz.
Z tyłu mało miejsca na głowę. Skromna regulacja fotela kierowcy.
Prawie nie słychać odgłosów z zewnątrz.
Komputer pokazuje mi 8l/100km - średnio od kiedy kupiłem, przegląd po 15.000 - 500zł z materiałami, więc chyba niedużo.
Bardzo przeciętnie.
Jak na Toyotę to obciach. w ciągu roku - 2x wymiana przedniego zderzaka bo lakier się łuszczył, wymiana sterownika elektr. szyb - zaciął się. Lakier zresztą bardzo delikatny - paznokciem można zarysować.