Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Cięgno elastyczne?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Toyota Aygo

(od 2005)
  • w klasie samochodów:
  • Auta najmniejsze
  • na podstawie liczby ocen:
  • 65
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 32 ocen)
TAK (68%)
NIE (32%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 72%
  • Karoseria
  • 17%
  • Układ elektryczny
  • 6%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Karoseria
  • 83%
  • Silnik
  • 50%
  • Zawieszenie
  • 17%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Toyota Aygo

Nadwozia Toyota Aygo

Silniki Toyota Aygo

Silniki benzynowe
Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Toyota Aygo

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
pjt
2008-06-05
 (3,23) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Najbardziej denerwujące rzeczy 1. Widoczność kątowa-grube słupki przednie i długa szyba 2. Otwieranie przednich siedzeń -japonski patent składa się tylko oparcie dzwignia musi być do tyłu siedzenie trzeba przesuną druga reką -idiotyczne rozwiązanie, dwie ręce potrzebne i pochylenie się 3. Uchwyt do podnoszenia szyby wielkości dla dzieci 4. Wycieraczka tylnej szyby dziadowska , wykonana z papieru ugina się jak chodzi. 5. Przy jeździe w mieście szybko ubywa płynu chłodniczego, korki, czarna klapka traci szczelność. 6. Duża wrażliwośći na boczny wiatr , potrafi przestawić przód o 30 cm przy wyjeździe zza ekranu lub innej zasłony , przejazd koło TIR powyżej setki w wietrzną pogodę-niebezpieczny.´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´ 7.To akwarium, biała konsola z przodu jest nikomu niepotrzebne lepiej zamontowac swiatło lub półkę zamiast dziadowskiego plastiku. 8. Brak wskaźników konieczny temperatury, i obrotomierz do jazdy ekonomicznej. summary - nielogicznie i niergonomicznie zrobione przez księgowych idiotów tanie auto dla analfabetów motoryzacyjnych.
pełna ocena Hatchback 3d, 1.0 VVT-i 68 KM, 2006 r., 15000 km
Pablo
2009-11-07
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jak na samochód typowo miejski posiada bardzo wiele zalet. Po pierwsze bardzo bobry skręt, znakomite hamulce no i możliwość przewiezienia 4 osób. Do tego przyzwoite zawieszenie , bardzo fajny silniczek z którym dogadają się miłośnicy katowania do odcięcia. Tandetne plastiki w środku, dużo blachy, do tego wygodne fotele i to coś nazywane tylną kanapą. Dla kogoś, kto chce się sprawnie przemieszczać w ciasnych zakamarkach, spalając mało benzyny Aygo to samochód idealny. Polecam wersję 4-drzwiową, bo odchylanie foteli w 2-drzwiowej wersji to totalna porażka. Ogólnie rzecz biorąc jeśli szukasz czegoś do przemieszczania się a nie podziwiania przez innych, to dobry wybór.
pełna ocena Hatchback 3d, 1.0 VVT-i 68 KM, 2008 r., 11000 km
zdzich
2005-12-06
 (3,54)
Fajny samochodzik do miasta i krótkie podmiejskie trasy. Ocena na podstawie jazdy testowej nowym z salonu Toyoty. Jechałem za kierownicą i na tylnej ławce. Byłem zainteresowany rzeczywiście kupnem - siła reklamy. Po jeździe zrezygnowałem zdecydowanie. Nie za tą kasę i ten hałas. Czekam na nowego Yariska. Ma być w styczniu 2006. Niewiele droższy, 5 gwiazdek i ponoć znacznie lepszy od poprzednika. Czytałem recenzje - już jeżdżą m.in. w USA i Kanadzie - ale to wersje made in Japan z silnikiem 1500/106 KM i 8,5 s do setki. Zobaczymy co złożą Francuzi ...? :( ???
grzezzgorz
2005-12-27
 (2,92)
Czekałem na to autko w pełni radości i zadowolenia (kredyt zaufania) i rozczarowałem się niebywale. Mam seicento i pora zmiany ale Aygo - nigdy nie stanie w moim garażu ( jakże byłem zadowolony z mojego seja wracając od dealera - słyszałem radio!). Jest to auto klasy seicento (wielkość) tyle że niebotycznie głośniejsze i niebotycznie droższe. W jego cenie można mieć Clio Storia, Fabia, Fiesta i sporo innych które są bezkonkurencyjnie lepsze (co ciekawe nawet lepsze od Yarisa (komfort) - moja to prywatna opinia i zaręczam niebezpodstawna).
MkD
2012-02-29
 (3,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Solidne, żwawe autko do miasta. W każdą dziurę się wciśnie, mało pali, ostro przyspiesza i nie psuje się. Osoby narzekające na hałas czy plastikowość wnętrza odsyłam do klasy B - tam będzie lepiej. Czytałem też że podobno "Panda" lepsza - nie wiem w czym. Może w wietrzeniu portfela bo zawieszenie Pandy wymienia się co 40tyś podczas gdy w Aygo po 75tyś nie wymaga żadnych interwencji. Nie wiem jak dla Was ale dla mnie niezawodność i frajda z jazdy pozwalają wiele wybaczyć.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.0 VVT-i 68 KM manualna, 2005 r., 76000 km
mihał
2009-02-20
 (4,08) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Małe auto do miasta i ewentualnie krótkie trasy. Zwinne i sprytne autko. Samochód trochę blaszany w środku tylne szyby są tyko uchylne, nie ma zamykanego schowka. Są takie rzeczy w tym wozie, które projektował księgowy. Ten samochód kupiłem trochę przez przypadek. Auto jest dobre do najważniejszych rzeczy i niezawodność trudno się przyczepić. Ale mam mieszane uczucia i nie wiem czy kupił bym to auto jeszcze raz.
pełna ocena Hatchback 3d, 1.0 VVT-i 68 KM, 2005 r., 63000 km
Marek
2005-12-27
 (2,92)
Wszystko jest kwestią ceny. W tym przypadku okropna cena za marną jakość. Autko bardziej nowoczesne niż 126p i niestety tylko takie porównanie mi się nasuwa. Każde nowe auto w przedziale cenowym 30-40 tys. wydaje się być zdecydowanie lepszą inwestycją! Choć rozpoczęły się promocje - można dostać kolorową naklejkę na drzwi, a nawet dwie naklejki - w czenie promocyjnej 0 zł PLN każda! To jest dopiero okazja!
doswa pokaż Email »
2007-08-10
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
uważam, że to świetne "babskie autko", polecam wszystkim, którzy lubią małe samochody i lubią jeździć dynamicznie, szczególnie, kiedy dużo kręcą się po mieście, fantastyczny na wąskie uliczki starego miasta (można nawet zawrócić bez większych komplikacji) na trasie raczej nie przekracza 130km/h, więc nie jest to auto dla piratów drogowych!
pełna ocena Hatchback 3d, 1.0 VVT-i 68 KM, 2005 r., 40000 km
Krystyna
2011-04-07
 (2,62) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Nigdy , powtarzam nigdy bym nie kupiła powtórnie tego samochodu Tak to jest jak człowiek da się namówić Teraz bede sie męczyć z cholerą JUŻ NA JEŹDZIE PRÓBNEJ MI NIE PASOWAŁO Jak kupuje sie dla siebie to nie powinno się słuchać cudzych opinii Ja posłuchałam i bardzo żałuję
pełna ocena Hatchback 3d, 1.0 VVT-i 68 KM manualna, 2008 r., 38000 km
Sebastian
2007-06-18
 (4,23) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
zawsze mogłoby być trochę taniej przy zakupie, poza tym jak na moje potrzeby super, mało pali i niewiel kosztuje utrzymanie, napewno lepszy wybór od większego ale kilku letniego auta aprowadzonego w które non stop trzeba wkładać, maiłem tak i wiem ....
pełna ocena Hatchback 3d, 1.0 VVT-i 68 KM, 2006 r., 16000 km
Magdalena z Łodzi
2006-01-03
 (4,31)
Moja ocena jest wysoka, nie każdy będzie zadowolony z tego autka- to naprawdę zależy od tego czego oczekujemy. Aygo ma jednak troszkę zbyt wysoką cenę ale jesli ktoś oczekuje w tej cenie i od tego samochodu komfortu BMW lub Mersedesa to się pomylił.
pełna ocena Hatchback 3d, 1.0 VVT-i 68 KM, 2005 r., 2000 km
gdańszczanin
2006-02-01
 (4,77)
Jestem bardzo zadowolony. Oczekiwałem znacznie mniej niż otrzymałem. Autko uwija się w mieście jak wściekłe, jest zwinne, świetnie się prowadzi i mało pali. Przesiadłem się z BMW i tylko czasem tęsknię (brakuje mi tylnego napędu).
Altair
2006-08-24
 (4,23)
Za całokształt daję 4 z minusem ;) Rewelacyjne hamulce, świetne przyspieszenie, zwinność, ładny wygląd, małe spalanie, 3 letnia gwarancja. Wady to słabe wyciszenie, czasem opornie wchodzący wsteczny, brak zamykanego schowka.
pełna ocena Hatchback 3d, 1.0 VVT-i 68 KM, 2006 r., 5000 km
jagoda
2006-03-25
 (4,54)
swietne zwinne bardzo wygodne miejskie auto z dobrym elastycznym silnikiem, dla osob mlodych, jak ktos ma kryzys wieku sredniego niech nie czepia sie prostoty aygo tylko kupi sobie merca s klase jak jest taki madry ;)
pełna ocena Hatchback 3d, 1.0 VVT-i 68 KM, 2006 r., 1000 km
Grześ
2005-12-15
 (4,00)
Niskie spalanie, ABS i EDB w standartowym wyposarzeniu, niska cena jak na Toyote to plusy. Jednak widać, że podczas konstrukcji auta zaoszczędzono na paru "drobiazgach". Ogólnie autko sprawia pozytywne wrażenie.

Super okazje u dealerów

801 samochodów w ofercie

Rabaty do 109 200 pln!

Toyota Aygo

16 komentarzy

14 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Andrzej~Andrzej

Proszę o informacje na temat wskaźnika poziomu paliwa. Przy 2 krestkach (pełny zbiornik 6 kresek) zabrakło paliwa Czy zawiesił sie pływak, czy te typy tak mają i naieży to traktować tylko orientayjnie i kontrolować dzienny licznik?

~PHX~PHX

Beznadzieja, uosobienie wszystkich wad toyoty. Caly czas jakies problemy, spalanie duzo wieksze niz podaje producent, to juz nie ta sama toyota co kiedys

~Krzysztof~Krzysztof

Do ~iwona: Pani Iwonko z samochodem to ta iak z ludKzmi iak trafimy to go mamy dlugo iak nie to ta milosc sie rozsypuie iak ten samochud.

Przejdź do dyskusji

Toyota Aygo na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Toyota Aygo, oglądali także

Dowiedz się więcej o Toyota Aygo

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Maluch na ostro - Toyota Aygo Sport Maluch na ostro - Toyota Aygo Sport

Polskie przedstawicielstwo Toyoty postanowiło wykorzystać potencjał drzemiący w miejskim Aygo. W tym celu 3,4-metrowe autko wyposażono w układ napędowy z większych modeli Toyoty oraz wyczynowe zawieszenie. Efekt kompilacji jest wyśmienity!