Motosłownik
Toyota Prius III
(od 2003 do 2009)
- w klasie samochodów:
- Niższa klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 31
- Układ elektryczny
- Silnik
- Przeniesienie napędu
- 50%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
Toyota Prius zdobyła tytuł Europejskiego Samochodu Roku 2005

Lista opinii o Toyota Prius III
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
automaniak 2009-03-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,31)
Niestety, mimo szczerych chęci przyznania racji zadowolonym użytkownikom, mój prius to kompletna klapa. Auto w podroży z Polski do Anglii zarówno w jedną jak i w druga stronę, po przebyciu ok. 1500-2000km zatrzymało pracę silnika spalinowego, popracowało na silniku elektrycznym po czym zatrzymało się na poboczu i KONIEC JAZDY! Nic nie zrobisz, ratuje jedynie laweta i serwis, oczywiście autoryzowany, gdzie samochód spokojnie zostaje na tydzień co najmniej, ponieważ mało kto ma pojęcie o co w tym komputerze na kołach chodzi i co może mu się nie podobać. Jestem związany z przemysłem motoryzacyjnym na stałe, i choć zamiłowanie techniką nie jest mi obce, to jednak z całym przekonaniem wydaje mi się że auto takie można kupić tylko i wyłącznie z pewnych rąk, lub nowe, jeśli coś zaczyna się dziać, to najlepiej omijać je z daleka- myślę że czasy stosowania tak zaawansowanych i skomplikowanych układów napędowych są jeszcze przed nami, albo inaczej, układów zaawansowanych a jednocześnie gwarantujących niezawodność są przed nami.
Ktoś powie, że jego autko śmiga bez zarzutów- gratuluje i troszkę zazdroszczę, moje niestety nie, dlatego postanowiłem podzielić się z wami moją opinią.
Niewątpliwie napęd hybrydowy jest technologią przyszłości, i znakomicie zdaję sobie z tego sprawę, dlatego jestem właścicielem tego auta, jednak z tego miejsca ostrzegam ludzi którzy nie są pewni co do zakupu tego autka- jeśli nie jesteście pewni historii pojazdu, bądź macie wątpliwości, zainwestujcie w konwencjonalny układ napędowy samochodu, dopracowanego diesla, lub benzynę, a oszczędzicie sobie przykrego rozczarowania z daleka od domu. pełna ocena Sedan, 1.5 i 16V WT-i 78 KM, 2004 r., 65000 km |
igor pokaż Email » 2009-12-06 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
Toyota prius jest naszym 40 samochodem który w życiu kupiłem, zatem moja opinia jest dość dojrzała motoryzacyjnie.Kupiłem ten samochód dla żony i dla poczucia obcowania z niesamowicie zaawansowany system napędowy. Moja satysfakcja z zakupu jest naprawdę wysoka tym bardziej ze kupiłem ten samochód w rozsądnej cenie a nie za 120tyś. Samochód jest ładny , przytulny, idealnie dostosowany do jazdy w mieście, posiada łądną jasną tapicerkę a wewnątrz jest dużo światła, na skrzyżowaniach odczuwa się spokój pomimo że wszyscy stoją w korku i w nerwach słuchają turkotu swoich silników, ja w tym czasie słucham ciszy lub cichutko muzyki, to bardzo miłe odczucie. Zdecydowane tak dla tego samochodu. pełna ocena Sedan, 1.5 i 16V WT-i 78 KM, 2005 r., 40000 km |
bakusie pokaż Email » 2009-06-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
Witam. Jako że nie jest to mój własny samochód myślę że ocena bedzię w miarę obiektywna. Samochód zakupił mój ojciec zafascynowany alternatywnymi napędami a głównie możliwością poruszania się za pomocą silnika elektrycznego. Zanim to jeszcze nastąpiło, musze się przyznać ze moja opinia o tym pojezdzie była podobna do tych które można wyczytac u wiekszosci internautów na róznych forach, czyli opini typu "brzydal, pseudokologiczny złom" itp. Prawda jest taka że pierwszy kontakt z tym autem zrobił na mnie piorunujac wrazenie i dzis moge powiedziec tylko tyle że jest to prawdziwe arcydzieło japońskiej mysli technicznej. GORĄCO POLECAM! pełna ocena Sedan, 1.5 i 16V WT-i 78 KM, 2005 r., 51000 km |
Hugo Srebrnowolski 2012-01-30 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,38)
Ogólnie fajny, nowoczesny samochodzik do miasta, o ile nie przywiązuje się wagi do wyglądu, bo jego zewnętrzny wygląd to trochę porażka. Podejrzewam, że ten wygląd i cena to po to, by wszyscy nie zaczęli kupować hybryd, bo upadłaby sprzedaż benzyniaków. Mimo wyglądu można poczuć się w tym aucie nieco jak w przyszłości. Szkoda, że od razu nie robili opcji plug-in czyli z możliwością ładowania baterii z sieci. Wtedy można by było uniezależnić się od krwiopijczych koncernów wspieranych przez państwo. pełna ocena Sedan, 1.5 i 16V WT-i 78 KM automatyczna, 2009 r., 160000 km |
Mateusz Miziołek 2012-01-01 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Kupiłem to auto z premedytacją nie z racji jego pseudoekologiczniości, ale z uwagi na automat, spalanie jak w Smarcie, dużo przestrzeni dla dwuosobowej załogi, nawet z dzieckiem. Do tego to nieco egzotyczne auto. Fajne, ale tylko jeżeli traktujesz to jako pojazd, nie dający frajdę samochód. Najlepiej mieć w garażu motocykl albo dwumiejscowego roadstera na niedzielne wyjazdy. A Prius? Niezawodny niczym wierny owczarek, ale nudny "do porzygu" :P pełna ocena Sedan, 1.5 i 16V WT-i 78 KM manualna, 2007 r., 123000 km |
janek 2011-02-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,54)
Auto jest wbrew pozorom drogie w użytkowaniu przy naszych drogach i ego jazdy masz wydatki na stłuczki i inne przypadki co zabierze Ci kasę. To jest tak jak z dieslem dopóki jeździ to się cieszymy że tani ale jak są problemy to oddajemy oszczędności. Trzeba by zarabiać ich kasę i założyć II filar dla samochodu. Wielka pomyłka. Odradzam.
pełna ocena Sedan, 1.5 i 16V WT-i 78 KM manualna, 2004 r., 213000 km |
miroslak pokaż Email » 2006-08-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
samochód dobrze zaprojektowany, w którym na naszych drogach nawet po 700 kilometrach nie męczę się. Jazda w korkach to bajka. A i moźliwość cichego poruszania się po własnym osiedlu jest miłym gestem wobec sąsiadów. Jakość i oszczędność ocenia się w portfelu. Z tym samochodem nawet ropa po 100 USD nie przeraźa tak bardzo. pełna ocena Sedan, 1.5 i 16V WT-i 78 KM, 2004 r., 45 km |
Babycorleone 2011-10-02 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Świetne auto. Jeśli chcesz takie mieć to ja polecam całym sercem. Pamiętaj że jest to auto nastawione na ekonomię nie na szpan wię laski tym nie poderwiesz ale rodzinę przewieziesz wygodnie bezpiecznie i tanio. Ale kopa też ma! nie daj się zwieść. to nie jest 300koni mechanicznych ale dynamike ma Prius przedziwną! pełna ocena Sedan, 1.5 i 16V WT-i 78 KM, 2008 r., 32000 km |
pawel 2007-11-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
wyposazenie jak w aucie luksusowym :nawigacja, smart key,etc.przestrzenne wnetrze, wspanialy uklad jezdny ,cichy, ,10 s 100km/h , to wszystko w samochodzie ktory spala 5l / 100km .
kocham ten samochod. pełna ocena Sedan, 1.5 i 16V WT-i 78 KM, 2005 r., 36000 km |
Marcin Kneć 2010-07-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Minęło już prawie 13 tys km odkąd jeżdżę Priusem. I nie nudzi mi się. Po okresie auforii i poznawania auta teraz czas no normalną jazdę. Kusi jazda zielona tym samochodem. Jestem bardzo zadowolony pełna ocena Sedan, 1.5 i 16V WT-i 78 KM, 2009 r., 12000 km |
2008-09-19 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Z ksztalow nie zabardzo mi przypada do gustu,
ale na szczescie nie mam z tym autem jak narazie zadnych problemow.
Oby tak dalej. pełna ocena Sedan, 1.5 i 16V WT-i 78 KM, 2007 r., 52000 km |
Mariusz 2011-09-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
Uszkodzeniu ulegają drogie części (katalizator). Na szczęście są w rozsądnych dostępne zamienniki. pełna ocena Sedan, 1.5 i 16V WT-i 78 KM, 2006 r., 121000 km |
Krzryc 2010-10-19 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,38)
Brak możliwości ładowania z gniazdka ogranicza wykorzystanie silnika elektrycznego. pełna ocena Sedan, 1.5 i 16V WT-i 78 KM, 2009 r., 7000 km |
R 2010-08-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
nastepny z 2010 jest duuzo lepszy - 1.8 jest w sam raz. 1.5 niestety za slaby pełna ocena Sedan, 1.5 i 16V WT-i 78 KM, 2007 r., 112000 km |
szczech.ryszard pokaż Email » 2011-05-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (5,00)
Takie auto to wiek 21, zycze dalszych sukcesow w produkcji takich cacuszek. pełna ocena Sedan, 1.5 i 16V WT-i 78 KM automatyczna, 2007 r., 59000 km |
Super okazje u dealerów

w mieście przy ekonomicznej jeździe 5,0-5,3 l
w mieście przy ostrzejszej jeździe 5,5-5,8 l
w trasie przy ekonomicznej jeździe 4,1-4,4 l
w trasie przy ostrzejszej jeździe 4,5- 5,0
Lubię TopGear ale test Priusa wykonany przez nich był po prostu idiotyczny, sprawdzili go tylko w trasie gdzie nie korzystał z silnika elektrycznego i mówią, że pali tyle co inne samochody przy płynnej jeździe, załamałem się bo przecież Prius jest pomyślany o jeździe w korkach. Prius ma podobne spalanie do Hondy City tylko, że ma lepsze osiągi pomimo większej wagi i gabarytów.
Do wasyl: Baterie wytrzymują od 10 do 15 lat lub 250 tys km.Myślę że jest to niezły wynik.Łatwo więc wszystko policzyć czy nie warto kupić.Trzeba wziąć pod uwagę małą awaryjność pojazdu.
![]()
Toyota Prius na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Toyota Prius, oglądali także
Dowiedz się więcej o Toyota Prius
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Uwaga, UFO!
Prawdziwym prekursorem napędu hybrydowego wśród ludu był Prius pierwszej generacji. Od grudnia 1997 r. znalazł 119 tys. nabywców. Nie przeszkadzało im, że ten absolutnie pierwszy wielkoseryjny wóz z napędem elektryczno-spalinowym miał linię o lekkości umysłu Kubusia Puchatka. Prius Drugi zaprezentowany w Europie we wrześniu 2003 roku jest większy, cięższy, dużo bardziej luksusowy, żwawszy i oszczędniejszy. |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Galerie
Range Rover Evoque Victoria BeckhamAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Toyota Prius
najaktywniejsiKierowcy - Toyota Prius
najnowszeDzienniki pokładowe
Taka spokojna okolica i też doczekała się wybryków pijanych gówniarzy, jakiś sma...
Ciekaw jestem ile dokładnie wyniesie pierwszy gwarancyjny przegląd, który mam um...

Ocena: