Ocena kierowcy - Toyota Yaris I

mugger@op.pl, 22 lat temu
Silnik 1.0 i 16V 68KM 50kW
Rok produkcji 2000
Toyota Yaris I 1.0 i 16V 68KM 50kW 1999-2005 - Oceń swoje auto
Yaris jest autem naprawde dobrym, ma bardzo dużo zalet. Problemy zaczynaja się dopiero przy okazji zmian dokonywanych przy samochodzie. Żenujące jest to, że aby zamontować cd odtwarzacz do yarisa trzeba jechać na serwis, samodzielnie jest to wręcz niemożliwe -trzeba by zdemontować chyba całą deskę rozdzielczą, za akceroria płaci się średnie ceny: końcówka wydechu-200 zł, halogeny- ok 1000zł cd zmieniarka toyota: 2000 zł. Zawsze myślałem że zamek centralny montuję się na wszystkie ´´drzwi´´, tymczasem moja 3-drzwiowa toyotka ma bagażnik zamykany kluczykiem. Japoński Yaris wg mojej opinii jest lepszy od francuskiego (znajomy chciał się ze mną zamienić), choć części (w niektórych przypadkach nieco inne) są droższe.
dynamiczne autko, szkoda tylko ze powyżej 120 robi sie głośno
skrzynia dla mnie idealna choć czasem wystepują problemy ze wstecznym
yarisa prowadzi się przyjemnie i lekko
widoczność doskonała, niektórych denerwować może jednak rozwiązanie tylnej szyby - budowa tyłu ogranicza widoczność
dla mnie na 5
bardzo dobre rozwiązania, szyby nie parują, w zimę robi sie szybko ciepło
dużo miejsca z przodu, przesuwana tylnia kanapa, z yarisa po rozłożeniu tylnich siedzeń robi się mała ciężarówka, siedzi się wygodniej niż w avensis
przy dużych prędkościach głośny, może to głupota ale do szału doprowadzają mnie grzybki od zamykania drzwi - cały czas drgają
w mieście pali ok. 5-6 l/100km na trasie ok. 4 l/100km, toyota nigdy nie słynęła z tanich przeglądów, yaris jest tani w eksploatacji do stłuczki - części, nawet te banalne są drogie
naprawde ciężko o taki samochodzik za tą cenę - warto kupić yarisa
samochód niezawodny praktycznie w każdej sytuacji
nie miałem jeszcze żadnych poważnych problemów z moim 3-letnim yarisem
Toyota Yaris I