Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Koło słoneczne?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Toyota Yaris III

(od 2011)
  • w klasie samochodów:
  • Auta małe
  • na podstawie liczby ocen:
  • 12
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 12 ocen)
TAK (66%)
NIE (34%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 67%
  • Karoseria
  • 15%
  • Zawieszenie
  • 9%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Karoseria
  • 42%
  • Przeniesienie napędu
  • 34%
  • Układ elektryczny
  • 29%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Toyota Yaris III

Opinie o Toyota Yaris III

Nadwozia Toyota Yaris III

Silniki Toyota Yaris III

Silniki benzynowe
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Toyota Yaris III

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
DARIA chodzów
 (2,38) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
ponoc to male zwinne i dynamiczne auto !! OKAZALO SIE JEDNA WIELKA TRAGEDIA i wrecz prowadzi do niebezpiecznych sytuacji !! Jazda tym autem jest bardzo meczaca - bo jest ono nieprzewidywalne , nigdy nie wiadomo czy uda ci sie zmienic BIEG !!skrzynia biegów po prostu tragedia !!!!!Silnik wydaje dzwieki jakby sie dusil!! auto za 57 tys nowe z salonu a starym reno kangoo jezdzi sie lepiej - JEDNA WIELKA PORAZKA !! ODRADZAM
pełna ocena Hatchback 5d, 1.33 Dual VVT-i 99 KM manualna, 2012 r., 1000 km
kota
2012-01-23
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Wnętrze samochodu, biorąc funkcjonalność, oceniam na 4 (w skali 1-4). Wykończenie - materiały HM.. (plastiki zbyt miękkie, pozostają rysy), kolorystyka i faktura tapicerki niezbyt udana i tu plus dla Yaris II. Sylwetka zewnętrzna może budzić kontrowersje I tak jest u mnie. Yaris II był dla mnie samochodem z charakterem. Yaris III przypomina mi z przodu ... sama nie wiem co.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.33 Dual VVT-i 99 KM manualna, 2011 r., 7000 km
Milosz
2012-04-06
 (3,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Ogólnie auto uważam za udane, właściciele Yarisa II mają prawo być rozgoryczenie i oczerniać Yarisa III na forach, gdyż zmiany w Yarisie III uważam za jak najbardziej tafione a kto uważa liczniki na środkowej konsoli za świetne, to ma na pewno inny punkt widzenia na środkową konsolę w samochodzie niż ja, każdy ma prawo do własnych opinii i upodobań.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.33 Dual VVT-i 99 KM manualna, 2011 r., 3000 km
jamax
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Krótki, zwinny i obszerny w środku. Pasażerowie z tyłu też nie będą narzekać. Jedynie > 180 cm głowa dotyka podsufitki. 9 poduszek, kompletny, kapitalny system audio w ramach toyota touch, świetna współpraca z telefonem komórkowym, świetna kamera cofania, kontrola trakcji i stabilizacji toru, wygodne fotele z dobrym trzymaniem bocznym
pełna ocena Hatchback 5d, 1.33 Dual VVT-i 99 KM manualna, 2012 r., 500 km
tadek
2012-03-14
 (4,00) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
ogólnie samochód jest dobry ale ten ekran dotykowy to porażka wielka(jak jest ciemno to ok ale dzień i słońce świeci to nic niewidać.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 D-4D DPF 90 KM manualna, 2011 r., 4000 km
Robert
2012-04-09
 (4,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Porównując wyposażenie samochodu oraz całokształt z konkurencją tego segmentu pojazdów- nie jest źle.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.33 Dual VVT-i 99 KM manualna, 2012 r., 1000 km

381 komentarzy

304 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~mmm~mmm

Do ~Waldek: Porównywać Yarisa do Octavii? To albo jakieś nieporozumienie i chodziło o Fabię, albo jakiś żart albo opcja ostatnia - właściciel ma 1,6 wzrostu. Wtedy może w Yarisie jest względnie wygodnie. Yaris jest "krojony" na azjatyckie wzrosty i ktoś kto ma 1,8m i więcej w "jarku" męczy się niemiłosiernie. Octavia to natomiast inna klasa i bez porównania w ogóle.

~Waldek~Waldek

W połowie marca odebrałem YARIS 1,33 VVTI w wersji SOL zapłaciłem 52 tys.Przejechalem niewiele bo 500 km-średnie spalanie 6,09 l/100km.Jeździłem wieloma samochodami ale swój aktualny wybór uważam za trafny.Aktualna wersja jest zarówno ładna jak i dynamiczna a w środku jest wygodniej niż np. w Skodzie Octavii.Zaskakuje też fajnie dobrane zawieszenie, poza tym jest bardzo dobrze wyposażona m.in 6 -biegowa skrzynia biegów , której nie znajdziecie w tym segmencie aut.Plastiki też są fajne ( odradzam zakup w wersji Terra).Może narazie jest za wcześnie na wszechstronną ocenę ale nie żałuję zakupu i mając do dyspozycji ok. 52. tys. zł ponownie bym wybrał YARIS 1,33 VVTI.Pozdrawiam Waldek

~ROBERT~ROBERT

Do ~roni: WItam,
Ja z checia sprzedam swoja yariske poniewaz chce kupic cos wiekszego rocznik 2004 1.0 Pojemmnośc VVTi 68km, kolor biały . widoczne slady uzytkowanie ale stan samochodu okreslan na dobry. Jedyny mankament samochodu ze nie ma klimatyzjaci i wspomagania. KOLOR BIAŁY.Przebieg 200 tys. Samochod sprzedaje w cenie 8.5 tys zł + komplet opon ZImoych debieca w ktorych mozna pojedzic jeszcze smialo 3 sezony. LOKALIZACJA BYDGOSZCZ KUJ -POM. TELEFON KONTAKTOWY 608 757 629

Przejdź do dyskusji

Toyota Yaris na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Toyota Yaris, oglądali także

Dowiedz się więcej o Toyota Yaris

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Toyota Yaris - Kolejny krok w dorosłość Toyota Yaris - Kolejny krok w dorosłość

Z każdą generacją Yaris rośnie i stylistycznie oddala się od obłej zabawki, na jaką wyglądała pierwsza generacja. Obecnie na rynek wchodzi trzecia. Może nie najpiękniejsza, ale najlepiej przemyślana pod względem funkcjonalnym.