Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Poduszki powietrzne?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Volkswagen Passat CC Coupe

(od 2008 do 2011)
  • w klasie samochodów:
  • Klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 33
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 33 ocen)
TAK (90%)
NIE (10%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 62%
  • Zawieszenie
  • 19%
  • Przeniesienie napędu
  • 12%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Układ elektryczny
  • Silnik
  • Przeniesienie napędu
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Volkswagen Passat CC Coupe

• Części samochodowe:
  • Zadaj pytanie

Opinie o Volkswagen Passat CC Coupe

Silniki Volkswagen Passat CC

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Volkswagen Passat CC Coupe

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Passat CC
2011-02-14
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Dlugo zastanawialem sie nad ta decyzja gdyz nie jestem fanem niemieckiej motoryzacji. Zawsze cenilem japonczykow za solidnosci i niezawodnosc. Zaryzykowalem i na razie jestem pod wielkim wrazeniem. Jest to chyba jedyny samochod z grupy Audi/VW/Skoda, ktory mi sie podoba stylistycznie i wywoluje baaardzo pozytywne emocje. Swietne prowadzenie w polaczeniu z doskonala niemal skrzynia DSG daje temu autu powazna przewage nad innymi w tej klasie. Design odbiega od nudnego niemieckiego stylu i zacheca do wsiadania do srodka. Mam nadzieje, ze po dluzszym czasie uzytkowania bede mogl zamknac swoja opinie jeszcze jednym stwierdzeniem-niezawodny.
pełna ocena Coupe, 2.0 TSI 200 KM automatyczna, 2010 r., 11000 km
artur
2011-01-05
 (2,46) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
jakoś mam zastrzezenia do auta , silnik nie dopracowany , na niskich obrotach falują obroty a auto ma 2 lata dopiero:/ , pali dużo jak na 2.0 . W serwisie już byłe 3 razy z silnikiem i cos niby naprawiali a dalej to samo było , serwis też olewa sprawe widać równo , ludzie nie kompetentni totalnie . W srodku niby skóra a fotele już mam przetarte to samo na kierownicy. Jak dalej tak będzie to sprzedan no poprostu bo wiecej oczekiwałem po tym aucie , a każdy tak chwali i wogóle i chyba to są brednie wyssane z palca że bez awaryjne. Już nie kupie napewno vw.
pełna ocena Coupe, 2.0 TSI 200 KM manualna, 2008 r., 80000 km
Zadowolony
2012-01-27
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Bardzo fajne auto - osobiście wybrałem pakiet R-line + szklany dach + automat DSG7. Miałem wcześniej sporo samochodów [ostatnio Mercedes C180 a wcześniej Accord też w automacie] ale to jest auto, z którego jestem najbardziej zadowolony. Rewelacyjne spalanie [jak na ten silnik i wielkość auta]. No i nigdy nie myślałem, że kupię sobie VW, ale ten design jest naprawdę udany.
pełna ocena Coupe, 1.8 TSI 160 KM automatyczna, 2011 r., 6000 km
Damian D.
2009-06-03
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jeżeli nie denerwuje Cię to, że ma tylko 4 miejsca, jeżeli nie mierzysz 190 cm jako pasażer tylnej kanapy, jeżeli chcesz wyróżniać się w tłumie takich samych samochodów, jeżeli chcesz jeździć Volkswagenem a twierdzisz że nie kupisz żadnego bo są nudne, jeżeli chcesz, by sąsiad Ci zazdrościł a piękne kobiety oglądały się za Tobą na skrzyżowaniu, to szczerze polecam.
pełna ocena Coupe, 2.0 TDI-CR DPF 170 KM, 2009 r., 3000 km
nw
2010-12-18
 (2,46) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Kogo kieszeń ciśnie a nerwy ma z tytanu proponuję zakupić jakikolwiek szajs byle miał bublka pod maską 2.0 TDI - silnik legenda!!!k... mać!!!!!!!!! Proszę uważnie zaznajomić się z forami MIŁOŚNIKÓW tych silników. A "chłopakom na posyłki" dyżurujących przy robieniu dobrych opini powim z wojskowego żargonu wyp..ć!!! Każdy silnik VW byle nie 2,0TDI. Koniec
pełna ocena Coupe, 2.0 TDI-CR DPF 170 KM, 2008 r., 194000 km
Marcin Poznań
2012-02-22
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Pół roku szukałem odpowiedniego auta, porównywałem z: Peugeot 508 - stalowe zawieszenie bez amortyzatorów, Avensisem - fajnie, lecz zwyczajnie, C5 - tu zdejmuję czapkę ale jednak nie, ranault Latitude - rozciągnięty Polonez - największy zawód, Insignia - ciaśniej niż w Golfie, do tego awaryjność.
pełna ocena Coupe, 1.8 TSI 160 KM manualna, 2011 r., 9000 km
dj_trax pokaż Email »
2011-01-31
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Oceniam mój pojazd w samych superlatywach - naprawdę czuję, że jest solidnie zrobiony. Kiedyś coś z lekka zaskprzypiło w desce na nierównościach (choć musiałem się wsłuchać), ale znikło sam z siebie po jakimś czasie. Było to na samym początku - może się dotarł?
pełna ocena Coupe, 2.0 TDI-CR DPF 170 KM manualna, 2010 r., 74000 km
tomcar4 pokaż Email »
2009-10-15
 (3,23) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Po mimo kilku wad moje C i tak nest wychwalane przez swojego kierowcę;);) nie zamienie go na żadne inne autko choc nie ukrywam że QUATTRO by sie przydało!!!Pomimi wszystkiego jest wdzięcznym samochodzikiem !!!
pełna ocena Coupe, 1.8 TSI 160 KM, 2009 r., 17000 km
Tomek
2010-06-02
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Piękne nadwozie, dobre silniki, świetne wykończenie. Cechy aut niemieckich - poza pierwszą :) Zawiodłem się na zrobionej w anglii toyocie, więc teraz albo niemiec albo japończyk.
pełna ocena Coupe, 1.8 TSI 160 KM, 2009 r., 20000 km
paweu
2011-11-24
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Passat CC był wybierany przeze mnie i żonę z kręgu kilku aut podobnej klasy i wybór padł właśnie na niego. Jesteśmy bardzo zadowoleni z tego pięknego i nietuzinkowego samochodu.
pełna ocena Coupe, 1.8 TSI 160 KM manualna, 2011 r., 5000 km
Galo
2011-07-01
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Zdecydowanie lepszy od zwyklego i nudnego jak flaki z olejem passatta. Ma w sobie dusze i swietnie sie prezentuje. W kolorze czarnym olsniewa przechodniow.
pełna ocena Coupe, 2.0 TSI 200 KM automatyczna, 2010 r., 16000 km
PiotrKuchar
2009-04-23
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto idealne: oryginalne, niepowtarzalne, wygodne, ekonomiczne, szybkie, solidne, dopracowane na podstawie standardowego Passata...
pełna ocena Coupe, 2.0 TDI-CR DPF 140 KM, 2008 r., 15000 km
moniek
2012-02-09
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto zdecydowanie warte swojej ceny. Tanie zamienniki - 55% ze zwykłego passata. Doskonałe jest tylko lambo i aston.
pełna ocena Coupe, 1.8 TSI 160 KM automatyczna, 2008 r., 79000 km
PeterX
2010-01-13
 (3,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
W sumie fajnie się śmiga. Strasznie nie na miejscu jest trzeszczenie deski, porażka.
pełna ocena Coupe, 2.0 TSI 200 KM, 2009 r., 29000 km
Apollo
2010-10-29
 (4,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Wygląd, cena, kompletacja, DSG sprawia, że dla mnie otrzymuje to auto 5-tkę.
pełna ocena Coupe, 2.0 TDI-CR DPF 140 KM, 2010 r., 1000 km

Super okazje u dealerów

806 samochodów w ofercie

Rabaty do 109 200 pln!

Volkswagen Passat CC

Ostatnie komentarze:

~edf~edf

ładna bryka,zajebiste pezyspieszenie ok.2s do 10km-)

~rys~rys

zapalila mi sie czujnik polozenia klaapy w kolektorze ssacym wumienilem i dalej sie pali ktos moze mial taki przypadek mam 143 km 20 disel 2009

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Volkswagen Passat CC, oglądali także

Dowiedz się więcej o Volkswagen Passat CC

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Volkswagen Passat CC 3.6 4x4 - Atak na klasę premium Volkswagen Passat CC 3.6 4x4 - Atak na klasę premium

Trzecia wersja nadwozia Passata pozycjonowana jest w klasie wyższej. Pod względem właściwości jezdnych i jakości wykonania coupé z powodzeniem może konkurować z luksusowymi markami niemieckimi, mniej drażniąc przy tym oko zazdrosnych sąsiadów czy partnerów handlowych. Do tego ma białe a niebieskie podświetlenie "zegarów".