Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Napęd hydrauliczny?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Volvo S80 II

(od 2006)
  • w klasie samochodów:
  • Wyższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 32
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 29 ocen)
TAK (89%)
NIE (11%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 72%
  • Karoseria
  • 12%
  • Zawieszenie
  • 6%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Zawieszenie
  • 67%
  • Układ elektryczny
  • 35%
  • Silnik
  • 27%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Volvo S80 II

Opinie o Volvo S80 II

Silniki Volvo S80 II

Silniki benzynowe
Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Volvo S80 II

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
banqa
2012-03-11
 (4,23) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Stylistyka s80 bardzo mi sie podoba, byl to glowny powod zakupu tego auta. Samochodem jezdzi sie bardzo przyjemnie i na dlugie trasy jest idealny co dla mnie jest priorytetm. W porownaniu do konkurencji czyli audi bmw mercedes moze ustepuje tylko w kwestii spasowania materialow, poza tym to dobry kawalek porzadnej inzynierii. Jestem tym autem zafascynowany. Posiadalem juz bmw 5 mercedesa e klasse i w niczym tym samochodom nie odstepuje.
pełna ocena Sedan, 2.4 D5 215 KM automatyczna, 2010 r., 56000 km
Krzysztof
2008-07-07
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Dziwi i irytuje uwstecznianie względem poprzedniego modelu, najbardziej przeszkadza ciasnota na fotelu pasażera i tylnych. W opcji z bluetooth może nie współpracować z książką telefoniczną twojego aparatu. Ogólnie model zyskał na świeżości, nowych dodatkach, z zewnątrz wygląda skromniej od konkurencji i poprzedniego modelu. Jestem bardzo zadowolony, jakkolwiek tym razem dokładniej przeanalizowałbym ofertę konkurencji.
pełna ocena Sedan, 2.5 T 200 KM, 2008 r., 3000 km
Adrian
2011-10-14
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
w tym temacie, ocena na 5. Doskonała linia, komfortowe fotele, dużo przestrzeni i schowków. Nawigacja we volvo jest dobra, doprowadzi zawsze do celu :) - najnowsze mapy ... silnik jest super. MARKA GODNA UWAGI, zasługuje na ocene 5. Zainteresowani klienci tym modelem, sami sprawdźcie ten model :) powiem tak, po długiej podróży nie chcę się z niego wysiadać :) komfort na 6. pozdrawiam !!!
pełna ocena Sedan, 2.5 D5 185 KM manualna, 2007 r., 170000 km
jacek london
2011-08-06
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
to juz moje 4 volvo (s40,s80 z roku 200, xc90) i jak na razie to najfajniejsze auto Polecam remap w rica u mnie moc podniesiona do 205km roznica w spalaniu zadna a moc ze usmiech pojawia sie na twarzy przyspieszenie ponizej 8s a wyprzedzanie na 4 biegu rewela do tego skrzynia automatyczna chodzi duzo lepiej
pełna ocena Sedan, 2.5 D5 185 KM manualna, 2007 r., 147000 km
mariusz
2010-05-16
 (4,00) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
fantastyczna sylwetka, przepieknie wykonany srodek, ale slabe wygluszenie i malo inteligentna praca skrzyni biegów powoduje rozczarowanie! niestety mialem juz kilka razy przez prace skrzyni smierc przed oczami i za to bardzo obnizam ocene. dodam, ze auto serwisowane w aso.
pełna ocena Sedan, 2.5 D5 185 KM, 2007 r., 133000 km
ag
2008-07-30
 (4,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Po prostu miłe, bardzo wygodne, dobre auto. Trudno do czegoś się przyczepić. Ale następne kupiłbym T6 albo V8!
pełna ocena Sedan, 2.5 D5 185 KM, 2007 r., 12000 km
siedlecki pokaż Email »
2010-10-08
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jeździłęm kilkunastoma markami. Po kilku latach wybrałem volvo i tak już pozostanie.
pełna ocena Sedan, 4.4 V8 315 KM, 2008 r., 27000 km
Jacek3
2009-03-06
 (4,85)
Mam prawie pełne wyposazenie (bez radaru) i naprawdę jazda jest dużą frajdą
pełna ocena Sedan, 2.5 D5 185 KM, 2007 r., 20000 km

69 komentarzy

60 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~egon~egon

Do ~Ula: Pompka paliwa!!!

~nigdy nie wymieniam oleju~nigdy nie wymieniam oleju

ja takze jestem szczesliwym posiadaczem S80-tki. Autko naprawde rewelacja. pierwszy egzemplarz kupilem z udokumentowanym przebiegiem 120 tys. km. (2001 r, silnik 2.9) Nie robilem nic tylko lalem benzyne, po 50 tys. km podczas postoju w korku bez znanej mi przyczyny spadla rura doprowadzajaca plyn chlodniczy do chlodnicy, przez co lekko przegrzalem silnik i zauwazylem ze od tamtej pory zaczal regularnie spadac poziom oleju. nie naprawialem tylko dolewalem co popadlo, lacznie z olejem slonecznikowym pozbylem sie wszystkich polpelnych butelek z garage. Katowalem go na maxa, na autostradzie po polniakach i w lesie. w sumie podczas calej eksploatacji w ciagu niecalych 2 lat zrobilem okolo 80 tys km. Sprzedalem poobijanego jeszcze na chodzie. Podsumowujac: klekotalo mi z przodu cos przy zawieszeniu, szyby w przednich drzwiach kilkakrotnie wypadaly z prowadnic (oczywiscie z mojej winy, bo wystarczy sprobowac ja zatrzymac reka) spalily sie 2 zarowki, zaparowywal jeden reflektor i skrzypial schowek ...co w porownaniu do innych aut wydaje mi sie smieszne przy mojej eksploatacji. Teraz oczywiscie kupilem nowszy model pierwszej generacji z ktorego jestem bardzo zadowolony Nigdy nie bylem z nim w serwisie ani u mechanika!!! POLECAM TO AUTO!!!

~marko~marko

pisze bo mam ten problem z moim losiem chodzil jak buza pozyczylem kumplowi moja baterie ipozalozeniu drugiej to sie stalo zdechl los i nie daje znaków zycia pozdrawiam wszystkich mogacych mi pomóc!!!!!

Przejdź do dyskusji

Volvo S80 na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Volvo S80, oglądali także

Dowiedz się więcej o Volvo S80

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Volvo jak wino Volvo jak wino

Kolejny już lifting w karierze flagowego modelu Volvo udowadnia, że ta już niemłoda szwedzka limuzyna nic sobie nie robi z upływu czasu i podobnie jak wino, wraz z dojrzewaniem nabiera wyjątkowego smaku.