Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
HDC - Hill Descent Control?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Volvo XC60 SUV

(od 2008)
  • w klasie samochodów:
  • Małe SUVy
  • na podstawie liczby ocen:
  • 59
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 59 ocen)
TAK (83%)
NIE (17%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 38%
  • Karoseria
  • 30%
  • Zawieszenie
  • 15%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Układ elektryczny
  • Karoseria
  • Przeniesienie napędu
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Volvo XC60 SUV

Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Jacek6466
2011-07-16
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Do doskonałości trzeba dążyć , więc ocena 4. A tak prawdę mówiąc auto jest znakomite, świetnie prowadzi się i daje wiele radości z jazdy , duży komfort podróżowania dla kierowcy i pasażerów. Bardzo dobre wykonanie i świetne materiały wykończeniowe dopełniają całości. Oczywiście można czepiać się drobiazgów, każdy oczekuje czegoś innego, więc jeśli miałbym się przyczepić do czegoś, to do małej ilości schowków, a te które się znajdują są mało poręczne.
pełna ocena SUV, 2.4 D5 215 KM automatyczna 4x4, 2011 r., 11000 km
krzysiek
2011-01-06
 (3,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
powiem tak jestem zaskoczony czytałem o tym wcześniej ale myśałem że mnie to nie dotyczy filtr cząstek stałych padł olej napędowy w silniku samochód stracił moc a w salonie ściemniają nie chcą wymienić oleju odciągają tylko ropę katastrofa, kupujesz nowy samochód za ciężką kase i co w salonie mówią że to nic takiego nie tak wyobrażałem sobie volvo.Ogólnie bardzo go lubie ale....
pełna ocena SUV, 2.4 D5 215 KM manualna, 2010 r., 14000 km
mariusz
2010-05-04
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
ogólnie jestem bardzo zadowolony, myślałem o Q5, ale jak narazie nie żałuję. samochód nie ma zbędnych bajerów, praktyczny do bólu, menu w języku polskim, czego np toyota nie może już swoim klientom zapewnić, filtr powietrza z automatyczną analizą jakości to coś pięknego,itd...
pełna ocena SUV, 2.4 D5 215 KM, 2010 r., 3000 km
Greg
2011-03-26
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Choć w poszczególnych kategoriach nie mogę dać oceny max, to jak przyłoży się wagę do najważniejszych kategorii zadowolenia takich jak radzenie sobie Volvo z polską zimą, czy fun z jazdy, wygoda i systemy wspomagające bezpieczeństwo to samochód ma u mnie maksymalną ocenę.
pełna ocena SUV, 2.4 D5 215 KM automatyczna 4x4, 2010 r., 10000 km
Kupiec
2009-12-10
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Ogólnie Auto bardzo fajne, Dosyć dobre osiągi nieobarczone wysokim zużyciem paliwa. Wygląda trochę pedalsko i jest przeładowany elektroniką (po co komu system który będzie za ciebie hamował) lecz jakość wykończenia wnętrza (w stosunku do Opla i Jeepa) jest powalająca.
pełna ocena SUV, 2.4 D5 185 KM, 2009 r., 2000 km
Andy
2011-08-28
 (2,46) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Samochód jest ładny, dobrze przyspiesza,z bardzo dobrym układem jezdnym, ale jest BEZNADZIEJNEJ jakości (2 wymiany całego silnika, awaria turbosprężarki, po 4 wizyty w serwisie w miesiącu), ma brzydki dźwięk silnika, jest mały z tyłu i ma przeciętną skrzynię biegów.
pełna ocena SUV, 2.4 D5 215 KM, 2009 r., 69000 km
artusio pokaż Email »
2010-01-26
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto bardzo ładne, wygodne, ma bardzo dobry silnik. Dobrze wypada cenowo na tle konkurencji - GLK, Q5, nie wspominając już o leciwym X3. Odradzam wszystkim jasną materiałową tapicerkę - jak jasne wnętrze to tylko skóra (warto dopłacić).
pełna ocena SUV, 2.4 DRIVe 175 KM, 2010 r., 4000 km
czołgista
2011-08-15
 (4,23) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto jest do jeżdżenia, nie męczy, jak piszą inni, Szczecin - Wenecja, 1300 km - 10 godz, i poszliśmy jeszcze się zabawić. Nie czuć prędkości. Jak na duże auto - przyspieszenie super. Nie za dużo miejsca w środku, ale safety first.
pełna ocena SUV, 2.4 DRIVe 175 KM, 2009 r., 41000 km
MAC
2011-11-29
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Samochód w pełni spełnia moje oczekiwania. Świadomie wybraliśmy ten silnik oraz opcje wyposażenia. Dlatego nie mam zastrzeżeń co do spalania a i wyposażenie pozwala mi na zgdne z przeznaczeniem i komfortowe użykowanie auta.
pełna ocena SUV, 3.2 243 KM automatyczna 4x4, 2011 r., 10000 km
siedlecki pokaż Email »
2010-10-08
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Samochód wyjątkowo oddaje filozofię volvo. To jest według mnie powrót do dawnych korzeni. Bezpieczeństwo , ergonomia , przyjemność z jazdy esencja volvo. Widać zę inżynierowie volvo lubią swoją robotę.
pełna ocena SUV, 2.4 D5 185 KM, 2009 r., 38000 km
volvorulez ;)
2011-04-12
 (4,23) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Super, ogólnie polecam wgranie nowszego softu w serwisie, bo ten 205 koni troche wolno się zbiera ale te 10% więcej mocy robi już swoje i jest całkiem całkiem jak na prawie 2 tonowe auto
pełna ocena SUV, 2.4 D5 215 KM automatyczna 4x4, 2010 r., 46000 km
krzysiek w
2010-09-11
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
w pełnej opcji jest sporo elektroniki i systemów, trzeba się do nich przyzwyczaić bo na początku ciągle coś piszczy ale teraz jest OK i są czasami przydatne,
pełna ocena SUV, 2.4 D5 215 KM, 2009 r., 48000 km
Central1
2010-07-06
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Wyjątkowo solidne w dotyku auto. Najlepszy samochód z jakim miałem do czynienia. Nie chce się wysiadać. 1400 km w 13 godzin (z postojami) i plecy nie bolały!
pełna ocena SUV, 2.4 DRIVe 175 KM, 2010 r., 22000 km
daro
2010-04-15
 (3,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
jestem bardzo zadowolony ale do 100% brakuje troche... wiecej miejsca w srodku potrzebuje!!!! nastepne auto bedzie lepiej przemyslane moze Q7? zobaczymy
pełna ocena SUV, 2.4 DRIVe 175 KM, 2010 r., 2000 km
kuba
2011-01-07
 (3,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
ogolnie jestem z auta zadowolmny, do dzwieku w kabinie mozna sie przyzwyczaic, a brak miejsca mi nie przeszkadza, bo z tylu nie jezdze
pełna ocena SUV, 3.0 T6 304 KM automatyczna 4x4, 2010 r., 22000 km

Volvo XC60

9 komentarzy

5 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Jacek6466~Jacek6466

Czy ktos zmieniał soft w D5 z 205 kM na 225 w serwisie? Proszę o przekazanie wrażen i spostrzeżeń . Czy to prawda ,że mniej pali , lepiej i dynamiczniej przyspiesza i skrzynia szybciej pracuje?

~gwarek~gwarek

Witam,
XC 60 jeżdże 2 rok 36 tys. km.silnik D5 205KM automat.
Nie moge złego słowa powiedzieć jesli idzie o start spod świateł zbiera się rewelacyjnie, nie ma zadnej zwłoki,
Szczerze polecam automat.

~Jacek6466~Jacek6466

Do ~Grzechu: W oleju silnikowym nic nie przybywa, kontroluję dość często ( oczywiście na miarce elektronicznej , bo bagnetu D5 nie posiada ).Co do mocy przy ruszaniu to myślę ,że jest to specyfika automatu. Mój poprzedni samochód ( też atomat 155 kM , benzyna 2.000 cm3 ) również ruszał w pierwszej fazie trochę ospale. Jest to kwestia przyzwyczajenia , a ja i tak już nigdy nie przesiądę się na manuala.Poza tym mam wrażenie ,że ta ociężałość przy ruszaniu jest jednak pozorna. XC60 jest dobrze wyciszony i szybkość i przyspieszenie widać bardziej na liczniku niż za szybą samochodu.Nie przejmuj się że jest to wersja demo, ale ciesz się że będziesz miał zmieniony soft - wiele dobrego o nim słyszałem i zastanawiam się czy by go nie zakupić mimo dość wysokiej ceny ( ok. 4.500,- zł.).Jak go odbierzesz mapisz kilka słów, ciekaw jestem twoich pierwszych wrażeń.
pozdrawiam

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Volvo XC60, oglądali także

Dowiedz się więcej o Volvo XC60

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także