Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Dynamiczne doświetlanie zakrętów?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Volvo XC90 SUV

(od 2002)
  • w klasie samochodów:
  • Duże SUVy
  • na podstawie liczby ocen:
  • 102
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 59 ocen)
TAK (67%)
NIE (33%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 42%
  • Przeniesienie napędu
  • 19%
  • Zawieszenie
  • 19%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Zawieszenie
  • 50%
  • Przeniesienie napędu
  • 38%
  • Układ elektryczny
  • 31%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Volvo XC90 SUV

• Zadaj pytanie

Opinie o Volvo XC90 SUV

Silniki Volvo XC90

Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Volvo XC90 SUV

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
dizzy
2011-12-11
 (4,08) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Generalnie dobry samochód za cenę niższą niż np. X5 lub Q7 z podobnego rocznika. Jeden z ulubionych samochodów Jeremiego Clarksona. Zacznę od zalet: silnik 3.2 benzyna całkiem niezle radzi sobie z masą 2200kg (9,1s do 100km/h)przy całkiem znośnym spalaniu, skrzynia geartronic zmienia biegi niewyczuwalnie, mogłaby tylko troszkę szybciej reagować na kickdown, dobre wyciszenie, przyjemny dźwięk silnika,przestronny, 7 miejsc- 2 dodatkowe w bagażniku nie tylko dla dzieci( może tam podróżować osoba 175cm), bogate wyposażenie większości wersji, przyjemne choc już nie najnowsze, ergonimiczne wnętrze, fotelik dla dziecka w 2 rzędzie. Do wad zaliczyłbym dość duży promień skrętu(ze względu na poprzecznie umieszczony silnik) oraz skrzypiący podłokietnik ( w aucie które nowe kosztowało 300tys.zł to nie powinno sie zdarzyć).
pełna ocena SUV, 3.2 243 KM automatyczna, 2007 r., 74000 km
sprzedam pokaż Email »
2010-04-07
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Fantastyczne auto, jezdzilem wieloma, lecz to jest kompilacja najlepszych cech poprzednikow: doskonale spisuje sie w miescie (nie ma problemow z nadwyzka dlugosci), jak i w trasie (giga bagaznik, po wrzuceniu wszystkich toreb nadal jest glodny i wola o jeszcze). Silnik w wersji 2.4 diesel ekonomiczny, spalanie srednio ok 10 lt/100 km, bardzo elastyczny, pomimo moich obaw przyspiesza zgrabnie, nawet przy wiekszych szybkosciach (OK, nie jest rakieta - ale gdybym oczekiwal takich wynikow, wybralbym V8), szybkosci ok 180 km robi bez zadnego wysilku. Wykonczenie na wysokim poziomie, auto dla ludzi, ktorzy chca podrozowac wygodnie i z klasa. Zdecydowanie nie dla szpanerow i nowobogackich.
pełna ocena SUV, 2.4 D5 185 KM, 2006 r., 80000 km
maszyna
2010-09-05
 (3,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Bardzo fajne rodzinne auto. Wielkość jeszcze do zaakceptowania np. w mieście. Na dalsze trasy przy normalnych prędkościach komfortowo. Prowadzi się bardzo miło. W lekkim terenie (mieszkam na wsi) też daje radę. Przy land cruiserze sąsiada co prawda wysiada, ale bez wstydu;) Silnik 164 koni polecam zchipować. Nabiera wigoru i od razu lepiej się jeździ. Moje volvo ma po chipie 190 koni i to daje się odczuć. Przy tym spalanie wcale nie wzrosło. Generalnie przy zakupie nowego warto się nad tym zastanowić (ostatnio wprowadzili do sprzedaży z powrotem słabszą wersję) czy jest sens dokładać do wersji z 185 koni. Różnica chyba 15 tysięcy zł.
pełna ocena SUV, 2.4 TDI 163 KM, 2005 r., 97000 km
radek
2008-06-28
 (4,23)
Dobry samochód dla ludzi ceniących przemyślane rozwiązania aczkolwiek nie pozbawiony wad jak zresztą wszystko z czym mamy doczynienia.Po trzech latach eksploatacji samochód nie posiada większych śladów zużycia, amortyzatory i zawieszenie w bardzo dobrym stanie, układ hamulcowy- wymienione tarcze po 120000km, klocki co 40000km, silnik bez zażutu oby tak dalej- warto wlewać dobrej jakości paliwo i nie oszczędzać na tym przy tej klasie samochodu.Jeżeli ludzie kupują takie samochody to powinni mieć fundusze i na lepsze paliwo i nawet jeżeli taki samochód spaliłby więcej paliwa to bez narzekania-przecież wygoda i luksus kosztować muszą:-)
pełna ocena SUV, 2.4 TDI 163 KM, 2005 r., 33000 km
tomek
2009-05-21
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
oczywiście są lepsze auta pod jednymi względami, a pod innymi gorsze, jeszcze nikt nie stworzył samochodu doskonałego pod każdym względem, myślę że volvo jest doskonałe pod względem celu do jakiego go stworzono, ma on komfortowo wozić swoją rodzinę i po drogach szutrowych i po autostradach, a stawianie mu zarzutu co do braku właściwości terenowych jest nonsensem!!!! do terenu niech ktoś sobie kupi auto naprawdę terenowe a nie typu SUV!! to nire ten typ auta, po drugie kto samochodem za cenę powyżej 200 tyś będzie się pchał w brodzenie lub bardzo trudny teren, panowie do tego są stwożone inne auta.
pełna ocena SUV, 3.2 243 KM, 2007 r., 75000 km
falmed pokaż Email »
2009-03-16
 (4,69)
Bardzo dobre wykończenie , materiały wykończeniowe bardzo dobre, kupiłem samochód w wersji summum /2008r/ w salonie - w promocji grudniowej / przed wzrostem akcyzy/poniżej 190 000 zł /z aktywacją przez salon webasto oraz z aluminiowymi progami w promocji/. Stosunek jakości do ceny bardzo dobry. Własnie wróciłem z Włoch - z nart . Cała rodzina zgodnie stwierdziła , auto super wygodne !!. Toyota Land Cruser - którą testowałem przez weekend przed podjęciem decyzji o zakupie to jazda taczkami P.S. mógłby być mocniejszy silnik , ale w końcu to nie auto sportowe. ,,pozdro´´
pełna ocena SUV, 2.4 D5 185 KM, 2008 r., 5500 km
Valdo
2012-05-23
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Dziwią mnie porównania do Land Cruiser'em czy Pajero. Albo kupujemy auto typowo w teren albo auto jedynie z napędem na 4 koła. Albo jeździmy taczką albo podróżujemy komfortowo. Autko nie zostało stworzone z myślą o ciężkim terenie i rajdach 4x4. Jego zadanie to super komfort w czasie podróży, pokonywanie bez problemów leśnych i polnych dróg. Jeżdżę na ryby i nie mam problemu z dotarciem w moje miejsca. Duży prześwit pod spodem i napęd 4x4 pozwala pokonać sporo przeszkód. jeżeli ktoś chce zaorać pole, to proponuję traktor.
pełna ocena SUV, 2.4 D5 185 KM automatyczna, 2003 r., 232000 km
Pol
2006-09-05
 (3,54)
mimo wielu pozytywow i radosci z auta nalezy podkreslic ze Vlvo XC90 jest autem zawodnym! cesto lubiacym i potrzeujacym serwis...ludzie w serwisie sa niekompetentni i robia laske ze cokolwie robia...A to chyba jakies nieporozumienie bo plaac tyle pieniedzy chce sie przynajmniej troche uwagi ze stroy sprzedajacego... Lepiej kupic vw Touarega czy porsche Cayenna , moze wiecej pala (zwlaszcza ten 2) ale serwis odwiedamy w ramach przegladu a nei naprawy...
pełna ocena SUV, 2.4 TDI 163 KM, 2003 r., 95000 km
monika
2009-07-11
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Bardzo fajne auto o znośnym spalaniu i autoryzowanym serwisem w kosmicznych cenach. Nic sie jeszcze w nim przez 6000 mil nie zepsuło, silnik może przyspieszyc to masywne auto do setkim w 10 sekund a spalanie nei jest nadzwyczajne jak na parametry. Dodatkowa była to prawie nówka za śmieszne pieniądze. Bardzo zadowala mnie to auto, czuje sie w nim bezpiecznie, komfortowo i nie ma zadnych rzucajacych sie w oczy wad
pełna ocena SUV, 3.2 243 KM, 2008 r., 9000 km
TKeR
2008-07-28
 (3,00) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
w sumie nie wiem do czego może służyć ten samochód w tej wersji silnikowej. silnik zachęca do szybkiej jazdy (272KM) krętymi drogami ale zawieszenie skutecznie zapał studzi. w terenie z drogi szutrowej też raczej nie należy zjeżdzać. wiem że dużo zależy od opon ale w takim razie dlaczego można było kupić tylko niskoprofilowe 18"... takie auto do lansu raczej bo żadnej innej funkcji dla niego nie widzę
pełna ocena SUV, 2.9 T 272 KM, 2004 r., 88000 km
ds-systeme pokaż Email »
2009-09-05
 (2,92) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Auto normalne nie zaskakuje niczym jedynie tylko tym ze nie jest dopracowane. Slaby silnik , slabe zawieszenie, generalnie duza pomylka. Planujac taki wydatek odradzam inwestycji w to auto. VOLVO nazwa ta zawsze kojarzyla nam sie z komfortem i wysoka jakoscia, niestety te czasy juz dawno minely. Slabe materialy z jakich zostal wykonany XC90 dopelniaja calosci tak slabej oceny.
pełna ocena SUV, 2.4 D5 185 KM, 2009 r., 4000 km
Wisnia_pl
2011-12-29
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Ogólnie auto wypada na prawdę dobrze. Ogrom miejsca, niezłe wyciszenie, komfort jazdy i dobre nagłośnienie Dynaudio to plusy, które bez problemu przyćmiewają malutkie minusy jakimi jest trochę za wolno działający automat, przy głośny silnik na wysokich obrotach (których skrzynia unika) oraz skrzeczący podłokietnik.
pełna ocena SUV, 2.4 D5 200 KM automatyczna 4x4, 2010 r., 83000 km
S7 ROYAL
2007-07-16
 (4,92)
Zdecydowanie polecam ten model samochodu, duże poczucie bezpieczeństwa, widoczność znakomita i nie kradną . Jedynie wąskie ulice w centum naszych miast i na parkingach szczególnie podziemnych raczej nieprzygotowane na takie gabaryty i lekcja rysowania prawdopodobna/ murowana* Niepotrzebne skreślić.
pełna ocena SUV, 3.2 243 KM, 2007 r., 6000 km
baro
2011-07-09
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Polecam wszystkim którzy pokonują długie dystanse, ergonomia, ekonomia i bezawaryjność utwierdziły mnie, po przejechaniu 200.000 km w przekonaniu, że mój wybór był jak najbardziej prawidłowy. czekam na nastąpcę tego modelu i mam nadzieję że będzie równie udany jak ten . polecam pozdrawiam :)
pełna ocena SUV, 2.4 D5 185 KM automatyczna 4x4, 2006 r., 200000 km
gechrzas pokaż Email »
2010-06-29
 (3,85) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Solidne , prposte ergonomiczne auto tylko nie z tym silnikiem z uwagi na sumienie ekologiczne i litość dla planety oraz /lub chęć czerpania radości z jazdy trzeba się decydować na diesla albo na 4.4 benz - to zależy od priorytetów niestety dla dislofobów nie ma wielu alternatyw.
pełna ocena SUV, 3.2 243 KM, 2007 r., 20000 km

Super okazje u dealerów

806 samochodów w ofercie

Rabaty do 109 200 pln!

Volvo XC90

Ostatnie komentarze:

~Lary~Lary

Możesz mieć problem ze skrzynią kątową ( ona przekazuje napęd na tylne koła ). U mnie (2.5T 210KM 2006 LPG) ona nawaliła i niestety 6500zł nie moje. Ale zacznij od podpięcia go do komputera na serwisie może mają dla Ciebie lepszą wiadomość od mojej.

~cichy~cichy

Volvo xc 3.2 czy 4.4 jaki model wybrac po 2008

~Czejen~Czejen

A kto mi powie czemu mi suszarka nie działa?
Zapytaj konstruktywnie, a dostaniesz taką odpowiedź.

Przejdź do dyskusji

Volvo XC90 na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Volvo XC90, oglądali także

Dowiedz się więcej o Volvo XC90

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także