Ocena kierowcy - Citroen Grand C4 Picasso II Grand Picasso
Przebieg:
5 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
: Myślałem, że 1.6 nie da rady a tu takie zaskoczenie.
Auto bardzo odmnienione w stosunku do poprzednika. Materiały widać od razu że są gorszej jakości, nawet przy wersji Exclusive, którą posiadałem i posiadam obecnie.
Tutaj super zaskoczenie. Przy 115 KM wystarcza siły. Kultura pracy na początku dziwna potem się unormowała. Poprostu silnik się dotarł i wszystko zaczęło grać. Wkurzający jest jedynie system start/stop włącza się na postoju a działa nie na tyle długo, żeby dawał jakiś efekt (max 45s gdy faza postoju na światłach trwa min. 2 min - EKO słabo). Można go wyłączyć, ale po wyłączeniu silnika ponownie jest załączony.
Tutaj słabo. W poprzedniku wydaje mi się było lepiej. Biegi wchodzą nieprecyzyjnie. Skrzynia pracuje głośno.
Tutaj wszystko w jak najlepszym porządku. Auto reaguje precyzyjnie na ruch kierownicy.
Super ekstra. Nic nie potrzeba dodawać.
Very Good.
Tryb auto trochę słabo reaguje na zmiany temperatury i nasłonecznienie. Trzeba regulować temperaturą, aby otrzymać właściwy efekt. Na plus w stosunku do poprzednika to nawiewy dla 3 rzędu w suficie.
Super. 3 rząd trochę mało miejsca, ale nie podróżuje w 7 osób na trasy po 500 km.
Bardzo dobrze. Nareszcie moje uszy odpoczywają w czasie długiej podróży.
Okaże się po przebiegu 50.000 km. Teraz za wcześnie na taką informację.
Poprzednik miał lepsze materiały.
Narazie brak.
Brak.