Lista ocen Daihatsu Charade G100 (38) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 54 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Dża
Hatchback 1.0 52KM 38kW
Na wentylacje nie ma co narzekać! Auto nagrzewa się dość szybko, szyby nie parują, można ustawiać typ nadmuchu (ogrzewanie nóg, szyb itp). Po 4-5 minutowej jeździe w zimie jest już dość ciepło. Po 10 minutach trzeba zmniejszyć moc grzania. W lecie jak w każdym aucie bez klimy - nadmuch daje delikatny wietrzyk, ale rewelacją bym tego nie nazwał.
~Wojtek
Hatchback 1.0 54KM 40kW
Nawiew w miarę dobry niestety w zimie problemy z ogrzaniem wnętrza (generalnie musiałem przysłaniać chłodnicę bo rozmiar wlotu powietrza powodował wychłodzenie samym powietrzem bez puszczenia obiegu na chłodnicę). Mały silnik więc przy temp. poniżej -10 st. C warto odpalić kilka minut przed wyjazdem.
~8konrad888
Hatchback 1.3 i 90KM 66kW
Świetnie!! na zime poprostu przejade 2-3km i w środku gorąco . Silnik bardzo szybko łapie swoja odpowiednia temperature i do srodka bardzo szybko leci garace powietrze. Na late niewiem bo mam samochod dopiero od tej zimy ale nie spodziewam sie klimatyzacji:) Jak bede wiedzial to powiem:)
~Maciej Pik
Hatchback 1.0 54KM 40kW
Z opinii innych przygodnych pasażerów ogrzewanie działa szybko i dobrze. Ostatnio niestety (po 13 latach) wymieniłem termostat bo coś się zaciął. Jego koszt to tylko 34 złote!!! Aż byłem w szoku że tak tanio. No i znowu jest ok.
~PrzemGT
Hatchback 1.0 54KM 40kW
Nie ma przeciwwskazań. Tylko jest taki malutki mankamencik... a mianowicie założyłem nowe radio i kabel zasilający obciera o urządzenie grzewcze i ciężko chodzi przycisk od zmiany nawiewu...
~THIN
Hatchback 1.0 D 37KM 27kW
mam problem - działa mi tylko nadmuch na szybę a nie chodzi wentylacja na samochód - bezpieczniki całe i wszystko ok ale nie mam pojęcia jak to naprawić pomocy!! gg 8949745
~Wojciech K. Świątek minogv@o2.pl
Hatchback 1.3 i 90KM 66kW
W zimie -4 ciepłe powietrze leci już po przejechaniu ok. 1,5km , więc jest nieźle, niestety dosyc glosny wentylator i slaby nawiew na boczne szyby.
~Kosciej
Hatchback 1.0 52KM 38kW
Szybko sie nagrzewa, szybko ochladza, nawiew 3 pozycje nawiewu, regulacja zimnego i cieplego w postaci suwakow - strasznie mi sie nie podobaja nowe "galki".
~Evo
Hatchback 1.3 i 90KM 66kW
Dobre ogrzewanie stóp podczas mrozów, lecz nie wystarczjące nadmuchy na boczne szyby.
~NOS
Hatchback 1.0 GTi 101KM 74kW
Ciepło w środku robiło się po dopiero po przejechaniu dłuższego odcinka więc mogłoby być troszkę lepiej.