Lista ocen Fiat Ducato III (54) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 36 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~K.K.
Furgon krótki 3.0 Multijet Power 157KM 115kW
Witam serdecznie. Jesteśmy ludźmi i popełniamy błędy nawet w prowadzonej działalności gospodarczej. Wraz z mężem prowadzimy od 1997 roku działalność opierającą się na handlu i przetwarzaniu pierza i puchu z ptactwa wodnego. Były wzloty i upadki, ale gramy uczciwie z każdym naszym klientem. Aby nie stracić klienta, staramy rozwiązywać sprawy tak abyśmy mogli sobie spojrzeć w oczy na ulicy. W roku 2007 (grudzień) zakupiliśmy samochód...
~melon
Furgon długi 2.3 Multijet 120KM 88kW
miałem wcześniej stare ducato 2.8idtd. kochałem ten samochód i będę jak się okazuje kochał długo. Nowy model to tragedia jeśli chodzi o awaryjność. Zaznaczyłem że nie kupię już tego samochodu ale dam mu jeszcze jedną szansę tym razem tylko i wyłącznie 3.0......... mam nadzieję że odkupi winy nieszczęsnego 2.3. dodam też że decydując się na fiata czy samochód z psa musisz brać pod uwagę częste naprawy drobiazgów począwszy od żarówek,...
~Czacha
Furgon krótki 2.3 Multijet 120KM 88kW
lozysko zatarte, klima padla, Odboje na resorach poszly, drazek od dlugich swiatel i kierunkow sie zepsul, wraz z wlaczeniem kierunku wlaczaly sie dlugie swiatla, kierunek nie odbijal, zarowki z przodu, Peknieta felga Serwis mial pelne rece roboty tylko zabardzo nie wiedzial jak sie za to zabrac i co jest zepsute. Przypominam, samochod firmowy, zadnej drogi sie nie bal, misiecznie 12 ts km. Tylko dwoch kierowcow
~''szczęśliwy'' posiadacz tego cacka
Furgon krótki 2.2 Multijet 100KM 74kW
w serwisie byłem już kilkanaście razy ,co będzie jak się skończy gwarancja (gumy na resorach odpadły po miesiącu,wymiana lampy przedniej,skrzypienie i hałas, wymiana oświetlenia rejestracji,w kabinie ta klapka na dokumęty- podniosłem może ją z cztery razy- już nie otwieram popękały zaczepy,teraz będe z drzwiami bocznymi porażka i co jeszcze?
~piotro1
Furgon krótki 3.0 Multijet Power 157KM 115kW
nowy ducato ma tylko dobry silnik a reszta to kupa złomu,piszczą drzwi zawieszenie okropne,plastiki w środku najgorszej jakosci, spodziewałem sie poprawy i kupiłem sobie nowego fiata ale to był błąd nigdy więcej fiata to złom.Miałem okazję prowadzic craftera i to jest auto rewelacja jednak to prawda co ww to ww
~Michał
Furgon krótki 3.0 Multijet Power 157KM 115kW
Mnie w przeciwieństwie do innych nic w aucie nie szwankuje , ale potwierdzam opinie iż bardzo dużo zależy od dealera i tego co wychwycą podczas przeglądu zerowego , mam dwa takie auta na pełnym wypasie i jest wszystko ok , moja rada kupujcie w warszawie lub bielsko białej wtedy wpadek nie będzie , a i upusty dają większe.
~misiek
Furgon długi 2.3 Multijet 120KM 88kW
jak pisałem wcześniej pierdołkami się nie bardzo przejmuję i naprawiam je lub wymieniam sam nie zwracając na to uwagi . drzwi bardzo często otwieram więc wiadomo że te elementy muszą ulegać zużyciu . są wg mnie trochę za drogie ale nic na to nie poradzimy .
~rks
Furgon krótki 2.3 Multijet 120KM 88kW
Tu się trochę nazbierało :) Skrzypienie drzwi, charczące głośniki, regulacja świateł góra/dół przód, woda w tylniej lampie, spalona żarówka h7 :) Po serwisie diagnoza: lampy przód do wymiany , lampa tył wymiana, reszta poprawiona. (wszystko w ramach gwarancji)
~Tomek 1975
Furgon średni 2.3 Multijet 120KM 88kW
Poważnych usterek brak ale jeśli chodzi o drobiazgi to jest tego sporo klima, potencjometr temperatury, wodziki skrzyni, poduszki resorów, zawiasy tylnych drzwi, szybko palące się żarówki. Upierdliwe ale zasodniczo nie wpływają na jazdę
Dziennik kosztów dla Fiat Ducato III
10,2
~kornik 29
Furgon długi 2.3 Multijet 120KM 88kW
Jest kiepsko: alternator, sprężarka klimy, regulator nawiewu, wodziki w skrzyni biegów, pękające tylne drzwi, lakier przy bocznych dzwiach, odbojniki resorów, kosz koła zapasowego, niedomykające się schowki. Wszystko to było wymieniane na gwarancji.