Lista ocen Ford Mondeo I (268) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 290 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~chokai@poczta.onet.pl
Kombi 1.8 i 16V 115KM 85kW
Już o tym trochę pisałem - silnik trochę "terkocze", ale w czasie jazdy w ogóle nie przeszkadza, no chyba że jedzie się 160 km/h, do 120 km/h wyciszenie jest bardzo dobre. Trochę hałasuje zawieszenie przy pokonywaniu dziur, torów i innych wykrotów.
Dodane 25 lat temu
~MKI Pażdziernik
Hatchback 1.6 i 16V 90KM 66kW
Do 100km/h cisza a powyżej szyby świszczą.Pozatym przy otwartym oknie nawet przy małej prędkości mocny szum . Ale za tą cene i przy tym konforcie jazdy nie ma co narzekać.Napewno pozytywnie was zaskoczy swoją niezawodnością.
~secondlife
Hatchback 2.0 i 16V 136KM 100kW
Wg mnie jest słabo wyciszony, do 120 km jest elegancko. Powyżej słychać szumy i silnik (bez zagłuszania radiem oczywiście :)). Jeśli zawieszenie się posypie to trzeba się przyzwyczaić do stukania, dość mocno je słychać.
Dodane 16 lat temu
~PawelRyt
Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
W porównaniu do mercedesa C180 żony z tego samego rocznika - mondeo wypada tragicznie. Powyżej 120 km okropnie hałasuje silnik. Gdyby była sześciobiegowa skrzynia - było by super - mocy silnika by wystarczyło na pewno.
Dodane 16 lat temu
Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
Samochód jest dobrze wyciszony, silnika praktycznie nie słychać nawet przy jeździe z wysokimi prędkościami, natomiast w trakcie jazdy po "naszych" dziurawych drogach, do kabiny docierają odgłosy ze strony zawieszenie.
~Kuba
Kombi 1.8 TD 90KM 66kW
Nie jest źle, silnik jest dość dobrze wyciszony. Z opon nie przenoszą się głośne szumy. O wiele gorzej pod względem szumu opon jest w autach z grupy volkswagen/audi - wiem bo często mam okazję jeździć A4 i Alteą.
~maniexv
Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
jest bardzo cichy np na światłach muszę zerkna na obrotomierz sprawdzić czy silnik pracuje radio ustawione na vol4 i przy 100h wszystko słychac dopiero przy 140km\\h robi sie głosniej
~Joachim
Hatchback 1.6 i 16V 90KM 66kW
Bylo dobre do czasy gdy w zimie lewarek \"wyskoczył\" spod samochodu gdy zdjąłem przednie koło, i wapakował się w próg i drzwi kierowcy. Teraz za bardzo słychac szum toczenia opony i wiatr.
~Dynia1984
Hatchback 2.0 i 16V 136KM 100kW
Na wysokich obrotach słychać że się ma silnik pod maską ale jak sie jedzie spokojnie i bez szaleństw to w aucie można rozmawiać szeptem i nie będzie problemu z usłyszeniem drugiej osoby.
~dawid_0802@wp.pl
Kombi 1.6 i 16V 90KM 66kW
Wyciszenie wedlug mnie kiepskie ale moze jest to wina juz starych uszczelek i gum na drzwiach.Przy duzych predkosciach nie slysze wlasnych mysli :):) (żart) ale naprawde moglo by byc lepiej.