Lista ocen FSO Polonez Hatchback 1.5 75KM 55kW 1978-1988 (27) - Ergonomia

Na liście zabraknie 45 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Volver
Hatchback 1.5 75KM 55kW
Ergonomia jak na projekt lat 70-tych była świetna. Pamiętajcie, że ówczesne auta na Zachodzie nie miały tylu elementów wyposażenia co Polonez za te same pieniądze. Przełączniki niepodświetlone, a dawaliśmy radę! Poza regulacją programatora (9 pozycji) było OK. Dobrze przemyślana deska z licznymi i czytelnymi wskaźnikami. Podobała mi się bardziej niż w autach zachodnich, których prospekty zbierałem. A materiały tapicerskie i plastiki były...
Dodane 11 lat temu
~Manfred1987
Hatchback 1.5 75KM 55kW
typowy pojazd lat 70/80-tych... poprostu kwadratowy lecz nie brzydki ;) spore włączniki, suwaczki i inne pierdzielniki mogą wielu obecnie irytować... mi nie przeszkadzają choć może to kwestia przyzwyczajenia... ogólnie łatwy i dobry dostęp.. dobrze oznaczone wszystko i wszędzie... duże przyciski nie pozwalają na pomylenie się -> myślę że to jakiś atut :)
Dodane 16 lat temu
~Paweł Mazur
Hatchback 1.5 75KM 55kW
Ergonomia Poloneza jest dość dobra i podobna do rozwiązań stosowanych w innych samochodach powstających pod koniec lat siedemdziesiatych. Niektóre przełączniki są jednak umieszczone zbyt nisko przy przekładni skrzynii biegów i w czasie jazdy nocą niekiedy ciężko coś znaleźć - zwłaszcza na początku użytkowania Poloneza.
Dodane 19 lat temu
~spas12
Hatchback 1.5 75KM 55kW
Jest wygodny nawet na dłuższą drogę, wnętrze w starym stylu ,ale fajne (ładniejsze od niejednej "zachodniej" fury). Mankamentem jest brak regulacji kierownicy w pionie.
~norbert
Hatchback 1.5 75KM 55kW
Poprzedni właściciel coś zrobił z tymi siedzeniami chyba,normalny Polonez ma wygodne a w moim są twarde i niewygodne ale jak wymienię to będzie OK ;)
~JACO
Hatchback 1.5 75KM 55kW
Jak na tamte lat super, a miejsce umieszczenia lewarka jest najlepsze na świecie jeszcze nie spotkałem lepszego!!!!!
Dodane 20 lat temu
~Damian
Hatchback 1.5 75KM 55kW
Moze materialy wykonczeniowe nie sa najlepszej jakosci,siedzenia dosc wysokiej klasy (z nowszego Poloneza) :D....
~fast man
Hatchback 1.5 75KM 55kW
nie jest to mercedes ale dobrze ale ostatnio zamki zamarzaja ale silnik odpala za pierwszym razem
Dodane 21 lat temu
~szarik
Hatchback 1.5 75KM 55kW
wszystko na swoim miejscu,szkoda tylko że skok lewarka jak w jelczu
Dodane 17 lat temu

Usterki FSO Polonez

Liczba wpisów: 23

FSO Polonez – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~Atlantis
Hatchback 1.5 75KM 55kW
seryjne fotele mogłyby być wygodniejsze,wskaźniki czytelne,wszystko pod ręką
Dodane 18 lat temu
FSO Polonez Hatchback