Lista ocen Honda Civic V Hatchback 1.5 i 16V 90KM 66kW 1991-1995 (52) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 59 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Makos
Hatchback 1.5 i 16V 90KM 66kW
Trzeba pamiętać, że to HB więc tylne szyby są przymocowane na stałe i jedynym ratunkiem na zimny nawiew dla osób z tyłu jest uchylenie przednich szyb i jazda ew. otwarcie szyberdachu. Oczywiście nawiew kierowcy i przedniego pasażera jest doskonały. Szybko ogrzewa lub schładza dzięki niewielkiemu wnętrzu samochodu. Trochę dmuchawa jest głośna ale to pewnie kwestia przemycia tuneli i wyczyszczeniu miksera oraz nasmarowaniu wiatraków.
Dodane 12 lat temu
~dj-napster
Hatchback 1.5 i 16V 90KM 66kW
Wentylacja dobra, mocny wentylator i rozbudowane funkcje nawiewów. Świetna rzeczą w tym samochodzie jest to że przełączanie pomiędzy funkcjami nawiewów jest realizowane elektrycznie, wciskamy przycisk a wewnątrz kokpitu silniczki ustawiają żądany nawiew:] tego nie było w Fieście którą wcześniej jeździłem;] do tego niektóre modele posiadały seryjnie klimatyzację i można ją zamontować do każdego modelu! koszt klimatyzacji 600-900zł
Dodane 15 lat temu
~mariusz-glowas@gazeta.pl
Hatchback 1.5 i 16V 90KM 66kW
nawiew dziala sprawnie szyby odparowuja dosc szybko z ogrzewaniem jest juz tez ok kiedy wymienilem termostat ,nagrzewa sie w miare szybko zima , latem tez wszystko dziala bez zarzutow napewno sie nic nie przegrzewa jak tu inni pisza jezeli uklad chlodzenia jest sprawny to niema prawa nagrzewac sie bardziej niz powinien
Dodane 17 lat temu
~ClubX
Hatchback 1.5 i 16V 90KM 66kW
Dmuchawa dość głośna, ale znośna. W zimę od odpalenia, po przejechaniu 2 minut mamy już ciepłe powietrze. Co zauważyłem, po otwarciu okna w każdej pozycji nie wieje tak w ryj jak w innych autach! Szyberdach to świetna sprawa! Ciekawostką jest to że podczas deszczu przez uchylony szyber nam nie napada :)
Dodane 10 lat temu
~KLimEK
Hatchback 1.5 i 16V 90KM 66kW
Samochód kupiłem w Zimę więc co do ogrzewania to żadnych nie mam zastrzeżeń. Można jechać w samych majtkach w zimę a i tak się idzie spocić ;-D.. Jeżeli chodzi o chłodne powietrze to pewnie w lato nie będzie szału, jak to w każdym aucie. plastiki się nagrzeją i powietrze będzie nie za chłodne.
Dodane 13 lat temu
~Johnny_Chill, Olsztyn
Hatchback 1.5 i 16V 90KM 66kW
Szybko sie nagrzewa, a po agresywnej jezdzie daje tyle ciepla, ze mozna sie ugotowac, bez zastrzezen. Bardzo fajny patent na szybkie odparowanie przedniej szyby - na srodku konsoli mamy dodatkowy i badzo skuteczny nawiew, ktory w razie potrzeby mozna wlaczyc lub wylaczyc.
Dodane 20 lat temu
~WilqRS
Hatchback 1.5 i 16V 90KM 66kW
Jak na samochód z 1991 niesamowicie szybko łapie czy to ciepłe czy to zimne ogrzewanie/ nawiew, co do klimy mozna miec jedynie zastrzezenie ze w masakrycznym upale w trasie czasemm lepiej otworzyć szyberdach.
Dodane 15 lat temu
~konrad
Hatchback 1.5 i 16V 90KM 66kW
ogrzewnie grzeje bardzo dobrze i tu koniec bo reszta to lipa wentylacja słaba, praujące szyby filtr przeciw pyłowy zapycha sie ale to może wina brudu i pyłu na polskich drogach
Dodane 14 lat temu
~SzybkiKB dgrymuza@o2.pl
Hatchback 1.5 i 16V 90KM 66kW
grzeje swietnie.. chlodzenia jeszcze nie sprawdzalem bo kupilem w listopadzie.. ale u mnie jest klima wiec sadze ze nie bedzie z tym problemu ;)
Dodane 17 lat temu
Dziennik kosztów dla Honda Civic V Hatchback 1.5 i 16V 90KM 66kW
8,1
7,8
~falcon
Hatchback 1.5 i 16V 90KM 66kW
Mogło by byc lepiej, ale wypada całkiem nieźle, napewnolepiej niż w skodzie felicji zato gorzej niż w renault megane97r i podobnie jk w VW Bora 2000r
Dodane 18 lat temu
Honda Civic V Hatchback