Ocena kierowcy - Mazda CX-60

Silnik 3.3 e-Skyactiv D 254KM 187kW
Rok produkcji 2023
Mazda CX-60 3.3 e-Skyactiv D 254KM 187kW od 2022 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : Jak w tytule ogólnie auto jest męczące..
Jeżeli nie chcesz mieć kłopotów omijaj ten samochód z daleka. Mam to auto w wersji 254 konie i 4x4, zrobione 19tys+ 5 tyś samochodem zastępczym. Mój stał ponad miesiąc w serwisie i szykuje się kolejna akcja. Na chwilę obecną : wymieniona skrzynia biegów, wygłuszenia drzwi, ciągle problemy z systemami wspomagania, zawieszenie dramat nie wspomnę o hamulcach- wymienione bez poprawy. Wyraźnie za małe tarcze dla tej masy i średnicy kół. Po informacji o niskiej ilości Adblue i zatankowaniu – komunikat nie znikł tylko odlicza kilometry do wyłączenia pojazdu. Właśnie przestał działać system bluetooth, zdalne zamykanie pojazdu i jeszcze kilka akcji z gasnącym ekranem i niezapalającym się silnikiem w start/stop. Mam kilkanaście samochodów nowych, robię sporo kilometrów – takiego dramatu nigdy nie widziałem. Te samochody nie powinny być dopuszczone do sprzedaży! Ok na plus dźwięk i spalanie. Poza tym kilka drobnostek – źle skonfigurowane przednie czujniki, problem z nagrzewającym się wnętrzem, jakość tapicerki daleka od premium, 12 aktualizacji oprogramowania. Po tej akcji prawnik będzie pisał o zwrot samochodu. Pozdrawiam i serdecznie odradzam..... Właśnie dostałem info po 3 tygodnia serwisu, że dalej nie wiedzą co z tym szajsem zrobić.
na chwilę obecną jedna z rzeczy która się nie zepsuła, na plus dźwięk i spalanie.
Mam wymienioną na nową, seryjnie zamontowana to był dramat teraz jest troszkę lepiej
Zawieszenie dziwnie zestrojone ni to miękkie ni twarde. Poskakuje na przeszkodach a przy większych prędkościach niestabilnie się prowadzi
Niby ok a blacha jak ze słabej puszki po piwie, serwis wygłuszał drzwi
ok, poza tym że lusterka są w połowie drzwi i żeby coś zobaczyć musisz mocno przekręcić głowę a wtedy zapalają się kontrolki i brzdękania o zmęczeniu kierowcy
krótkie siedziska, brak boczków w fotelach
Brak czujnika wilgotności, samochód paruje wewnątrz . Dodatkowo masz odczucie przegrzania wnętrza
kierowca i pasażer ok natomiast z tyłu bardzo niewygodnie i mało miejsca
Pomimo wyciszenia drzwi w serwisie, szału nie ma . Nie Basię porównać z tańszą konkurencją
Na chwilę obecną gwarancja a i ta jeżdżę zastępczym
Za te pieniądze polecam cokolwiek innego
Dramat
jeszcze większy dramat