Ocena kierowcy - Nissan Almera II Sedan

Bob3r, 23 lat temu
Silnik 2.2 Di 110KM 81kW
Rok produkcji 2000
Nissan Almera II Sedan 2.2 Di 110KM 81kW 2000-2006 - Oceń swoje auto
Ja jestem z tych, którzy nie widzą innych aut tylko Nissan i chorowałem na N16 z tym silnikiem. Teraz naprawde nie żałuję. Może nie jest perfekcyjne ale, który samochód jest...
rewelacyjna elastyczność. Na 3-ce można przejechać całe miasto. Silnik głośny (w porównaniu z benzyną) przy rozruchu. Przy 160km/h silnika w ogole nie slychac tylko szum powietrza.
ogólnie ok ale czasami sa problemy z "wrzuceniem jedynki" gdy auto sie toczy.
Twarde i raczej głośne zawieszenie (na dziurach) ale rewelacyjnie trzyma sie drogi. Coś za coś. Jeździłem Golfem IV i był jeszcze twardszy.
Perfekcyjna do przodu, raczej przeciętna do tyłu - zwłaszcza przy 3D i przez boczne okienka
Według mnie super. Może tylko brakuje więcej elementów podświetlonych. Znajomy zarzucił, ze nie ma w drzwiach "rączki" ale ja nigdy z tego nie korzystałem.
Wentylacja działa dobrze i wydajnie ale autko mogłoby się szybciej nagrzewać.
Z przodu jest rewelacja ale znów zależy dla kogo. Ja nie mam rodziny i maksymalna ilość osób w samochodzie to 2. Ale trzeba przyznać, że przestrzeń dla pasażerów tylnej kanapy jest taka sobie - zwłaszcza na nogi
To diesel i na pewno jest głośniejszy niż benzyna ale daje mu 5 bo w porównaniu do Stilo JTD to pszczółka.
Bardzo dużo zależy od "nogi" Przy spokojnej jeździe do 120km/h autko pali 6,6l/100 a przy ostrej jeździe mój max. wynik to 8.0 - oczywiście średnia na baku.
Według mnie Nissan Almera jest trochę za drogi zwłaszcza z tym silnikiem. Dealer powiedział, że diesle nie będą sprowadzane bo kosztowałyby okolo 80 tys. ... ale można kupić używane a te są w rozsądnej cenie.
Trzeba przyznać, że na dziurach fotele skrzypią i wytarła się (złuszczyła) gałka skrzyni biegów. Ciężko to ocenić. Mnie denerwują fotele wieć daję 3,5
Brak. Za młode autko.

Usterki Nissan Almera II