Lista ocen Opel Astra F Kombi 1.6 i 71KM 52kW 1993-1996 (16) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 8 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~diddy
Kombi 1.6 i 71KM 52kW
Podane wielkości spalania dotyczą gazu bo na benzynie nie jeżdżę. Auto mi pali sporo, ale się przyzwyczaiłem i nie narzekam. Nogę mam w zasadzie ciężką (niektórzy twierdzą, że nawet bardzo ciężką, ale można uznać, że im się wydaje) i astra zimą po mieście łyknie 12 i tylko się obliźnie. Aż jej się szyderczy uśmiech na grilu pojawia jak znów stoję strapiony na stacji. Ale jak masz babe w rodzinie to za nią płac, jak to żona moja mówi. Astra...
Dodane 18 lat temu
~diddymos@o2.pl
Kombi 1.6 i 71KM 52kW
Astra mi od samego początku paliła dużo. Dużo wiecej niż mówią papiery i opinie innych użytkowników. Jednak wychowałem się w domu gdzie mawiano że 1,6 pali dyche i jak nie pali dychy to to nie jest 1,6. Więc ja mam astrę 1,6 palącą 10 gazu. Spalanie: trasa 8,0, miasto zimą 10,5-11,0 (nadwozie kombi, opony 195). Co do cen przeglądów czy napraw - żeby zrozumieć trzeba zacząć jeździć oplem lub vw
~Adam z Forda na OPLA
Kombi 1.6 i 71KM 52kW
Spala w mieście 10 l. LPG przy trasach dłuższych Katowice - Warszawa spalił mi 8,5l./100. Dobrze że mamy propan butan :))))))))))). Przegląd 130 PLN i po kupnie samochodu wymiana sworznia prawego przód ( normalne przy naszych drogach koszt 30 PLN), pasek rozrządu ok 150 PLN, olej silnikowy oryginalny Adama OPLA 70 PLN/ 7 litrów :)
~Dominik
Kombi 1.6 i 71KM 52kW
Mój egzemplarz pali dużo i to w porównaniu z katalogiem jak i ocenami innych użytkowników. Być może jest to wina jakiś ustawień komputera. Ponadto swoje robi nadwozie kombi oraz szerokie opony. Ja jego spalanie zaakceptowałem gdyż jeżdze na gazie i warości podane to spalanie gazu. Nie jeżdze na benzynie więc nie wiem ile jej pali.
~oliwek
Kombi 1.6 i 71KM 52kW
co do spalania to wielu sie ze mna kłoci ze to niemozliwe, ale po co miałbym kłamac, wracałem tym autem z niemiec, 575km weszło 35l benzyny co daje 6l/100km przy non stop -150-160 teraz poł na poł trasa i miasto wychodzi mi srednio 7,3-7,5 litra jak dla mnie super oszczedny silnik, a wcale nie jezdze jak emeryt :)))))
~Morpheus
Kombi 1.6 i 71KM 52kW
Spalanie jak na automat nie jest tragicznie - wypada lepiej od Poloneza :) (około 10 litrów / 100 km w jeździe miejskiej) Duża dostępność tanich zamienników sprawia, że posiadanie Opla nie jest tak dużym obciążeniem finansowym jak dla naszego budżetu ...
~cyfra
Kombi 1.6 i 71KM 52kW
trasa 6.3. miasto <8, Srednia z ostatniego1000 km 7.5 praktycznie wiekszość miasto, korki, śnieg, i trasy do 20 km , spodziewałem się ze będzie znacznie więcej palił , a tu miła niespodzianka
Dodane 18 lat temu
~tomek-cropp/nowogard
Kombi 1.6 i 71KM 52kW
6 litrów na 100 do bardzomała jak na silnik 1.6 benzynka.Znam kolege ktury ma forda escorta 1.4 97 rocznik i zurzycie paliwa 8 litrów na 1.4 i sie zastanawiam co jest a ma tyle samo bajerów jak mój
~slavo79
Kombi 1.6 i 71KM 52kW
benzyna przy spokojnej jeździe czyli obroty nie większe niż 2000 spalił 6.2l/100km !!! przy normalnej jeździe 6.7 na trasie przy średniej prędkości 100-120km/h spalił 7.2l
Dziennik kosztów dla Opel Astra F Kombi 1.6 i 71KM 52kW
7,4
~tomek_ooo
Kombi 1.6 i 71KM 52kW
miasto:lato-nawet poniżej 8(ekonomiczna jazda) zima-9.5 przy ciężkich mrozach. trasa:na pewno poniżej 6-rzadko mam okazję dokładnie sprawdzić
Dodane 13 lat temu
Opel Astra F Kombi