Lista ocen Peugeot 206 Hatchback 1.1 i 60KM 44kW 1998-2009 (160) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 294 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~mieszczuch
Hatchback 1.1 i 60KM 44kW
To najwieksza wada peżocika. Nie wiem, byćmoze trafił mi sie jakis felerny model(nie mam klimy), ale nie jest dobrze. Ogrzewanie OK-szybko i sprawnie. Za to wentylacji praktyczne nie ma , pierwsze dwa poziomy natezenia prawie nie działaja. W lecie trzeba uchylać okna.Ale najgorzej jest jesienią-nie moge poradzić sobie z zaparowanymi szybami. I nic nie pomaga,nawet czesta wymiana filtra p.pylkowego. Ewentualnym poszukujacym radziłbym gruntownie...
Dodane 16 lat temu
~kl_k2
Hatchback 1.1 i 60KM 44kW
W miarę szybko się nagrzewa, ale w tych modelach psują się często rezystory dmuchawy przez co nawiew działa tylko ustawiony na maksymalnym ustawieniu. Klimatyzacja przez większość lata spełniała swoją rolę, ale niestety przez nieszczelność w układzie wkrótce po nabiciu klimatyzacji z nawiewów wydobywało sie gorące powietrze. Po krótkim czasie problem o dziwo rozwiązał się sam i z nawiewów ponownie zaczęło wydobywać się zimne powietrze.
Dodane ponad rok temu
~dakkar
Hatchback 1.1 i 60KM 44kW
wydajna ale huczy przy tym niemiłosiernie już od 1go stopnia (2go użyłem ze 2 razy bo się musiałem przekrzykiwać z pasażerem), na pochwałę zasługuje nawiew powietrza latem-nie idzie gorące powietrze do środka ale niestety nawiew samoczynny w trakcie jazdy jest za słaby i trzeba włączać głośnego pomagiera
Dodane 19 lat temu
~Peugeotomaniaczka
Hatchback 1.1 i 60KM 44kW
Autko garażuje, więc w zimie nie marznie, a w lecie się nie grzeje co daje mi w lecie chłodne auto w zimie ciepłe. Latem na zimnym nawiewie potrafi przejechać ok.30km prawie jak klimatyzacja, za to zimą szybko można się grzać i to na odpowiednim poziomie :)
Dodane 12 lat temu
~Dawid
Hatchback 1.1 i 60KM 44kW
Układ wentylacyjny jest bardzo sprawny, plus za 4-biegowe ogrzewanie/wentylację, co ułatwia korzystanie z niej i sprawia, że działa bardzo funckcjonalnie. Niestety auto nie posiada klimatyzacji, dlatego w tej materii nie mogę się wypowiedzieć.
Dodane 14 lat temu
~zbyszek1e
Hatchback 1.1 i 60KM 44kW
Fatalnie - dmuchawa głośniejsza niż silnik, bez dmuchawy ogrzewanie i przewietrzanie praktycznie nie działa. Ogrzewanie za słabe na polskie zimy ale to cecha wielu francuskich samochodów. W lecie wnętrze mocno się nagrzewa - lepiej kupić wersję z klimą.
Dodane 20 lat temu
~Rafał
Hatchback 1.1 i 60KM 44kW
w zimie bardzo szybko sie nagrzewa.mam wersje husky z podgrzewanymi fotelami (lecz podgrzewanie fotela kierowcy przepalilo sie po ok 60000 km).mala kabina sprawia ze niewiele czasu potrzeba zeby zrobilo sie milo w zimne dni.
~Pedro
Hatchback 1.1 i 60KM 44kW
szyby parują przy deszczu i niskich temperaturach, trzeba się napracować gąbką nieżle, gorzej jest kiedy trzeba je odmrozić - pół godziny to zajmuje co najmniej, bardzo głośna dmuchawa już na poziomie 2, przy 4. nie słychać radia!
~g.
Hatchback 1.1 i 60KM 44kW
Latem nie chlodzi a zima bardzo wolno grzeje, wentylator chlodnicy masakrycznie glosny i wlacza sie podejrzanie czesto, jak stoi sie w korku to zwraca wieksza uwage niz najlepszy tunning.
Dodane 17 lat temu
~Sylwek
Hatchback 1.1 i 60KM 44kW
Brak klimy, czyli w lato ciepło, ale w zimę na ogrzewanie nie można narzekać, najlepiej raz do roku wymieniać filtr na wlocie powietrza bo niestety robi się nie miły zapach i szyby szybciej parują.
Peugeot 206 Hatchback