Lista ocen Peugeot 206 Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW 1999-2006 (44) - Silnik

Na liście zabraknie 30 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~LazyJK
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Pierwsza generacja HDi i to w słabszej wersji. Proste turbo, brak intercoolera. Na co dzień spisuje się bardzo dobrze, nie ma problemu z wyprzedzaniem czy "dobiciem" do prędkości maksymalnej i swobodnym utrzymywaniem jej. Można zaskoczyć właścicieli szybszych aut. Turbodziura dość spora, poniżej 2500 obrotów nie polecam wyprzedzania, jeżeli mamy mało miejsca. Zastosowanie sportowe: beznadzieja, kotwica do łodzi, nie napęd. Wielka...
Dodane 13 lat temu
~Bogu48
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Klasa sama w sobie. Jak opisałem w podsumowaniu, silnik zwyczajnie nie posiada elementów, które generują koszy serwisowe w dieslu. Po kupnie mojego egzemplarza, zmieniłem 2 wtryskiwacze (100zł/szt. za używany), doszczelniłem układ chłodniczy, wymieniłem rozrząd i wszystkie uszczelniacze. Od tamtej pory przejechałem 12tyś. km, na bieżąco obserwując zachowanie pojazdu. Nie zaobserwowałem żadnych nieprawidłowości. Co ciekawe, silnik w zimie...
Dodane 6 lat temu
~1700ccm woytas@konto.pl
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Co do silnika - zarzutów na te 2,0 HDi nie można mieć. 0 100 - b.dobrze jak na takeigo malucha !!!około 10,5 sekund!Problemy maja passaty i podobne niemcy, bo ani trochęod nich nie odchodzi!!!Porównywałem z kolegi Fabią 1.9 TDi (101KM) i absolutnie nie ma sięczego wstydzić! auta idą łeb w łeb!Żeby jeszcze było odblokwane to wogóle byłby odjazd!!!(Nowe wersje 206 HDi mają 110 KM)
Dodane 17 lat temu
~travor
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Jest to najlepsza rzecz w tym aucie. Jeżdżę głownie na długich trasach i musze powiedziec, ze wyprzedzanie tym autem to sama przyjemność. Jest przy tym cichy i oszczedny. Przy 130km/h pali około 6litrów. Jak na razie nie miałem problemów z silnikiem. Nigdy jeszcze nie wziął mi ani kapki oleju. Jedyne co robiłem przy silniku to wymiany płynów i niedawno rozrządu.
Dodane 18 lat temu
~jakub_jerzy_jaglarz
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Silnik bardzo oszczędny, po pewnym czasie olejożerny (przynajmniej litr na 500 km). Podstawą długiej żywotności częste kontrole i wymiana filtrów, oleju oraz wtrysków - te ostatnie naprawdę dają popalić. Bardzo ważne jest pilnować pracy silnika - każda, nawet najmniejsza anomalia powinna być sprawdzona przez mechanika.
Dodane 4 lata temu
~DG
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Stosunkowo głośny, szczególnie jak jest zimny ale nawet po rozgrzaniu jest dosyć głośno. Jeździłem sporo 1.4HDI ale 2.0HDI jest bez porównania bardziej elastyczny. Bez problemu przyspiesza pomiędzy 1 a 2 tys. obr. Zdecydowanie lepiej radzi sobie również przy dużych prędkościach. Przy 150km/h również przyspiesza.
Dodane 16 lat temu
~chyl_marcin@wp.pl
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
jak na swój przebieg zachowuje się jak nowy. nigdy nie było problemów, nawet zimą. jeszcze na gwarancji miał wymienioną uszczelkę pod głowicą, ale o tym prawie zapomniałem. troszkę klekocze gdy zimny, ale do masy auta wystarczająca moc
Dodane 20 lat temu
~LinekPark
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Trwały i dość szybki. Zrobiłem nim ponad 30 tys. km gł. szkoła i "w koło komina", dostałem przy zakupie potwierdzenie zmiany rozrządu przy 196tys. km i nic z nim nie robiłem, nic się nie działo. Oleju nie łykał.
Dodane 8 lat temu
~Kroms
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Silnik - mimo że trochę nie wykorzystany, bo co to jest 90 koni z 2.0 turbodiesla? Da się to trochę nadrobić chipem, ale i bez tego w zupełności wystarczy na miasto czy w autostradową trasę.
Dodane 14 lat temu

Usterki Peugeot 206

Liczba wpisów: 42

Peugeot 206 – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~Tomek
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
doskonała elastyczność, dobre osiągi maksymalne (szczególnie po założeniu chip´a - 110 KM), świetnie spisuje sie w górach, przy obciążeniu i na autostradzie; można wyciąć wiele wiekszych autek:)
Dodane 18 lat temu
Peugeot 206 Hatchback