Oceny Toyota Corolla VII Hatchback 1.4 16V XLi 88KM 65kW 1991-1995

średnia ocena z 51 ocen
95%
użytkowników kupiłoby ponownie
Zwiń podsumowanie

Wady i zalety – Silnik (15)

4,8
~Castillon
Hatchback 1.4 16V XLi 88KM 65kW
Właściwie nie tylko silnik, ale wszystko, co kryje się pod maską. Corolle tej generacji to szkolny wzór dla innych producentów. Później bywało już tylko gorzej
Dodane 12 lat temu
1,5
~Andrzej
Hatchback 1.4 16V XLi 88KM 65kW
psuło się wszystko po kolei aż zmieniłem na nowy, pół roku pojeździłem i widzę że zaczyna się od nowa.
Dodane 13 lat temu
4,4
~eosrulez
Hatchback 1.4 16V XLi 88KM 65kW
Jeździłem wieloma autami - nowymi/starymi, lepiej/gorzej wyposażonymi, szybszymi/wolniejszymi, wyjątkowymi/przeciętnymi i wiem jedno. To auto jest dość stare, nie jest wyposażone, jest w miarę szybkie (zależy także od kierowcy), ale jest wyjątkowe, niezawodne, a jeśli chodzi o silnik to konstrukcja, która przetrwa jeszcze kilka, a nawet kilkanaście lat. Z prostego powodu - to jeden z ostatnich prawdziwych Japończyków, który jest produktem...
Dodane 10 lat temu
~erokat
Hatchback 1.4 16V XLi 88KM 65kW
Dobrze idzie z wysokich. Bezbolesne wyprzedzanie.
Dodane 14 lat temu
4,1
~WiCEK.
Hatchback 1.4 16V XLi 88KM 65kW
Nie do zajechania. Gdybym miał czas mogę założyć się żeby przejechał z pół miliona bez większych napraw.
Dodane 14 lat temu
Dodane 15 lat temu
4,9
~Marek
Hatchback 1.4 16V XLi 88KM 65kW
Śilnik poprostu nie do zajechania :) troszke tam olej bierze no ale czego oczekiwać od 16 auta w dodatku na LPG :) poprostu super :)
Dodane 16 lat temu
4,5
~Jester
Hatchback 1.4 16V XLi 88KM 65kW
Silnik rewelacyjny!!! Bardzo niskie zużycie paliwa w połączeniu z niezłą dynamiką osiągniętą z małej pojemności silnika. Jeśli dodatkowo jego żywotność będzie w rzeczywistości taka jak w krążących o nim legendach to rewelacja!!! Polecam!!!
Dodane 16 lat temu
Toyota Corolla VII Hatchback