Lista ocen Volkswagen Polo III Hatchback (301) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 335 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~j35
Hatchback 1.3 55KM 40kW
brak klimy w upały to spory mankament :( przy otwiertym oknie pasażerom troche za mocno wieje, przyały by sie boczne szyby uchylne tak jak jest w cinquecento,
Dodane 17 lat temu
~Archarius
Hatchback 1.0 50KM 37kW
Grzanie jest wspaniale - dziala juz po chwili od wlaczenia silnika. Gorzej jest z odparowywaniem - autko lubi sobie zaparowac i wtedy trzeba z 5 minut jechac po omacku.
Dodane 17 lat temu
~godny uwagi "polo"
Hatchback 1.4 i 16V 100KM 74kW
bardzo dobrze grzeje nie mam zastrzezen co do tego. w wersji z klimatyzacja jest tak ze jak sie ja wlaczy od razu robi sie zimno a nie jak czasami w innych ze trzeba czekac
Dodane 18 lat temu
~marcinenergy
Hatchback 1.0 45KM 33kW
Dość szybko się nagrzewa, szybki szybko odparowują, u mnie nie działa nawiew na nogi, słychać że dmucha wtedy gdzieś pod deską - ale kiedyś zajżę głębiej i sam naprawie:)
Dodane 18 lat temu
~białasowatość
Hatchback 1.4 i 16V 100KM 74kW
To duży minus tego samochodu - wentylacja nie daje rady dokładnie odparować szyb w czasie deszczu. Nagrzewa się dość wolno - dopiero po 15 minutach jazdy jest ciepło.
Dodane 19 lat temu
~adamekp
Hatchback 1.7 SDI 60KM 44kW
Zima około -15stopni C osiąga maksymalną temperaturę silnika po przejechaniu 2-3km, latem brak problemów z przegrzewaniem oczywiście o ile termostat jest sprawny.
Dodane 21 lat temu
~Adam
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Tylna szyba bardzo często paruje . Ale gdy jedziemy już w 4 lub 5 osób to wszystkie szyba parują . Po włączeniu klimatyzacji na chwilę jest okej
Dodane 7 lat temu
~Chenaf
Hatchback 1.6 i 75KM 55kW
W moim roczniku akurat brakowało klimatyzacji, wymiana nagrzewnicy i termostatu to kwestia 300 złotych, w mojej opinii pozostawiam to na dobry segment komfortu
Dodane 8 lat temu
~kolo10
Hatchback 1.9 D AEF 64KM 47kW
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, tym jak to auto nagrzewa się w zimie, minus 20 a silnik popracuje tylko chwilę i już dmucha ciepłym powietrzem.
Dodane 13 lat temu

Volkswagen Polo III – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~EdwardAktywista
Hatchback 1.9 SDI 64KM 47kW
Chyba dobrze ale moje stwierdzenia w tym temacie nie mają silnego oparcia w testach bo jest środek lata i o ogrzewaniu nie jestem w stanie nic napisać...
Dodane 13 lat temu
Volkswagen Polo III Hatchback