Ocena dotyczy

2 lata
Poprzednie auto:
hundai

(kultura pracy, elastyczność)

Gorszego badziewia od silników alfy romeo serii 16v TS nie ma na świecie. Wykonane z beznadziejnych materiałów, konstrukcyjne dno. Nawiedzeni debile wmawiają sobie, że olej musi być na bagnecie zawsze na max, ze musi po odpaleniu nie wiadomo na co się rozgrzewać, że wszelkie problemy maja tylko ci, którzy nie wiadomo co z tym silnikiem robią. A prawda jest taka, jak zycie ja zweryfikowało. alfa sama się z tego badziewia wycofała, bo oprócz debilnego udziwnienia w postaci 2 swiec na cylinder nic nie wynika. Słynny zmieniacz faz rozrzady wali się co 10000km. ŻENADA. Auto dla wyjątkowych amatorów tandety i chłamu

PORAŻKA. Gorsze były chyba tylko niesynchronizowane skrzynie w latach 20 ubiegłego stulecia. Tak beznadziejnie pracującej skrzyni - haczą wszystkie biegi, wsteczny robi łaskę, że wchodzi - nigdzie nie miałem. Skrzynia w syrenie bosto może służyć alfie romeo jako wzór precyzji i myśli technologicznej.

Przestrzeń

| 5 | 25 | 50 | 75 | 100 |

drobiazgi

poważne usterki

Zgłoszone usterki tego auta
- Silnik: wykonany chyba z blachu od konserw, skoro po 140000 pije 2 litry na jeden tysiąc kilometrów.
- Przeniesienie napędu: końcówki, wahacze - jak z papieru
- Układ elektryczny: loteria, co sie dziś zepsuje.
Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?
Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Alfa Romeo 145

136 komentarzy
110 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Mam problem nie idzie wylaczyc imobilajzera. Boje sie ze komputer siadl.Jaka moze byc cena TAKIEGO KOMPUTERA? ALFA145 1,6 1999R.
Do paweł: jeszcze co do tego dymienia pomogło porządne przegazowanie. przetrzymałem tak na gazie w pewnym momencie walnęła czarnym dymem i od tamtej pory ani razu mi nie zadymiła.
Do paweł: Witam miałem podobny problem z moją 145 1,4 T.S gdy była rzadko użytkowana to silnik zaczynał klekotać i kopcić. Przy częstym użytkowaniu te objawy ustąpiły
jeszcze zastanawiam się czy nie zmienić oleju na mineralny przy 150000 km przebiegu
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Alfa Romeo 145, oglądali także
Dowiedz się więcej o Alfa Romeo 145
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Porsche 911 Carrera S Cabrio - auto z zasadamiKilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...

4.18
4.34