Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
CCA - Cold Crankking Amps?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Alfa Romeo
- 155
- 1992-1998
- Podsumowanie auta
Alfa Romeo 155 Sedan
(od 1992 do 1998)
- w klasie samochodów:
- Klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 150
- Układ elektryczny
- 53%
- Silnik
- 53%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Zadaj pytanie
Opinie o Alfa Romeo 155 Sedan
Silniki Alfa Romeo 155
1.6 16V T.S. 120KM, 1995-1998
- 1.7 T.S. 115KM, 1993-1995 (18)
- 1.8 T.S. 129KM, 1992-1995 (20)
1.8 T.Spark 105KM, 1992-1993
- 1.8 T.Spark 127KM, 1992-1996 (20)
- 1.8 T.Spark 140KM, 1995-1997 (15)
- 2.0 16V Turbo Q4 190KM, 1992-1997 (3)
- 2.0 T.S. (167.A2) 144KM, 1992-1993 (6)
- 2.0 T.S. (167.A2A) 143KM, 1992-1995 (13)
- 2.0 T.S. 16V 150KM, 1995-1997 (24)
- 2.5 V6 (167.A1) 165KM, 1992-1996 (8)
- 2.5 V6 (167.A1C,167.A1E) 166KM, 1992-1997 (3)
Lista opinii o Alfa Romeo 155 Sedan
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
misiek 2009-10-31 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,54)
Autko sprowadzilem z Luksemburga. Bylem slepo zakochany. Byla przepiekna. Nigdy takiej nie spotkalem. Niestety nasza milosc nie byla wieczna. Alfetka to cholernie kaprysne auto!!! Wiecznie na cos nie domagala. Juz nie nadazalem naprawiac. W silniku wymienilem chyba wszystko a i tak nie udalo sie wyeliminowac falujacych obrotow. Trzy autoryzowane serwisy sie glowily! Majatek wydalem na darmo. Do wszystkich zainteresowanych kupnem - jesli jestescie naprawde na tyle zarobieni ze stac was na utrzymanie tego wozka to czemu nie... Najlepiej jako drugie bo czesto bedzie stac w warsztacie. I jeszcze jedno... dzien w kturym Ja kupilem byl bardzo szczesliwy, ale dzien w ktorym Ja sprzedalem byl naaaajszczesliwszym w moim zyciu!!!
PS. Wiem ze w ciagu roku co najmniej trzy razy juz zmieniala wlasciciela a ostatnio widzialem Ja na allegro:D Ale zawsze sie znajdzie jakis mlody i naiwny... taki jakim ja bylem przed zakupem:/ pełna ocena Sedan, 1.8 T.Spark 127 KM, 1996 r., 145000 km |
Skrzypek - chlor pokaż Email » 2002-11-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
Auto naprawde bardzo poreczne. Jezdze nim po miescie i po trasie. Pakowne, szybkie hymm... bardzo szybkie, ksztalt budzi skojarzenia z autami startujacymi klika lat wstecz w serii wyscigow DTM. Jestem dumny, ze jezdze tym autem bo jest nietuzinkowe i wyroznia sie wsrod inych aut na drodze. Czesto slysze bardzo mile komentarze pod adresem tego auta: "bardzo ladny samochod", "piekna linnia, taka lekka i dynamiczna", "bardzo indywidualne auto" i wiele wiele innych. Ma bardzo wydajny uklad hamulcowy, szczegolnie wersja Sport i Q4 Turbo. Jeszcze jedna niezaprzeczalna zaleta tego auta - niepozorny "pozeracz" pseudo sportowcow za kierownicami Golfow GTI, Opli GSI i wszelkiej masci BMW. Nie pisze tego zlosliwie pod adresem zadnego z posiadaczy wyzej wymienionych "bolidow" bo sam tez posiadam BMW serii E-30 ze 150 konnym silnikiem, ale poprostu Alfa "polyka" spod swiatel i na predkosc te auta. pełna ocena Sedan, 2.0 T.S. 16V 150 KM, 1997 r., 13100 km |
Wowo13 pokaż Email » 2007-07-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,62)
Gdy działa klima - kocham moją Alfę. Zwłaszcza bawiąc się na zakrętach gładkich dróg - Zakopianka, Krynica, zjazdy i wjazdy autostrad... Niesamowite przyśpieszeni jak na tylko 126 KM - katalogowo ma osiągi żeliwnego fiatowskiego Twin Sparka 16 V. Pali też niewiele, gdy jeździ się tak jak inni...
Niestety są samochody od niej lepsze w deszczu (tylna belka zamiast wielowahaczowego zawieszenia..., zbyt nieliniowy na dole pedał gazu).
Komfort tez jest średni na oponach 195/50 R15. Nawet w mojej komfortowej wersji Super.
Chcę nią pojeździć jeszcze co najmniej 3 lata. Myślę, że najlepiej pokazuje to jak dobry jest to samochód (ale nie genialny - nowy 2.4 JTD 200 KM w 159 najlepiej z Q4 (nie istneije jeszcze coś takiego) to pewnie byłby ideał dla Alfisty pełna ocena Sedan, 1.8 T.Spark 127 KM, 1996 r., 210000 km |
Maruda 2007-03-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Ja sie zakochalem w tym samochodzie :)), daje niesamowita radosc z jazdy, nie meczysz sie w nim no i pomimo nienajnowoczesniejszego wygladu ma cos w sobie- mojm zdaniem jest ladna :)). Jest jeszcze jeden aspekt jazdy tym samochodem, otorz czesto zdarza mi sie na swiatlach stac obok pseudo tuningowcow albo cwaniakow ktorzy maja 1 samochod zrobiony z 3 innych i pomimo tego ze nie scigam sie na ulicach to objezdzam ich, gdy widze ich miny gdy ja zwalniam a oni katuja samochod na trojce, coz to jest bezcenne :)) Reasumujac -samochod z klasa lecz z szargana opinia ale jesli ktos umie dbac o samochod i nie boi sie stereotypow i do tego lubi durze samochody to polecam 155. pełna ocena Sedan, 1.8 T.S. 129 KM, 1995 r., 155000 km |
rossoneri4 pokaż Email » 2010-11-14 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,23)
Samochód został wybrany nie przypadkowo. Zakupiony został w pełni świadomie. Niestety w moim przypadku stwierdzenie że właściciel Alfy jest szczęśliwy w momencie zakupu i sprzedaży samochodu w pełni potwierdziło się. W samochodzie padało wszystko po kolei, nie nadążałem z naprawą, które pochłaniały duże sumy. Jednak jedna przejażdżka wystarczała żeby to wszystkie koszty jej wybaczyc. Wszystko było do czasu. Przez rok włożyłem w samochód około 9 tys. zł a i tak nie wszystko było na tip top. Jeśli Alfa 155 to tylko bezwypadkowa i z pewnego źródła. Zresztą tak można powiedziec o każdym aucie pełna ocena Sedan, 2.5 V6 (167.A1) 165 KM, 1996 r., 220000 km |
REMUS 155 2008-01-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
za auto dalismy 1000 eur ze wszystkim 1500 eur dolozylismy lozysko ,tarcze klocki pare pierdulek do zawieszenia i chodzi zajebiscie nie ma rdzy blacha ocynk .Auto budzi respekt na interi byla opinia znawcy gosciu pisal ze kto zobaczy alfe 155 w lusterku to odrazu zjezdza na prawy pas albo sie suwa :-) Jak ta sie rozleci to kupie nastepna nie jest droga a jezdzi sie naprawde bardzo dobrze .A co do tych bajek ze alfy sie psuja to zalezy od kierowcy jesli jest burakiem i na niczym sie nie zna to nawet merc sie mu bedzie psul trzeba umiec jezdzic :-) pełna ocena Sedan, 1.7 T.S. 115 KM, 1995 r., 203000 km |
lunarsa 2005-01-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
Autko moje wielbię, choć często zaniedbuję, ale to z braku czasu, mimo tego moja Alfcia jeszcze mnie nie zawiodła. Nie chcę go wymienić na inny niż model 156 lub 147, jego sportowy charakter oraz ergonomia i komfort jazdy mnie całkowicie zadowalają. Jest to auto dla całej rodziny, a nie jakiś tam mały piździk, który do 100tki zbiera się w pół minuty. Silnik uwielbiam, nawet jako kobieta, uważam, że radzę sobie z nią lepiej niż niejeden facet i sprawia mi frajdę wymiatanie twz limuzyn w trasie, hehe blondynka za kółkiem :) pełna ocena Sedan, 2.0 T.S. (167.A2) 144 KM, 1993 r., 150000 km |
molmarek pokaż Email » 2004-06-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Pod warunkiem normalnej eksploatacji i stałej kontroli u dobrego mechanika, który wie kiedy ma wymienić profilaktycznie pewne części.
To nie jest auto do ścigania, choć jest szybkie. Można spokojnie jeździć pow 200km/h, ale silnik tego długo nie wytrzyma. Setkę można zamykać w 8 sekund, ale tego z kolei nie zniesie skrzynia.
Fajne wygodne auto, idealne na trasę ale nie do ścigania się, a ponad 500l bagażnik, tego nie ma wiele samochodów. Do tego elektryka, klimatronik i piękny welur pełna ocena Sedan, 2.0 T.S. (167.A2A) 143 KM, 1995 r., 240000 km |
wojtek pokaż Email » 2003-05-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,77)
Przy doglądaniu rozrządu, można się w pełni korzystać z właściwości tego auta. Ten silnik 2.0 przy szybkiej jeżdzie pali mniej niż niejedno koreańskie auto z silnikiem 1.6. Na pewno spodoba się wszystkim miłośnikom kanciastych kształtów i tym, którzy cenią sobie indywidualność.Warto wymieniać niektóre oryginalne części na zamienniki dobrych firm, np. za świetne tarcze Brembo zapłacimy tyle samo co za słabe Alfowskie. pełna ocena Sedan, 2.0 T.S. 16V 150 KM, 1997 r., 85000 km |
gzeho 2007-04-03 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,69)
Powiem tak setymet mi został duzy lubie alfy ale nigdy nie czułem sie w niej pewnie jak jechałem gdzies dalej niema co sie okłamywac panie panowie to jest włoskie auto teraz mam audi i tak juz zostanie nastepnym autem tez bedzie audi bo ta marka dba o klienta a alfy lubie ale to co piekne na zewnątrz nie jest juz tak doskonałe przy blizszym spotkaniu pozdrawiam alfisci wieci o czym mówie. pełna ocena Sedan, 2.0 T.S. (167.A2A) 143 KM, 1994 r., 177000 km |
radek gg #3605718 2005-06-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
szkoda że nie możan dać 6 albo 10!!!Jazda to przeniesienie się w inny wymiar,piekny wygląd,dzięki któremu Alfa wyróżnia się od reszty samochodów. Jest po prostu piękna-dynamiczna sylwetka i sportowy charakter,a do tego komfort jazdy-super!!!
A do tego można liczyć na pomoc osób które należą do internetowego klubu Alfy Romeo (www.Siwy155.priv.pl).Gorąco zapraszam:))) pełna ocena Sedan, 1.7 T.S. 115 KM, 1994 r., 130000 km |
waski 2004-08-02 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,54)
Auto bardzo fajne posiadam od nie dawna czasami problemy z czesciami głownie z jakimiś duperelami większosć częsci jest dostepna w sklepach z czesciami zamiennymi, duża frajda z jazdy, poprostu jazda tym autem to czysta perzyjemność jeżeli nie jexdzimy po polskich dziurach !!! auto z charakterem ktore go wyróżnia. To auto nie jest autem dla zwykłego zjadacza chleba . pełna ocena Sedan, 1.8 T.Spark 127 KM, 1994 r., 159000 km |
2009-01-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Dla mnie jest to doskonały samochód i pierwszy którego mam ponad 3 lata !!! i nigdy go nie sprzedam jak kupię coś nowy samochód to tego i tak nie sprzedam, zostawię sobie jako weekendową zabawkę. Więc Polecam dla fanów tej marki ponieważ jest to oryginalny model, który zasłużył się też w sporcie ! Ucierając nosa niemieckim Audi i Mercedesom :)
pełna ocena Sedan, 1.8 T.Spark 127 KM, 1995 r., 203000 km |
mariuszenko pokaż Email » 2006-02-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
Jeżeli ktoś pisze, że BMW jest ekonomiczne to wybaczcie ale jest skończonym krtynem!!! a jeśli ergonomia jest lepsza niż w Alfie 155 mowa o BMW serii-3 e-36 to chyba Alfę widział tylko z zewnątrz gdzie i tak jest ładniejsza. Zresztą alfa to włoch a co do włoskich aut nie można powiedzieć, że są przeciętne raczej są PIĘKNE!! pełna ocena Sedan, 1.8 T.Spark 127 KM, 1996 r., |
Piotrek 2003-03-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
nie pozorne auto na parkingu a na trasie prawdziwy potwor tzw. wymiatacz zwlaszcza przy duzych predkosciach odchodzi jakby chodzil na turbinie... zawieszenie twarde i na naszych drogach troche trzesie ale za to po zakretach jezdzi jak po szynach... zaainteresowanych kieruje na witryne IKAR-u www.cuoresportivo.pl pełna ocena Sedan, 1.8 T.Spark 127 KM, 1993 r., 155000 km |
Super okazje u dealerów
801 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Alfa Romeo 155

79 komentarzy
66 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Do Roman:
Żebyś się sam nie zesrał od tego spinania się w swoim wieśwagenie. Jak widzę takich jak ty to mnie śmiech ogarnia. A skoro taki kozak z ciebie i nazywasz kierowców Alf od pedałów to chodź się zmierzymy ze sobą (obojętnie czy spod świateł czy fizycznie) zobaczymy, który wyjdzie jak pedał
Do Roman: nie chwal się tym swoim szwabskim gównem poodwracałeś felgi od bmw założyłeś pare plastików i wielki z ciebie kozak dawaj do mnie zjem cie na śwniadanie swoją alfą cwaniaku !
alfa 156- SOS - zaje.... jest
właśnie kupilem alfe 156 1.8 z 99r. i jak narazie jestem pod duzym wrazeniem
mam jednak problem z obrotami, gdy dojezdzajac do swiatel na tak zwanym luzie skacza mi obroty miedzy 500 a 2000 obr/m, a gdy juz zachamuje silnik wraca na 1000 obr i jest ok. jesli ktos miał podobny problem lub cos wie na ten temat to prosze o info!!! poza tym to zaje... auto !!!!!!
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Alfa Romeo 155, oglądali także
Dowiedz się więcej o Alfa Romeo 155
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Porsche 911 Carrera S Cabrio - auto z zasadamiKilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Galerie
Range Rover Evoque Victoria BeckhamAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Alfa Romeo 155
najaktywniejsiKierowcy - Alfa Romeo 155
najnowszeDzienniki pokładowe
Trochę to wszystko trwało ale jakoś się udało zrobić następujące rzeczy:
1) Z...
Dziś rano otworzyła mi się maska podczas jazdy.
Jestem pewien że w niedzielę, po...

Ocena: