Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Van?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Alfa Romeo GTV II

(od 1994 do 2006)
  • w klasie samochodów:
  • Auta sportowe
  • na podstawie liczby ocen:
  • 54
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 27 ocen)
TAK (92%)
NIE (8%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 67%
  • Karoseria
  • 22%
  • Układ hamulcowy
  • 6%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Układ elektryczny
  • 60%
  • Zawieszenie
  • 60%
  • Karoseria
  • 20%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Alfa Romeo GTV II

Nadwozia Alfa Romeo GTV II

Silniki Alfa Romeo GTV II

Silniki Diesla
  • Brak silników Diesla.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Alfa Romeo GTV II

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
YBSOne
2012-01-21
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Zakochałem się w tym aucie i całej serii, piękne linie zaprojektowane w studiu Pininfarina, u mnie czerwona deska i czerwone skórzane fotele; pięknie brzmiący silnik. Samochód dla fanów piękna, motoryzacji i generalnie rozumianej radości z życia. Coupe dla 2 lub 3 osób. Wspaniale się prowadzi, ale twarde jak na nasze drogi. Eksploatacja nie jest kłopotliwa, należy szukać egzemplarzy zadbanych, do reszty będzie trzeba doinwestować. Bagażniczek mały ale 2 osoby na wakacje weźmie. Parkowanie niezbyt łatwe, duży promień skrętu, słaba widoczność; a po zaparkowaniu długie drzwi, szerokie progi i trzeba się przeciskać. Większość napraw robiłem po poprzedniej właścicielce, głównie drobiazgi, swoich tylko simering wału. Wszystkie opinie że "codziennie do warsztatu" albo "co 5 minut coś" so niewiele warte, chyba że ktoś kupił totalny złom, to niech sobie pluje w brode. Cudów za darmo nie ma! Jak dbasz tak masz. W dłuższych trasach nie męczy, jest komfortowy a wszystkie drobne przystanki spędza się na podziwianiu samochodu... Następna będzie V6 :) La dolce vita!
pełna ocena Coupe, 2.0 i 16V T.Spark 150 KM manualna, 2000 r., 115000 km
BOBAS KR
2012-04-29
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto dla wybranych - nie dla każdego, niema w sobie prostoty Golfa, wulgaryzmu BMW, ani silnika TDI tak wielbionego w naszym pięknym kraju. Osobiście uważam że do tego auta trzeba dorosnąć - trzeba umieć docenić zawieszenie bo mimo iż jest mniej żywotne niż u konkurentów daje uczucie niesamowitej precyzji kierowania i takie też jest, trzeba umieć docenić silnik który po ostrzejszej jeździe weźmie trochę więcej (drogiego ;) ) oleju bo bo osiągi jakie ma i dźwięk jaki przy tym wydobywa nie jest porównywalny z żadnym innym silnikiem, trzeba umieć docenić również linię nadwozia która jest conajmniej zjawiskowa - wszystkie krągłości ; załamania ; przetłoczenia - ech co tu mówić uwielbiam to auto !!!
pełna ocena Coupe, 2.0 i V6 TB 202 KM manualna, 1998 r., 195000 km
Piciu piciu10 pokaż Email »
2007-12-21
 (4,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Coupe dla osób ceniących sobie z jednej strony oryginalność, a z drugiej szukających auta sportowego za rozsądną kasę. Samochód ze wszystkimi zaletami i wadami dla tego typu pojazdów - pięknie brzmi, ale niewiele wrzucisz do bagażnika, dobrze się prowadzi, ale widoczność do tyłu kiepska. Samochód w zasadzie dla dwojga, albo jako drugi w rodzinie. Wnętrze zaprojektowane w stylu jakiego nie znajdziesz w żadnym innym aucie.
pełna ocena Coupe, 2.0 i 16V T.Spark 150 KM, 1997 r., 36000 km
Lukas
2005-07-15
 (3,92)
piekne autko, ale nie dla kazdego. Poniewaz ceny sa nadal wysokie i mozna by za te pieniadze kupic dobre niemieckie auto, ale ono nie da nam takich wrazen podczas jazdy. Naprawde autko super, ale jak widac w PL ludzie boja sie kupic Alfe jeszcze zadki model jakim jest GTV i Spider bo to sie psuje - ale az tak tragicznie nie jest jak kazdy mowi. Mowia zle o Alfie ludzie ktorzy nie mieli nigdy Alfy.
pełna ocena Coupe, 2.0 i V6 TB 202 KM, 1998 r.,
Krzysiek 33 lata
2005-03-24
 (4,62)
Niesamowita frajda. Mam 3 samochody, ale ten jest naprawdę wyjątkowy. Oczywiście robi duże wrażenie na ulicy i na dziewczynach. Bardzo może być przydatny do zawierania nowych znajomości. Wbrew stereotypom można używać cały rok - nic nie przecieka, nie furkocze dach. Idealny na drugi samochód lub dla samotnej osoby (ma tylko 2 miejsca). Auto w którym można się zakochać.
pełna ocena Spider, 2.0 i 16V T.Spark 150 KM, 1996 r., 96000 km
arho01 http://forum.alfaclub.pl/
2009-03-07
 (3,92)
Samochód doskonały dla kogoś, kto chce posmakować 3.0V6 24v Alfy i poczuć prawdziwą frajdę. Jeden z ostatnich silników produkowanych pod włoską banderą. Praktycznie niezniszczalny, pod warunkiem dbania - dobry olej, filtry itp. Autko zwraca na siebie uwagę. Prowadząc je kierowca czuje się naprawdę wyróżniony. Zapraszam w razie pytań na stronę Alfaclub Poland :)
pełna ocena Coupe, 3.0 i V6 24V 220 KM, 1998 r., 150000 km
Kogut.
2003-06-05
 (4,77)
Ideał. Piękny, szybki, wygodny... Na pewno nie jest to samochód dla rodziny. Jeśli jesteś sam - jeszcze - i masz "trochę" gotówki, kupuj spokojnie.... Licz się z tym, że Twoja osoba znajdzie się na celowniku przedstawicielek płci pięknej.... I koniecznie opony Pirelli P Zero, wszystko zniosą, no, może tylko kolein nie lubią.
pełna ocena Coupe, 3.0 i V6 24V 218 KM, 2001 r., 62000 km
paja
2008-05-20
 (4,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
PIĘKNE AUTO ZA NIWIELKIE PIENIĄDZE NIEZŁY SILNIK PRZYZWOITE ZAWIESZENIE.NIE AŻ TAK BARDZO AWARYJNY JAKA JEST OPINIA O ALFACH CHOCIAŻ BEZAWARYJNY TEŻ NIE JEST ALE ŻADEN NIE JEST MIAŁEM BMW MERCEDESA A NAWET TOYOTE Z 2005 I POZA ELEKTRYKĄ NA NIEKOŻYŚĆ ALFY ROŻNIC NIE WIDZE A W WYGLĄDZIE KLIMACIE AUTA I CENIE TAK!!!
pełna ocena Coupe, 2.0 i 16V T.Spark 150 KM, 1995 r., 151000 km
2009-10-14
 (3,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Fajna stylistyka, bardzo dobrze trzyma się jezdni!! Silnik robi wrażenie. Sądziłem tak jak większość, że Alfa to awaryjne auto ale po zakupie się zdziwiłem jak można takie głupoty powtarzać. Proponuję najpierw przejechać się Alfa z silnikiem v6 a pózniej dopiero pisać swoje zdanie na temat tych samochodów
pełna ocena Coupe, 2.0 i V6 TB 202 KM, 1996 r., 157000 km
Madry1 pokaż Email »
2005-01-10
 (4,31)
Mysle ze samochod nie dla kazdego(i bardzo dobrze).Mozna sie "zakochac" od pierwszego kilometra.Naprawde szybkie,super sie prowadzace,przyklejone do drogi,rasowe sportowe auto,ktore od czasu do czasu potrafi byc kaprysne i sprawic wlascicielowi nieco klopotow:)
pełna ocena Coupe, 2.0 i V6 TB 202 KM, 1996 r., 100000 km
Robert
2009-09-06
 (4,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Piękne auto zaprojektowane przez Pininfarinę, jeżdze nim ponad dwa lata i zdąrzyłem wymienic tylko termostat a więc jest bezawaryjne jak się dba, świetnie się prowadzi, jedyna rada to trzeba kupic zadbany egzemplarz a da wtedy masę radości z jazdy.
pełna ocena Coupe, 2.0 i 16V T.Spark 150 KM, 1996 r., 254000 km
Taoon
2012-04-24
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Piękna auto, Pininfarina znowu pokazał co to znaczy piękna włoska sylwetka. Całokształt dopełniony pięknym wnętrzem niespotykanym w innych autach, wszystko do siebie pasuję. Nie ma osoby która by się nie oglądnęła za tym modelem AR.
pełna ocena Coupe, 2.0 TS 155 KM manualna, 1998 r., 195000 km
Gtv20tb pokaż Email »
2002-11-15
 (4,54)
Samochod jak garnitur szyty na miare! silnik z Turbina pozwala tluc na trasie wszytsko do 3l (AR 156 V6 2.5 rowniez), zrobienie nim 1000km na raz to prawdziwa przyjemnosc. ZAwieszenie rewelacyjne. Ogolnie mowiac BOSKI WOZ!
pełna ocena Coupe, 2.0 TS 155 KM, 1996 r., 50000 km
YellowSpider
2003-03-20
 (4,69)
panny na ten wózek lecą. A poważniej, daje wiele radości, jest ładny - a o takie auta dziś coraz trudniej. Szkoda, że nieliczni mogą sobie na niego pozwolić...... Każdemu życzę, aby w przyszłości mógł takim jeźdźić.
pełna ocena Coupe, 2.0 i 16V T.Spark 150 KM, 2001 r., 48000 km
rephlex
2007-03-04
 (3,54)
Pomimo wszystich "ale" powyżej jest to doskonały pojazd dla tych którzy kupują sercem a nie głową. Poprawia humor, zwraca uwagę obojga płci, a właściciel szybko jest kojarzony jako "ten od tej pięknej alfy" :)
pełna ocena Coupe, 3.0 i V6 24V 218 KM, 2000 r., 77000 km

10 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

lechulechu

alfa super ale.....
własnie ostatnio kupilem to cacko 200 koni v16 turbo i co zaczynam od naprawy zepsula sie opornica chłodnicy rzecz nie do dostania w serwisie w krakowie musze cos wykombinowac moze nie ja a mechanicy, pozatym autko jest rewelacyjne mimo ze to 96 rok wyglada i jezdzi idealnie

xxxxxx

:o
gdzie naprawiasz te samochody ?, bo napewno nie dam tam swojego!!!

BendyxBendyx

alfa gtv
z tego co mi wiadomo ,jedynym problemem {jesli chodzi o mechanike} sa uszkodzenia zawieszenia skrzyni bieguw .To jest zalezne od temperamentu prowadzacego!

Przejdź do dyskusji

Zobacz również