Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Koło zębate?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Chrysler 300M Sedan

(od 1998 do 2004)
  • w klasie samochodów:
  • Wyższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 120
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 56 ocen)
TAK (91%)
NIE (9%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 59%
  • Karoseria
  • 11%
  • Zawieszenie
  • 11%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Zawieszenie
  • 39%
  • Układ elektryczny
  • 39%
  • Silnik
  • 33%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Chrysler 300M Sedan

• Zadaj pytanie

Opinie o Chrysler 300M Sedan

Silniki Chrysler 300M

Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Chrysler 300M Sedan

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
jogi babu
2012-01-07
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
co tu pisać. tego auta nie kupuje się przypadkowo. wiemy na co sie decydujemy. jeśli kupi sie zadbany egzemplarz , jest się z niego bardzo zadowolonym. auto bardzo duże, bardzo wygodnie. Płynie a nie jedzie. czy to trasa, czy miasto jedzie sie komfortowo. raczej do wygodnej jazdy niż do wyścigów, choć jak przyciśniemy to 250KM robi swoje. wygląd ponadczasowy. wywołuje uśmiech na twarzy. wbrew opiniom tych,którzy nigdy go nie mieli, auto tanie w utrzymaniu-samochody niższej klasy są niekiedy droższe. wiadomo jak coś bardzo poważnego sie zepsuje, to i poważne wydatki, ale tak w każdym aucie. na rynku jest b.dużo 300m - dobrej sztuki trzeba długo poszukać. ja po swoją jechałem 600km. a nie był to pierwszy wyjazd. przed zakupem koniecznie sprawdzić w serwisie,który robi takie auta.
pełna ocena Sedan, 3.5 i V6 24V 252 KM automatyczna, 2003 r., 112000 km
Majk 300m
2010-08-14
 (3,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
To moje 2 auto tej marki i powiem, że polecam je z uwagi na przystępną obecnie cenę w stosunku do komfortu. Jest to auto w miarę młode, dynamiczne, dające sporo frajdy z jazdy, jest nietuzinkowe niezbyt często spotykane na drogach więc wzbudza zainteresowanie. Ma kilka detali które mogą wkurzyć ale jest ich znacznie mniej niż pozytywów. Najmocniejsza strona to silnik, skrzynia, komfort podróży oraz dobry sprzęt nagłaśniający Infinity. Dostępność części zamiennych w 90% bezproblemowo praktycznie od ręki lub w necie.
pełna ocena Sedan, 3.5 i V6 24V 252 KM, 1999 r., 220000 km
meehoo
2010-05-12
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Posiadam wersję SPECIAL. Przedtem jeździłem Chrysler'em Concorde'em 2 lata i nawet na autocentrum.pl napisałem, że kolejne auto to też będzie LH... i tak się stało. Concorde'm byłem zachwycony. Mam nadzieję, że ten również mnie nie zawiedzie. Moja wersja różni się od zwykłej 300m m.in. tym, że posiada usztywnione i obniżone zawieszenie oraz cudownie brzmiący (jak na V6), podwójny wydech, który dodaje mu jeszcze charakteru. Wygląd zewnętrzny też bierze górę nad zwykłą 300m'ką.
pełna ocena Sedan, 3.5 i V6 24V 252 KM, 2002 r., 180000 km
Druid21 pokaż Email »
2007-02-19
 (4,77)
Bardzo wygodne auto, kupione ostatniego lata, mimo ze 4 lata było autem pokazowym w salonie ,a potem było w posiadaniu kolejno 2 starszych panów i mało jezdziło, sprawuje się extra - od sierpnia przejechałem nim juz ponad 7.000 km.... i coraz bardziej mi się podoba.Elegancki kształt ( bardziej podoba mi się niż 300C... ), bardzo wygodne wnętrze, płynna jazda, niewielkie koszty utrzymania ( jak na takie auto, oczywiście).. no mój ulubiony kolor! A do tego rewelacyjna cena.
pełna ocena Sedan, 3.5 i V6 24V 252 KM, 1998 r.,
tolllek pokaż Email »
2005-11-07
 (4,23)
To coś co każdy facet powinien przeżyć. Auto jest autorów pochodzących z kraju, w którym klimatyzacja i elektryczna obsługa szyb była niemalże normą pod koniec lat 70.tych. Nawet jeśli ktoś jeździł całe życie VW, BMW bez problemu odnajdzie się w tym modelu. Tego auta nie można nie lubić. Nawet najbardziej zagorzali przeciwnicy obłych kształtów będą syci, ot taka limuzyna ze sportowym pazurem.
pełna ocena Sedan, 2.7 i V6 24V 203 KM, 2000 r., 232000 km
Qniu
2003-05-04
 (4,92)
Jezdzilem juz Fordem Mondeo rok 2000 , Opelem Omegom rocznik 1999 to juz ta nowa , Mercedesem klasy E , i Audi A6 oczywiscie nie wszystkie byly moje bo ja jezdzilem tylko BMW 5 no ale do konkretow najwygodniejszym byl Mercedes E ale 300M i tak go przebil pod wzgledem awari 300 M zajol niestety 2 miejsce po E ale przebil go wypasem nie zamienil bym 300 M nazaden inny samochod no moze na Voyagera
pełna ocena Sedan, 3.5 i V6 24V 252 KM, 2002 r.,
adam
2003-03-28
 (4,92)
Super luksusowa limuzyna 4 poduszki pow. ABS , TC , c zamek z pilotem , el. szyby el. lusterka el. fotele z pamieciom skura!! komputer el. klima super mocne zawieszenie al. felgi 235 bardzo mala srednica zawracania dosc male spalanie super widocznosc mocne blachy extra ze nic sie nie psuje mimo wielkiego przebiegu dosc tani blachy mimo ze sa porysowane sporo stluczek nic nie koroduja
pełna ocena Sedan, 3.5 i V6 24V 252 KM, 2001 r., 90000 km
maumig pokaż Email »
2011-05-29
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Naprawdę auto godne polecenia. Wbrew ogólnej opinii o autach amerykańskich. Wiele już słyszałem na ten temat: auta paliwożerne, drogie części i trudno dostępne itp...Najczęściej jest tak, że takie opinie powielają ludzie, którzy nigdy nie mieli tej marki, ale ponarzekać trzeba. Sami rozumiecie o co chodzi. Jest to mój już drugi Chrysler i chyba już pozostanę w amerykańskiej motoryzacji.
pełna ocena Sedan, 3.5 i V6 24V 252 KM automatyczna, 1999 r., 240000 km
Henryk
2005-09-19
 (4,69)
Autko posiadam od nowości i do dnia dzisiejszego jestem nim zachwycony. Przejechałem ponad 180000 km . i nie było potrzeby zmieniać nawet zarówki { z wyjątkiem klocków hamulcowych i olejów} Na trasach po Niemczech lub Włoszech srednia spalania ok. 8,0 litra ,to rewelacja jak na takie gabaryty.Jako jedyny egzemplarz w 100000 mieście wciąż wzbudza ogromne zainteresowanie .Pozdrawiam.
pełna ocena Sedan, 3.5 i V6 24V 252 KM, 1998 r., 183000 km
Vette (tagra2 pokaż Email »
2010-02-09
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Zdecydowanie najlepszy samochód jakim miałem okazję jeździć! Polecam go wszystkim, którzy cenią komfort, elegancję i radość z jazdy. Co również nie jest bez znaczenia, samochód jeszcze długo zachowa swój piękny wygląd i nietuzinkowy charakter. Dla niezdecydowanych polecam jazdę próbną takim samochodem, z pewnąścią nie będziecie chcieli z niego wysiąść.
pełna ocena Sedan, 3.5 i V6 24V 252 KM, 2001 r., 194000 km
Detamaso
2011-08-16
 (3,85) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Cherysler 300M jest to bardzo ciekawy samochód o niebanalnych osiągach i niesamowitym komforcie podróżowania. Niestety te samochodu mają swoje lata i wiadomo, że większość egzemplarzy praktycznie 95% jest już bardzo mocno wyeksploatowana. Niestety samochód który jako nowy kosztował ok 240 000plnteraz można kupić poniżej 20 000pln to o czymś świadczy.
pełna ocena Sedan, 3.5 i V6 24V 252 KM, 2000 r., 204000 km
jacekp26 pokaż Email »
2010-03-31
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Nigdy dotychczas nie brałem pod uwagę zakupu amerykańskiego auta. Na 300 M namówiła mnie żona. Nie żałuję. Może to nie jest BMW ale przyjemność z jazdy również wielka. Oczywiście samochód jakby skontruowany na długie trasy. Wygodny i luskusowy. W mieście nie spisuje się już tak rewelacyjnie - kłopoty z zaparkowaniem ... niewielki promień skrętu.
pełna ocena Sedan, 3.5 i V6 24V 252 KM, 2002 r., 168000 km
Druid21 pokaż Email »
2007-07-30
 (4,85)
Super autko, bardzo komfortowe, wygodne, szybkie, dynamicznie przyspiesza, ma wszystko co potrzebne i... co niepotrzebne (acz miłe... ;-)) ) niezawodne przede wszystkim no i mój ulubiony kol0or : zielony metalic... i ten kształt.. rekini! 300C ma grill jak stary Merc.. Buuu... 300 M to jest to!
pełna ocena Sedan, 3.5 i V6 24V 252 KM, 1998 r., 85 km
krzyś
2011-09-30
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jest to doskonały samochód rodzinny za małą cenę.Ci co nie mieli doczynienia z tą marką to mówią, że dużo pali, że to gówniany samochód (a sami gównem jeżdzą), ogólnie się mylą.Jak wsiądziesz to tego samochodu to już nie wyjdziesz z niego.Następnym samochód też będzie amerykański 300C ;)
pełna ocena Sedan, 3.5 i V6 24V 252 KM, 1999 r., 220000 km
jacfar pokaż Email »
2007-11-22
 (3,92)
wygodne duże autko słaby punkt to zwrotność ale czego można się spodziewać po "amerykańcu" - sorry - po polskich drogach :-(((( niestety na pewno nie kupię kontynuacji - 300C - tragedia - ale jak mawiają Amerykanie - nawet cegła może polecieć , wystarczy odpowiedni duży silnik
pełna ocena Sedan, 3.5 i V6 24V 252 KM, 1999 r., 3000 km

64 komentarze

54 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~geza~geza

Witam wszystkich jestem posiadaczem samochodu 300m z silnikiem 3.5 litra i nie wiem po ilu kilosach wymienia sie pasek rozrzadu i ile powinien palic bo na trasie pali mi 10litrow a w moescie od 15 do 20 litrow czy to norma jak nie to co moge zrobic dzieki i pozdrawiam

~ziom~ziom

witam mam pytanko ile powinien palic 300m z silnikiem 3.5 litra

~lepa~lepa

Do ~Mariusz M: sprawdz luzy na zaworach tak sie dzieje jak są za małe zimny jest ok ale jak złapie temp. to materiał rozszerza się i zawory niedomykają się ucieka kompresja i gaśnie potem ciężko odpalić lub olej za gęsty ciśnienie pompa daje fest i nienadąża spływać ze szklanek - podobny efekt pierw zmień oliwę ja leje castrol magnatec 10w40 śmigam tym 6 lat nara adam_lepczynski@poczta.onet.pl jak coś to pisz.

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Chrysler 300M, oglądali także

Dowiedz się więcej o Chrysler 300M

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Europejski Amerykanin Europejski Amerykanin

Amerykańskie samochody nie cieszą się zbyt dużą popularnością w Europie. Są postrzegane jako paliwożerne, drogie w użytkowaniu pojazdy dla pasjonatów "The american way of life".