Ocena dotyczy

(4,46)

Autor

piotrp26 pokaż Email »

Dodał: 11.08.2001

ogólnie autko na 4+,kilka drobnych usterek z którymi każdy może sobie poradzić bez łaski panów z ASO,zrywne,pakowne jak na 5dr,dużo miejsca z tyłu,szeroko otwierane wszystkie drzwi,niespotykana przestrzeń wewnątrz.Bardzo dobrze trzyma się drogi,pomimo braku wspomagania w moim egzemplarzu jazda po mieście jest bezproblemowa.Całkiem fajne auto,szkoda że te nowe modele są takie tandetne,paskudne szare plastiki,paliwożerne silniki,ciasne wnętrza,brrrr

(kultura pracy, elastyczność)

po tym przebiegu jest całkiem do rzeczy

trochę twardo wchodzą,ale można się przyzwyczaić

trzyma się drogi jak przyklejony,szeroki,niski,nie przechyla się na zakrętach,nie galopuje jak inne w tej grupie

bardzo dobra we wszystkich kierunkach,super

troszkę już trąca myszką , ale znacznie lepsza od nowych modeli w tej klasie wszystko w zasięgu ręki(żadnych zbędnych przełączników na desce)
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

szybko się nagrzewa,wentylacja niczego sobie

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

nie znam auta obecnie produkowanego(w tej klasie) w którym byłoby więcej miejsca

troszkę silnik słychać, ale to kwestia zestawu tłumików,szum wiatru przy 120-130km/h,ale do przyjęcia

miasto 8-9l,trasa ok.5,5-6l/100km,zimą trochę gorzej (na wtrysku 1punkt.),ceny serwisów i części w miarę

za te pieniądze dzisiaj nie kupi się tak wygodnego i pakownego jak Tipo, tamte auta już nie wrócą,precz z tandetą

drobiazgi

jak na 160tys.km to auto uważam za niezawodne

poważne usterki

po tym przebiegu i 10-ciu latach tylko pompa paliwa(zimą) ,oba wahacze po drugiej wymianie - ale to uroki polskich dróg
Zgłoś sugestię usunięcia

Fiat Tipo

228 komentarzy

186 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~jack~jack

mam problem fiat tipo 1.8 16V 136KM 3 DRZWIOWY auto nie odpala wymieniona pompa paliwa iskra jest rozrusznik kreci akumulator dobry niewiem co jest grane za podpowiedz dziekuje

IrekIrek

Już wiem co było grane....poluzowałem poduszki, wyrównałem silnik, sprawdziłem czy biegi wchodzą i dokręciłem poduszki. Dobrze że to tylko to było - bo nie ukrywam, bardzo mnie ta cała sytuacja z biegami wkurzała...myślę że jeszcze troszkę Tipkiem pośmigam pozdrawiam...

IrekIrek

Cześć, mam Tipo 1.4 i.e. z 91r i od paru miesięcy wielki problem z biegami, a mianowicie: jedynkę,trójkę i piątkę muszę lekko podtrzymywać podczas jazdy - bo wyskakują, myślałem, że jest to wina poduszek, wymieniłem je i zdaje mi się że jest jeszcze gorzej, a może silnik cofnąć trochę na poduszkach?... jak macie pomysł jaka jest przyczyna- piszcie: ire111@o2.pl z góry dzięki...

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Fiat Tipo, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Fiat Tipo