Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
EBV - Electronische Bremskraft Verteilung?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Fiat Tipo Hatchback 5d 1.6 i.e. 90KM

(od 1988 do 1991)
  • w klasie samochodów:
  • Niższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 19
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 7 ocen)
TAK (71%)
NIE (29%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 75%
  • Układ elektryczny
  • 25%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Zawieszenie
  • Układ elektryczny
  • Silnik
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Fiat Tipo Hatchback 5d 1.6 i.e. 90KM

coty roku 1989

Kupując Fiata zawsze warto to sprawdzić

• Średnia ocena:
  • Zadaj pytanie

Opinie o Fiat Tipo Hatchback 5d 1.6 i.e. 90KM

Silniki Fiat Tipo

Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Fiat Tipo Hatchback 5d 1.6 i.e. 90KM

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Aice
2011-12-26
 (4,15) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Witam. Moj pierwszy samochod, kupilem go w roku 2008r, mialem wtedy 18 lat, bardzo mala wiedze o samochodach. Gdy szukalem samochodu, nic poza cena nie mialo dla mnie znaczenia. A wiec tak znalazlem, rok 1988, przebieg wtedy cos okolo 120.000. Blacha w ocynku. Kupilem go za wszystkie jakie mialem pieniadze, praktycznie nie sprawdzajac samochodu, owszem bylem ze znajomym, ale to byl taki szybki rzut oka. Znajomi, powtarzali mi jaki Fiat jest zawodny, zwlaszcza w takim wieku, niektozi smiali sie ze jest starszy odemnie. A wiec tak co moge powiedziec, pierwszy rok uzytkowania, bezawaryjny, drugi rok rowniez, no i teraz leci 3 rok i nic. Nie wsadzilem do tego samochodu, pieniedzy. Pamietam moze pare groszy na jakas gume pod tlumik, czy spawanie. Jezdzilem dlugi czas tym samochodem, pozniej sprezentowalem go dziadziowi, i do tej pory bezawaryjnie jezdzi. Samochod autentycznie ma przebieg okolo 150.000 teraz. Lekko pordzewiale progi, ale karoseria jest w ocynku wiec jeszcze duzo wytrzyma. Jezeli mial bym kupic jeszcze raz ten samochod, na pewno bym sie nie wachal. Rozstalem sie z nim poniewaz wyjechalem za granice, ale oczwyscie samochod zostal w rodzinie, i na pewno zostanie. Chociaz mialem kilka ofert kupna. Jedyna wada samochodu jest spalanie, miasto okolo 10l/100km, na trasie raz zszedlem do okolo 7l/100km. Pozdrawiam i polecam tego wspanialego Fiata w 100% !!
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i.e. 90 KM manualna, 1988 r., 155000 km
wieńczysław
2011-01-25
 (3,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
rewelacja, jak na swoje lata, za nic bym go nie oddał, ani nie zamienił. zżyliśmy się, potrafimnie zaskakiwać, zupełnie pozytywnie, jak i trochę mniej, jak na seniora -ma swoje humnory, ale trzeba je uszanować. ogólnie jeden z lepszych modeli FIATA w historii, samochód roku 1988. wciąż mi służy i pewnie będę jego ostatnim właścicelem. co by nie mówić to użyteczna z niego maszyna
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i.e. 90 KM manualna, 1988 r., 320000 km
K.W
2010-05-24
 (4,15) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Moje pierwsze auto.Cały czas pałowane odziwo silnik dynamiczny (dawał rade).Niby wyciąga 180km/h,jechałem 195km/h w niemczech na banie z gory i straciłem wycieraczki.hamulce zawiodły dwa razy (całe szczęście ze sa chodniki i ze był dobry ręczny he he).masa drobnych usterek elektrycznych w silniku.koszty naprawy śmieszne od 10,- do 40,-.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i.e. 90 KM, 1991 r., 180000 km
Pyjter
2005-11-10
 (3,69)
dobra ocena za prowadzenie - bardzo pewne, z silniem 1,6 dobre przyspieszenie, mnustwo miejsca w środku, całkiem niezły bagażnik, bogato wyposażona deska w wersji DGT -od groma lampek dobrze rozmieszczonych, elektryczne szyby i wspomaganie kierownicy. Wielka szkoda, że w ostatni poniedziałek jakiś pijak mi go totalnie rozwalił.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i.e. 90 KM, 1989 r., 190000 km
adam pokaż Email »
2002-06-28
 (4,08)
ogólnie samochód godny polecenia, średniej wielkości z duża ilością miejsca w środku z dobrym silnikiem. dodatkowo bezpieczny, godny polecenia na dłuższe wyjazdy, posiada duży bagażnik bez zbędnych zaokrągleń w środku co daje mozliwość pełnego wykorzystania jego pojemności. siedzenia wygodne.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i.e. 90 KM, 1989 r., 170000 km
morpheus
2005-02-03
 (3,77)
Przyjemne autko, dosc wygodne, zwinne. Jak na swoj wiek to niezly design. Ocynkowane nadwozie procentuje brakiem jakichkolwiek sladow korozji. Dobry silnik. Brak powaznych awarii. Tylko to spalanie i ceny czesci :(
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i.e. 90 KM, 1990 r., 230000 km
johan_136 pokaż Email »
2004-10-22
 (4,00)
doskonałe auto,pojemne,zrywne,elastyczne,ekonomiczne w każdym detalu,nie wymaga wiele pracy.jak za takie pieniądze to naprawdę auto warte pochwał.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i.e. 90 KM, 1989 r.,
zywy
2004-12-30
 (2,92)
fiat jak to on,slabe blachy,dobrze,ze sa ocynkowane,silnika nie mozna katowac bo sie posypi/auto nada sie najlepiej dla osob w podeszlym wieku.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i.e. 90 KM, 1989 r.,
bialko1 pokaż Email »
2003-07-04
 (4,08)
Mam Tipo od nie dawna i jestem zadowolony !!!!!!! Silnik ma kopa, dużo miejsca w środku, jest OK. TIpo rządzi. !!!!!!!!!!
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i.e. 90 KM, 1991 r., 150000 km
Krzysiek
2005-09-27
 (3,69)
Naprawdę świetne auto ,jak za tak małe pieniądze.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i.e. 90 KM, 1988 r.,
Tipcio
2010-07-12
 (4,15) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Niezawodny w mieście i na trasie.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i.e. 90 KM, 1990 r., 135000 km

228 komentarzy

186 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~jack~jack

mam problem fiat tipo 1.8 16V 136KM 3 DRZWIOWY auto nie odpala wymieniona pompa paliwa iskra jest rozrusznik kreci akumulator dobry niewiem co jest grane za podpowiedz dziekuje

IrekIrek

Już wiem co było grane....poluzowałem poduszki, wyrównałem silnik, sprawdziłem czy biegi wchodzą i dokręciłem poduszki. Dobrze że to tylko to było - bo nie ukrywam, bardzo mnie ta cała sytuacja z biegami wkurzała...myślę że jeszcze troszkę Tipkiem pośmigam pozdrawiam...

IrekIrek

Cześć, mam Tipo 1.4 i.e. z 91r i od paru miesięcy wielki problem z biegami, a mianowicie: jedynkę,trójkę i piątkę muszę lekko podtrzymywać podczas jazdy - bo wyskakują, myślałem, że jest to wina poduszek, wymieniłem je i zdaje mi się że jest jeszcze gorzej, a może silnik cofnąć trochę na poduszkach?... jak macie pomysł jaka jest przyczyna- piszcie: ire111@o2.pl z góry dzięki...

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Fiat Tipo, oglądali także

Dowiedz się więcej o Fiat Tipo

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także