Motosłownik
Toyota Picnic Minivan
(od 1996 do 2001)
- w klasie samochodów:
- Vany
- na podstawie liczby ocen:
- 63
- Karoseria
- 29%
- Zawieszenie
- 29%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

Lista opinii o Toyota Picnic Minivan
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
Franek 2011-07-31 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
Jest to na pewno dobry samochód. Małe pytanie tylko - dobry dla kogo? Za te same pieniądze z podobną ekonomią można kupić znacznie bardziej funkcjonalnego, większego vana. Z drugiej strony zaletą tego samochodu jest solidność rodem z absolutnie niezawodnych Corolli i Carin/Avensisów. Tylko czy nie lepiej wziąć te ostatnie na normalną, codzienną eksploatację? Na pewno wyjdzie taniej. W zasadzie samochód ten ma chyba bardzo niewielkie grono osób, dla których jest wyborem idealnym - są to rodziny z gromadką małych dzieci. pełna ocena Minivan, 2.2 D 90 KM manualna, 2000 r., 260000 km |
artur 2011-06-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Właśnie zamierzam oddać autko w delikatniejsze rączki,ale od roku prawie,nie mogę zdecydować się na następce,a to świadczy dobitnie o wartości picnica-nie ma konkurencji.Na pewno kupię japończyka,może Forestera,może grand vitarę,może land cruisera,może lexusa rx.Na razie-nie ma pośpiechu,toyotka pojezdzi jeszcze bardzo długo/jeśli będzie musiała/ pełna ocena Minivan, 2.0 16V 128 KM manualna, 1999 r., 298000 km |
miodzio 2005-03-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
do tej pory jeżdziłem tylko samochodami firm niemieckich,skusiłem sie na japończyka za nomową kolegi,jak na razie jestem rozczarowany,mam nadzieję że bezawaryjność tego auta zrekompensuje mi niedociągnięcia o których pisałem,no i wygląd niestety bardzo mi śię podoba inaczej pewnie bym je sprzedał. pełna ocena Minivan, 2.0 16V 128 KM, 1998 r., 71000 km |
mireno 2006-05-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
słabsze światła, zmieniłem żarówki
z podbiciem o 50 procent i już lepiej. Ogólnie nieżałuję zakupu za nieduże pieniądze naprawdę wygodne auto miło się nim jeżdzi dość rzadkie w polsce ale są części. Końcówka opini- auto ekstra do tego z miarę fajnym kształtem. POLECAM WSZYSTKIM. pełna ocena Minivan, 2.0 16V 128 KM, 1997 r., 198000 km |
witoldo 2010-04-06 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
To moje 11-te auto w życiu i jak do tej pory najlepsze. Brakuje mi skrzyni automatycznej i tylko dlatego chcę go zmienić. Ale przyznam, że z tym autkiem rozstać bedzie się ciężko. Mój następny typ to Rav-4 III 2,4 lub 3,5 z USA.
pełna ocena Minivan, 2.0 16V 128 KM, 1999 r., 125000 km |
grzesiek kocopolek pokaż Email » 2006-11-28 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
bardzo mily rodzinny wielozadaniowy samochod wewnatrz troche brakuje polotu w designie ale coz... japonczyk... czyli niezawodnosc zamiast designu
bez emocji... trudno ten samochoc pokochac ale mozna dlugo i bez problemow jezdzic pełna ocena Minivan, 2.2 D 90 KM, 1999 r., 17000 km |
AR2R 2009-05-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Jestem do tego stopnia zadowolony,ze pomimo duzego przebiegu i sedziwego wieku/10 lat/,nie jestem w stanie znalezc godnego nastepcy.Zamierzam jezdzic nim do 500 tysiecy.Jest to calkiem prawdopodobne,bo jest w idealnym stanie. pełna ocena Minivan, 2.0 16V 128 KM, 1999 r., 244000 km |
qq 2008-05-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
niezwykle wygodne, doskonala widocznosc, dobre wyciszenie odglosow zewnetrznych wiele schowkow "trzymadelek" na napoje itd :) polecam przynajmniej zobaczyc ten samochod napewno sie do niego przekonacie pełna ocena Minivan, 2.0 16V 128 KM, 1996 r., 303000 km |
km 2008-01-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
auto niezawodne, służy do transportu, wyjazdów na wakacje a nawet....do odwiezienia młodej pary do ślubu. samochód ma już 8 a wygląda bardzo ładnie, pełna ocena Minivan, 2.2 D 90 KM, 2000 r., 200000 km |
zikomaud pokaż Email » 2003-08-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
przy pełnym obciążeniu tj. 7 osób pojazd lepiej się prowadzi, lecz odczuwalny jest wtedy brak miejsca na bagaże - wyjście z problemu - bagażnik typu kufer na dach.
Dokuczliwy brak tempomatu. pełna ocena Minivan, 2.2 D 90 KM, 1999 r., 120000 km |
pablobudrys 2010-12-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Kupiłem 12 letnie auto i nie mam z nim żadnych problemów. Nie psuje się, ma klimę, dwa szyberdachy, jest pakowny i do tego ładny. pełna ocena Minivan, 2.0 16V 128 KM manualna, 1998 r., 165000 km |
radokizi 2008-08-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Naprawde swietny samochod dla osob nie szukajacych wystrzalowych rozwiazan tylko solidnego minivana o naprawde swietnej przestrzeni w srodku jak na te wymiary! pełna ocena Minivan, 2.0 16V 128 KM, 1997 r., 198000 km |
Darek 2004-12-28 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Super wygodne auto rodzinne.
Przy czterech fotelach doskonała przestrzeń bagazowa.
Polecam wszystkim
Moim następnym samochodem też będzie Toyota pełna ocena Minivan, 2.0 16V 128 KM, 1998 r., 170000 km |
hackman5 pokaż Email » 2002-09-10 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
Jako samchód rodzinny jest doskonały, pojemny, przyzwoite parametry jezdne, jestem bardzo zadowolony. Deklasuej konkurentów. pełna ocena Minivan, 2.0 16V 128 KM, 2000 r., 60000 km |
wnieznajko pokaż Email » 2007-02-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
super auto,zero problemów,jedyny problem jak dla mnie to za słaba klimatyzacja w dni upalne(28-35 C*)No i za słabe swiatła. pełna ocena Minivan, 2.2 D 90 KM, 1998 r., 150000 km |
Super okazje u dealerów
801 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Toyota Picnic

35 komentarzy
31 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Do ~Trabant: rura wlewu paliwa gnije jak widzę standardowo, połączona jest zaciskiem na gumie przy baku, nowa zawołali 600 zł, złote rączki zrobili mi klon rury z miedzi 22" i hula pozdro
mam pomysł!
Kup sobie najnowszego picnica - tzn był to chyba rocznik 2001 - a przecież to jedynie 10letnie auto.
Ja mam rocznik 2000 i jestem zakochany. auto perfekcyjne.
Kolego - mi chyba zgniła ta rura o której piszesz bo przy tankowaniu leje mi się - szczególnie jak zaleję do pełna pod korek - w tym przypadku wylewa się spora ilość paliwa - myślę że kilkaset mililitrów. Czy ta rura wlewowa stanowi całość ze zbiornikiem? Proszę o pomoc jeśli wiesz jak to naprawić. Z góry dziękuję.
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Toyota Picnic, oglądali także
Dowiedz się więcej o Toyota Picnic
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...

Ocena: