Ocena dotyczy

(4,23)

Autor

osmend pokaż Email »

Dodał: 22.01.2004

Bylem zadowolony z tego samochodu ,teraz zadowolony jest moj kuzyn. Ten model, ten konkretny samochod poddawany regularnym przegladom nie sprawia zadnych klopotow. Ale kuzyn mowi ze czas sie przesiasc na 147, szkoda, te nowe cacka choc piekniejsze juz tak nie rycza chyba ze kupi sie diesla. Dla osob ktore mamrocza na alfy sprzedajcie je i nie kupujcie ich wiecej kupcie sobie jakiegos francuza z mieciutkimi fotelikami bujanymi i nie zawracajcie sobie glowy samochodami dla prawdziwych facetow. ALFĘ po prostu trzeba kochać.

(kultura pracy, elastyczność)

ach ten ryk tego nieda sie opisac to trzeba uslyszec zal ze obecne alfy juz tak nie mrucza. Z 1.3 90 konikow to calkiem duzo ale dzwiek co najmniej widlasta 6.

To nie jest samochod dla pań tu biegi sie wrzuca nie zmienia.

tak zestrojonego ukladu zazdroszcza Alfie inne wozy

To samochod spartansko odziany nie mozna tu mowic o ergonomi tu sie trzyma kierownice i gna do przodu a radio to zbytek przeciez macie ryk boxera on umila kazda chwile
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

nota niska bo bez klimy troche goraco sie robi latem

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

super miejsce pracy kierowcy ktory ma za zadanie trzymac kierownice i czasem machnac lewarkiem skrzyni a pasazer ma wyrabane miejsce przed soba w desce rozdzielczej wiec moze na kolanach trzymac dwa worki ziemniakow

Alfy z natury swojej sa autkami o zacieciu sportowym wiec niech nikt nie opowiada ze w srodku ma byc cicho. MA BYC GLOSNO od ryczacego boxera i tak jest

Spalanie przy ostrej jezdzie 9-10 litrow A przeglady calkiem ok

kupiony w salonie wcenie owczesnej brawy 1.4 za jakies 35.000 (to naprawde byla swietna cena za boxera alfy wtedy nikt nie chcial alf tylko ja wiec obnizono cene a za pol roku weszy 156 i szal cenowy sie rozpoczal)

drobiazgi

Niezawodnosc drobiazgow to druga twarz alfy na poczatku trzeba kilkakrotnie odwiedzic serwis aby usunac drobne niedomagania w desce tylnej polce czy takie tam delikatne awarie ktore po miesiacu uzywania mijaja

poważne usterki

110.000 i nie bylo powazniejszej awarii. Mowiac prawde ostatnio zapiekly sie hamulce. I to wszystko przy 7 letnim wloskim aucie to chyba niewiele
Zgłoś sugestię usunięcia

Alfa Romeo 146

149 komentarzy

118 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

manager5plmanager5pl

Do ~seba: Wiem, że po 4 miesiącach to ją na pewno już uruchomiłeś.
Mniemam, że chodzi Ci o kodowanie kluczy do immobilisera.
W mojej alfie 146 1,4TS kody poleciały po wymianie akumulatora. Moja Włoszka ma immobilizer typu CODE 1, w komplecie do niego powinieneś mieć: kartę kodową (dla Ciebie jedynie potrzebna do awaryjnego uruchomienia pojazdu gdy immobilizer straci z pamięci wpisane kluczyki lub awarii na linii stacyjka - immo), jeden kluczyk tzw Master, klucz najważniejszy - przyporządkowany do centralki immo z wbudowanym elektronicznym transponderem koloru bordowego, i dwa klucze użytkowe czerwone z kolorowym logo alfa romeo. Klucza typu MASTER nie powinno si ę w zasadzie w ogóle używać, jego uszkodzenie może spowodować dodatkowe wydatki przy problemie z rozpoznawaniem kluczy; klucz Master otwiera dostęp do programowania dodatkowych kluczy oraz jak twierdzi serwis do pozostałych ingerencji serwisantów w układ immobilizera i centralki zapłonowo - wtryskowej. Ja przy swojej alfie nie posiadałem karty więc do serwisu musiałem ją zaholować.Pozostałe klucze miałem. Cena kodowania kluczy to niecałe 150 zł (Ganinex Gliwice luty 2012)

~ziemek~ziemek

ile może spalać oleju silnikowego alfa romeo 146 1,9 diesel

~seba~seba

mam pytani co do T-spark 1.6 rozkodowala sie i nie moge dostac kodu co robic???

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Alfa Romeo 146, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Alfa Romeo 146