Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
BCM - Body Control Module?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Audi 80 2.0 90KM

(od 1991 do 2000)
  • w klasie samochodów:
  • Klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 212
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 97 ocen)
TAK (86%)
NIE (14%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Karoseria
  • 73%
  • Silnik
  • 21%
  • Zawieszenie
  • 4%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Zawieszenie
  • 64%
  • Układ elektryczny
  • 31%
  • Silnik
  • 31%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Audi 80 2.0 90KM

• Zadaj pytanie

Opinie o Audi 80 2.0 90KM

Nadwozia Audi 80 B4

Silniki Audi 80 B4

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Audi 80 2.0 90KM

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
xemex
2009-11-17
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
mam to audi 80 już od wielu wielu lat i jest w rodzinie jak wierny pies na którym można zawsze polegać i który cię zawsze dowiezie do celu a oprócz niego nowy samochód 1.5roczny mercedes klasy C[200 benzyna] i zgadnijcie jakim jeżdże w dalekie trasy i tam gdzie chcę mieć spokój i nie myśleć o serwisie??tak tak audi 80! bo te nowe złomy są nie do jeżdzenia tylko naprawiania i nigdy nie wiem czy dojade i coś się nie stanie i nie zapalą sie lampki w trybie awaryjnym i stanie w nocy na deszczu w srodku lasu 100km od celu podróży!!!!!80-tka to samochód który można tylko kochać a miałem juz wiele różnych drogich złomów które mnie przyprwaiały o bół głowy i stany przed zawałowe i koszmarne koszty za serwis który na dodatek sam nie wiedział co jest zepsute w tych samochodach!! 80 b4 to samochód chyba najlepszy w histori audi i taki już sie chyba nie powtórzy [poprzednie audi a4 które miałem 1rok to był jakiś koszmar i żart a ja nie lubie jak za 140tys zł sie robi ze mnie wała!obecny mercedes mimo ze nowy tez taki jest a na dodatek jeszcze tandetnie wykonany o psuciu nie wspomnę bo jeszcze nic w nim nigdy nie było dobre choć jeden dzień i żeby było nic nie było popsute !! ale w rodzinie chcieli nowy to teraz maja co chcieli i o dziwo jakoś go nie lubią o jeździe nie wspomnę !ale niebawem sprzedaje to dziadostwo i kupuję sam nie wiem co bo wszystkie samochody klasy 80-tki to zwykłe buble!nie wiem co bedzie jak skończa sie te dobre samochody z lat 1990-2000r ja już swoja oszczedzam bo nigdy jej nie sprzedam nikomu
pełna ocena Sedan, 2.0 90 KM, 1992 r., 201000 km
wroblas
2011-12-28
 (3,23) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Posiadałem to auto rok czasu.Dwa razy w miesiącu stało u mechanika.Byłem strasznie zawiedziony.Sądziłem przed zakupem auta,że nie będzie z nim problemów a tutaj takie babole. Gdyby podliczyć koszty wszystkich napraw które wykonałem w ciągu roku czasu to na luzie starczyłoby na drugą taką samą audice... Plusami napewno jest korozja która mimo upływu lat wyglądała atrakcyjnie oraz układ kierowniczy.Jak już jeździłem tym autem to dawało dużo frajdy i swobody prowadzenie.Podsumowując jednak nie polecam tego auta,szczególnie w gazie.Bardzo się zawiodłem.Wykończyły mnie naprawy psychicznie i finansowo.Pozdrawiam
pełna ocena Sedan, 2.0 90 KM manualna, 1993 r., 187000 km
mlk pokaż Email »
2006-12-21
 (4,08)
Auto uratowało mi życie! I tego już nigdy mu nie zapomne. Uderzyłem z prędkością okolo 100km/h w betonowy wiazd i poza siniakami od pasów nic mi nie jest. Miałem już kilka wypadków i wiem że w aucie typu golf III lub astra nie było tak wesoło. Moje auto miało system Protekt coś tam tz. silnik ze skrzynią biegów były opasane stalowymi linkami co w przypadku uderzenia ciągneło jednostke pod spud auta oraz kierownice w deske. Auto poza tym bardzo proste w budowi tz. wszystkie naprawy robiłem sam choć nie jestem mechanikiem a mam tylko troche pojęcia o tym.
pełna ocena Sedan, 2.0 90 KM, 1992 r.,
audi80b4abt pokaż Email »
2008-11-24
 (4,08) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Ogólnie jeżdzę tym autem ponad 3lata,jestem z niego bardzo zadowolony,jest to auto 16letnie i nie mogę wymagać od niego niewiadomo czego?Za te pieniądze naprawdę warto,rdzy ani śladu,usterki są do przyjęcia,tanie części i samemu można dużo przy nim zrobić,bo jest proste.Napewno następne też będzie 80b4 z tym samym silnikiem ale koniecznie z klimą,polecam te auto.
pełna ocena Sedan, 2.0 90 KM, 1992 r., 213000 km
Markus-turbo
2008-03-12
 (4,23)
Jeżdziłem młodszą astrą sedan i zdecydowałem się kupić B4 i nie żałuję. Trafił mi się niezły egzemplarz więc mogę się cieszyć ładnym samochodem. Pali mi jedynie litr więcej niż astra 1.6 więc powodów do nażekań też nie ma. Samochód ponadczasowy, mimo pokaźnego wieku można spokojnie jeździć bez wstydu, zawsze budzi szacunek (przynajmniej u znawców tematu). Polecam
pełna ocena Sedan, 2.0 90 KM, 1992 r., 177000 km
Maciej
2006-02-26
 (4,31)
Duże, wygodne, komfortowe auto dla ludzi lubiących przyjemność z jazdy (nawet po naszych drogach:( Daje dużo radości, mało zmartwień..przy odpowiednim traktowaniu. Mam ciemno zielonego metalica z przyciemnianymi fabrycznie szybkami (pięknie błyszczy w słońcu :D) Wygląda bardzo dostojnie. Ma jednocześnie lekko sportowe zacięcie.. i to w nim lubię :)))
pełna ocena Avant, 2.0 90 KM, 1992 r., 120000 km
Gunia256
2010-11-07
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jak dla mnie auto doskonałe, mimo 16 lat na karku po umyciu prezentuje się jak nowe, lepiej od fiatów, alf, daewoo, opli i innych pseudo samochodów. Świetnie się prowadzi, nie za dużo pali. Wsiadając do niego czuję się, że to konkretny samochód a nie jakaś zabawka. Polecam wszystkim szukającym solidnego i nie wymagającego zbyt wiele od właściciela auta.
pełna ocena Sedan, 2.0 90 KM, 1994 r., 17000 km
KAZAH18
2010-10-21
 (4,08) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Samochod jest raczej dla rodziny, nie dla mlodego, polecam je ludziom ktorzy cenia sobie niezawodnosc, kosztem komfortu, cos w tym jest ze wielu mechanikow w mojej okolicy jezdzi wlasnie tym autem, posaida ocynk co jest super sprawa 0 problemu z karoseria. Jedynym mankamentem jest moc silnika, jedyne do czego mozna sie przyczepic ;)
pełna ocena Sedan, 2.0 90 KM, 1992 r., 263000 km
sławek
2007-02-02
 (4,00)
zakupiłem przed dwoma laty tanio mnie nie wyszedł 12tys. + gaz , wydech gałki elementy zawiszenia itp ale potym chodzi jak trzeba , wybieam sie w Europe bez strachu. Wydatku nie żałuje aaa... blacharka to poezja ZERO jakiejkolwiek korozji !!! Polecam myślę pojeździć pare lat chyba ze wymienie na nowsze AUDI jak będzie okazja ;-)
pełna ocena Sedan, 2.0 90 KM, 1992 r., 173000 km
obiektywny
2011-10-21
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
co tu mozna dodać już chyba nigdy tak dobrych samochodów jak 80-tki nie bedzie Audi produkowało [to co teraz produkuja to jakiś żart z ludzi i ta zawodność o cenach części wziętych z kosmosu nie wspomnę] ciekawe tylko kiedy zbankrutują te firmy które robia te wynalazki i za taką cenę bo kryzys sie zbliza wielkimi krokami
pełna ocena Sedan, 2.0 90 KM manualna, 1992 r., 350000 km
armando
2006-12-31
 (4,31)
za 10 tysiecy samochód super ,miałem kilka 80 350 tyś km nie robi tu wrażenia , jakosc wykonczenia wysoka minimalne usterki ale czego sie spodzewac skoro juz nie jest robione od 11 lat pokażcie mi auto lepsze w tym wieku.Da sie spotkac lalke z poczatku prod.czyli 87 rok a japoncyk, zabojad, bmw ;agonia
pełna ocena Avant, 2.0 90 KM, 1995 r., 13000 km
hr.w.v.B
2009-03-01
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
coż można powiedzieć o tym samochodzie wiecej dobrego?? jak sam samochód to najlepszy chyba model w histori Audi właśnie 80-B4! tak samo jak u mercedesa w-124 !i martwi tylko to co się stanie i co trzeba bedzie robić a raczej kupowac jak się 80-tki z racji swojego wieku kiedyś skończą ??
pełna ocena Sedan, 2.0 90 KM, 1992 r., 179000 km
rozczarowany
2005-01-03
 (2,46)
oceniam przeciętnie ale z minusem .. wczesniej myslałem ze sprowadzenie auta z zachodu jest dobrą alternatywą .. ale czar prysnoł i teraz wiem ze jest tylko alternatywą .. nawet jak sie dobrze sprawdzi auto przed zakupem to potem i tak moze wiele wyjsc na jaw ... skarbonka bez dna
pełna ocena Sedan, 2.0 90 KM, 1994 r., 103000 km
harpa pokaż Email »
2007-03-09
 (4,00)
Solidne auto z niemałym bagażnikiem (430l) nadające się dla rodziny w podróże poza miasto. Raczej nie polecane jako środek transportu dla jednaj osoby która przemieszcza się głównie po mieście (wysokie spalanie, większe problemy z parkowaniem niż samochodów klasy VW Golf.
pełna ocena Sedan, 2.0 90 KM, 1993 r., 234000 km
jaca
2010-03-03
 (3,31) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
nie zawiodla mnie jeszcze ale nie mam czym jezdzic i na razie jej nie sprzedam trzeba troche dbac juz o 16-sto latka bo sie moze rozkraczyc i dopiero wtedy by bylo duzy plus dla karoserii piekna sprawa ocynk super nigdzie nie gnije.Ogolnie przecietne auto
pełna ocena Sedan, 2.0 90 KM, 1994 r., 201000 km

722 komentarze

486 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~edziobu~edziobu

Do ~lukasz: może kupię, proszę podaj więcej info

~seba~seba

Do ~KAMIL: Zawieszenie to ból każdego auta na polskich drogach Poza tym usterki mogą się zdarzać, te auta przecież są pełnoletnie Mój znajomy ma hyundaja z 99r. i jak się mnie zapytał ile razy byłem ze swoją 80 u mechanika to nie chciał mi uwierzyć jak mu odpowiedziałem

~seba~seba

Mam Audi 80 od 8 lat i w ciągu tego czasu auto raz było u mechanika (padła mi cewka czy coś w tym stylu, nie pamiętam już dokładnie bo to było ok 5 lat temu, koszt naprawy ok 500 zł) poza tym auto nigdy mnie nie zawiodło. Według mnie ciężko o lepszy samochód w tym roczniku. Na gazie spisuje się bardzo dobrze (spalanie w granicach 10-11 litrów w cyklu mieszanym) i nie ma żadnych problemów z silnikiem. Jak najbardziej polecam ten samochód, tylko przy zakupie proponuję bardzo dokładnie go obejrzeć (niektórzy kupują egzemplarze bardzo wyeksploatowane, po dużym przebiegu i wtedy narzekają). Zadbana 80 będzie z pewnością dobrze służyć przez lata. Osobiście nie zamierzam zmieniać samochodu i nie zamieniłbym go na żaden inny w tym roczniku.

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Audi 80, oglądali także

Dowiedz się więcej o Audi 80

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także