Ocena dotyczy

Łukasz

Dodał: 10.01.2009

Jeździ tym autem:

niecały rok

Raczej 4,5 taki poważyn zgrzytem jest właśnie zawieszenie Bardzo chciałbym dac 5 ale za badzo mi to jednak przeszkadza w codziennej jeździe

(kultura pracy, elastyczność)

Oceniłbym silnik na 5 gdyby nie awaria która mi sie przydarzyła, zepsuły się cewki i świece na 2 cylindrach przez co strasznie szarpało autem i silnik pracował abrdzo nierówno, gdyby nie to, to bardzo fajny silnik ładnie brzmi chociazto nie to samo co v8 raczej mruczy niż ryczy ale i tak jest przyjemnie :)

Co do skrzyni nie mam zastrzeżeń

Uwaga! Nie warto kupować Q7 bez pneuamtyki. Zanim kupiłem Q7 naczytałem się opini na forach i znalazłem kilka na temat zbyt sztywnego zawieszenia. Myślałem sobie że to niemożliwe jak taki SUV może być sztywny liczyłęm na jakis super komfort a tu porażka... Fakt że trzyma sie świetnie drogi, dobrze się prowadzi itp, ale to nie jest auto sportowe!!! ja nie zastanawiam się wchodząc w zakręt jak tu wyjść z niego na jak największej prędkości chciałbym po prostu komfortowo podróżować !!! A prawda jest taka że jeździ sie jak taczką, jestem strasznie zawiedziony tym zawieszeniem a w mieście to po postu trzepie nim jak że dostaje mdłości. Nie jeździłem co prawda q7 z pneumatyką ale podejrzewam że jest o niebo lepiej. Zawieszeń strasznie sztywne to jest praktycznie jedyna wada jaką zauważyłem i która mi przeszkadza

widocznośc jest przeciętna, Przednia szyba jest mała. Dla mnie jest to najłądniejszy z SUVów ale kosztem tej stylistyki opływowej była włąsnie widoczność z przodu. Pięknie się prezentuje , dostojnie , agresywnie, potężnie ale widoczność niestety nie jest doskonała

Różnie ludzi opisują Ergonomię audi,Ja nie mam żadnych zastrzeżen wszystko jest wykonane starannnie, solidnie, obsługa wszystkiego tez nie sprawia mi trudności więc dla mnie super.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Nie ma problemu

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Przestrzeni jest wystarczająca 4 osoby podróżują naprawde komfortowo, Ja mam akurat wersje 6 osobową więc z tyłu dla 2 osób sa naprawde świetne warunki, przednie fotele mają duzy zakres regulacji wiec jest naprawde przyzwoicie. Jednak nie ma co się łudzić że ludzie mogą jeździć na ostatnim rzędzie siedzeń on jest przeznaczony tylko dla dzieci a wsiadanie do niego jest sporym problemem dla kogos większego więc nie ma co ich liczyć jako normalne miejsca siedzące.

Niby dobre ale jakoś przy większej prędkości mam wrażenie że wiecznie mam otwarte okno lekki szum.

Wymiana Cewki i świecy plus wyważanie kół 1800 zł tyle mnie kosztowało, paliwo trzeba jednak lać sporo ale nie ma co się łudzić że bedzie palić tyle samo co np. fiat panda 1.0

Spalania 3.6 FSI 280 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

Przeciętnie bo np VW tuareg ma pneumatyke w standardzie. Ale Q7 jest duuużo ładniejsze :)

drobiazgi

Chciałbym dać 5 w niezawodności z sentymentu do tego auta ale niestety awaria cewki sie przydarzyłą stad tylko 4

poważne usterki

Poważnych awari brak narazie...

Zgłoszone usterki tego auta

• Układ elektryczny: cewki

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Przeniesienie napędu: Quattro w zimie na śniegu i w terenie to po prostu rewelka

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Audi Q7

14 komentarzy

13 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~bartek~bartek

Co uwzasz o silniku 4.2 tdi?

~Audi q7~Audi q7

Witam Posiadałem Audi q7 3.0 TDI v6 240 ..2007 roku .Samochód się świetnie prowadził,był bardzo dobrze wygłuszony .Spalanie było takie ze jak się jeździło bardzo spokojnie to nawet pisało ze spala 6 l ale to tylko chwila .Po mieście 13 a w trasie do 10,5 l na 100 Jeśli jechało się do 140 km/h Jeżeli nie !! tylko powyżej 200 km.h. albo jeszcze szybciej spalało nawet 16l z tym trzeba sie liczyć !!!wiem co mowie ,nikt mi się powime ze w 9 się zmieści ,bo to nie prawda !!!!.Auto jak kupiłem niby miał przejechane 121 tys ,ale ale jak sprawdzałem historiie auta to przy 20 tys miał wymieniane 2 tłoki ,następnych przeglądach wał tylni .Poduszki powietrzne wada jakaś była !! ,klamki zew i wew .Deska Rozdzielcza itp .Te samochody są takie ze jeden przejdzie 500 tys i nic mu nie będzie a drugi 12 tys i się będzie psuło takie są teraz auta !!
hamulce były dobre zależy jakie kto miał ja miałem seryjne s-line większe niż standardowe były naprawdę żylety .A na konie co powiem samochód miał w ks ostatni wpis przy 121 tys a w histori danych przy 190 tys .!!! samochód tak był zadbany ze nie miał rys w środku skóra nie była po smaszczana ;] był bezwypadkowy itp .Ale kobieta która go kupowała dowiedziała się o tych wadach i go kupiła .To audi miałem 1,5 i nic do niego nie dołożyłem , a przejechałem na nim tylko 17 tys to bardzo mało .

~Mariusz~Mariusz

Witek, jesteś upośledzony, sorka ale tak jest....

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Audi Q7, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Audi Q7