Motosłownik
Hyundai i10 Hatchback
(od 2008 do 2010)
- w klasie samochodów:
- Auta najmniejsze
- na podstawie liczby ocen:
- 40
- Przeniesienie napędu
- 44%
- Karoseria
- 33%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

Lista opinii o Hyundai i10 Hatchback
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
FN 2010-09-01 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Decydując się na i10 i oceniając go potem należy pamiętać że jest to auto klasy A, bardzo małe, więc i standardy jak np. ilość miejsca, materiały, wyposażenie, wyciszenie, układ kierowniczy, moc silnika należy oceniać adekwatnie do klasy, przeznaczenia (miasto) i tego co oferuje konkurencja w tej cenie. W swojej klasie jest to bardzo udany pojazd, o dobrym wyposażeniu, przyzwoitym silniku i ilości miejsca. Wiadomo że gdyby go porównać do BMW serii 5 wypadłby pod każdym względem tragicznie, może oprócz widoczności;) Jeśli szukasz samochodu tylko do miasta i nie zamierzasz jeździć nim w długie trasy, będzie to świetny wybór. Jest to nasz trzeci samochód w rodzinie i służy do jazdy po mieście gdzie sprawdza się świetnie, na trasy bym go nie kupił bo po prostu samochody klasy A nie do tego służą. pełna ocena Hatchback, 1.1 SOHC 66 KM, 2009 r., 20000 km |
Wojtek z Warszawy 2010-07-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Bardzo pojemny samochód.Trzyosobową rodziną pojechałem pod namiot do Włoch bez dodatkowego bagażnika(zapakowałem :namiot 4 osobowy,śpiwory,materace,kuchenkę gazową,stolik zespolony z krzesełkami,gary ,łachy)
W mieście spisuje się doskonale.Poza miastem przy spokojnym wyprzedzaniu też jest ok.Hamulce żyleta.Idealny samochód dla mojej małżonki na dojazdy do pracy ,plus możliwość wyjazdu z rodziną na wakacje.Lepiej kupić dobry sprzęt turystyczny o małej wadze i gabarytach niż kupować duży samochód i byle co na kemping. Bardzo udany zakup . pełna ocena Hatchback, 1.1 SOHC 66 KM, 2010 r., 5000 km |
Waldi 2011-05-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
Oprócz za wysokiego spalania, auto miło zaskoczyło, idealne do miasta, parkowanie, zawracanie, wsiadanie i wysiadanie wygodne - auto wysokie. Silnik 1,2 wystarczający, zaliczyłem nim sam 2 tys km w trasie, do 140 km/100 można jechać, nic się nie dzieje. Mam jeszcze seata cordobę, sam wolę jeżdzic I10, wyżej siedzę, lepiej widzę i wszędzie się nim wcisnę. Od kiedy mamy to auto, żona nie chce jeżdzic cordobą. pełna ocena Hatchback, 1.2 DOHC 78 KM manualna, 2010 r., 6000 km |
Marek 2010-10-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Za te pieniądze to dobry wybór jak na klasę A+. Przy małej długości: ok 3,5 m co ułatwia parkowanie, duży bagażnik ponad 200 l. Dobre własności jezdne i ładne nowoczesne wnętrze z dobrze rozplanowanymi wskaźnikami i wystarczającą ilością miejsca dla wszystkich. pełna ocena Hatchback, 1.1 SOHC 66 KM, 2010 r., 2000 km |
browarek 2009-04-30 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Bardzo ciekawe auto dla osób które nie szukają auta z konkretnym znaczkiem. Do tej pory tak było w moim przypadku. Tym razem kierowałem się oceną parametrów wnętrza, parametrów jezdnych i w tej klasie chyba ten samochód zdecydowanie wygrywa. pełna ocena Hatchback, 1.2 DOHC 78 KM, 2008 r., 2000 km |
sakura7 pokaż Email » 2010-10-28 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
na razie niewielki przebieg, samochód pełni rolę auta nr 3 w rodzinie, ale jak za tę cenę naprawdę fajne autko, które ze wzgęldu na rozmiar łatwo zaparkować, dość brzydkie i nie tak gadżeciarskie jak konkurencja w klasie. pełna ocena Hatchback, 1.2 DOHC 78 KM, 2009 r., 3000 km |
Ryszard 2009-08-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Autko całkiem fajne mam go 13miesięcy i usterek nie było.Obszerne wnętrze jak na taki mały segment.Bagaznik także duży jak na swoją klasę. pełna ocena Hatchback, 1.1 SOHC 66 KM, 2008 r., 12000 km |
Waldemar72 2010-02-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
z czasem polubiłem ten samochodzik na początku byłem bardzo zły nie lubię jak się mnie oszukuje miał palić dużo mniej pełna ocena Hatchback, 1.1 SOHC 66 KM, 2008 r., 12000 km |
Marek 2008-11-28 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
silnik 1,2 l - 78 KM jest bardzo ekonomiczny i właściwie dobrany do wielkości auta. Nie brakuje mocy jak w modelu 1.1 pełna ocena Hatchback, 1.2 DOHC 78 KM, 2008 r., 6000 km |
mac62 2011-01-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
żwawy i niezawodny, dobrze wyposażony samochodzik świetnie spisujący się w mieście i dający radę w trasie pełna ocena Hatchback, 1.1 SOHC 66 KM manualna, 2010 r., 3000 km |
mide6s 2009-04-01 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
super samochodzik, nie nadaje się dla ludzi z kompleksami którzy muszą przedłużyc sobie męskość... pełna ocena Hatchback, 1.2 DOHC 78 KM, 2008 r., 5000 km |
www.maximussukienki.pl 2011-02-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,54)
tragedia , meka małym samochodem miała byc rekompensata spalania, niestety tak nie jest pełna ocena Hatchback, 1.1 SOHC 66 KM automatyczna, 2010 r., 3000 km |
Jerzy 2009-07-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Bardzo przyjemny samochodzik do miasta i na trase,nadaje sie raczej do spokojnej jazdy. pełna ocena Hatchback, 1.2 DOHC 78 KM, 2008 r., 6000 km |
bartek 2010-09-30 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
jak narazie jestem bardzo zadowolony z samochodu i obsługi serwisowej pełna ocena Hatchback, 1.2 DOHC 78 KM, 2010 r., 5000 km |
ptaszyna00 2008-12-30 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
gdyby nie zuzycie paliwa i te światła to wstawił bym 5 pełna ocena Hatchback, 1.2 DOHC 78 KM, 2008 r., 2200 km |
Hyundai i10

6 komentarzy
6 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
co ile sie zmienia rorzad w i10 silnik 1.2 rok 2010
Hyundai i10 1.1 SOHC 66KM automat to moja pomyłka życiowa, średnie zużycie paliwa to 12 l/100km. Takie zużycie utrzymuje się od ponad roku i nie jest specjalnie zależne od warunków atmosferycznych i rodzaju trasy. Głównie eksploatowany jest w mieście , ale na podmiejskich trasach 60 kilometrowych nie widać różnic co wydaje się bardo dziwne. Oczywiście samochód ma mały przebieg, bo kto chciałby nim dużo jeździć przy takim spalaniu. Już dwa razy byłem z nim w serwisie ale tam można liczyć tylko na głupie uśmieszki i stwierdzenie że samochód został sprawdzony i jest wszystko ok. Tłumaczenie że zima lub lato (klima) wpływa na zwiększone zużycie paliwa jest nagminne. Samochodem jeździ głownie żona ale ja też próbowałem ten samochód na różnych trasach i nic z nim nie da się zrobić. Jeżdżę różnymi samochodami do 30 lat ale na coś takiego jeszcze nie trafiłem. Proszę o radę w temacie sposobu reklamacji samochodu lub określenia wady jaką może posiadać silnik
Pozdrawiam Krzysztof
k.ferdek@upcpoczta .pl
Wady układu kierowniczego są bardzo częste w tych autach. Moja mama serwisowała samochód, wszystko pięknie, ładnie, a po dwóch latach całą przekładnie musiała kupić nową lub dać do regeneracji. Można zapomnieć, że zrobi się to na gwarancji. Mechanik, który jej to robił miał na kanale również hyundaia tylko, że getz'a z tego samego rocznika i bardzo podobny problem. Nie polecam.
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Hyundai i10, oglądali także
Dowiedz się więcej o Hyundai i10
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Analizując wszystkie wersje Octavii, które proponuje Skoda, można stwierdzić jedno - ten model ma być...
Galerie
Hyundai Genesis Coupe FaceliftingAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Hyundai i10
najaktywniejsiKierowcy - Hyundai i10
najnowszeDzienniki pokładowe
W końcu przestało lać jak z cebra. Nawet wyjrzało troszkę słoneczka, to i zechci...
Jako że idzie lato i każde stworzenie chce latem wyglądać ładnie i smukło, tak i...

Ocena: