Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
EOBD - European On Board Diagnostic?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Mazda MX3 Coupe
(od 1991 do 2000)
- w klasie samochodów:
- Auta sportowe
- na podstawie liczby ocen:
- 205
- Silnik
- 34%
- Karoseria
- 32%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

Lista opinii o Mazda MX3 Coupe
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
allmaniac1 pokaż Email » 2010-03-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Mazda mx-3 to przede wszystkim samochód z charakterem, ponadczasowy, oryginalny, stosunkowo rzadko spotykany przez co wyróżniający się z tłumu.Zadbany, na ładnych felgach wygląda dużo młodziej i podoba się innym. Silnik v6 dostarcza dużo frajdy z jazdy, świetnie brzmi, ma niezłe osiągi, jest elastyczny i potrafi zostawić w tyle sporo ciekawych ścigantów. Wygodnie się tym jeździ, nie jest zbyt twardy (mowa o serii). Minusem mx-3 z v6 jest wysokie spalanie, słabe hamulce, mało miejsca z tyłu. Ale bagażnik jest całkiem pojemny i dobrze opracowany, na pewno lepszy niż chociażby w hondzie prelude. Ogólnie jest to super auto i na pewno warte swojej ceny, szczególnie, że teraz mx-3 jest już tanie i przez to staje się atrakcyjnym sportowym japończykiem. W mojej opinii wygląda ładniej jak np. tigra,puma, hyundai coupe, ford probe. Mx-3 wygląda przy nich zgrabnie i ze stylem i jest bardziej niezawodna. v6 więcej pali, ale to normalne. Konkurują z mazdą mx-3 honda prelude, mitsubishi eclipse i toyota celica, ale te same roczniki tych aut są znacznie droższe od mx-3, więc lepszy będzie wybór mazdy. Ocynkowana nie posiada ani grama rdzy nawet po 14 latach, jest niezawodna, bezawaryjna i żwawa (1100 kg wagi) - szczególnie na trasie. Zadbany egzemplarz nie jest drogi w utrzymaniu, jedynie paliwo do v6 kosztuje oraz ceny niektórych części są dosyć drogie. Oszczędnym polecam silnik 1.6, a szukającym wrażeń na pewno v6 - nie jest jakoś bardzo drogie w utrzymaniu. Ogólnie polecam tego japończyka, jest to bardzo fajne, interesujące, sportowe auto, które zapewni dużo przyjemności z jego użytkowania. Wahającym się między efką ba lub efką bg a mx-3 polecam zdecydowanie mx-3 (o ile nie przeszkadza wam to, że jest mniejszy). Ma więcej sportowego charakteru i jest mniej spotykany na drogach. Mechanicy radzą sobie bez problemu z tym silnikiem, jest stosunkowo prosty w obsłudze. Za takie pieniądze polecam zdecydowanie zakup mx-3 pełna ocena Coupe, 1.8 V6 24V 136 KM, 1996 r., 188000 km |
misio_v6 2010-08-01 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Mazda mx-3 z silnikiem V6 to auto dla pasjonata, totalnego świra który nie ma co robić z pieniedzmi i nie chce jeźdzć jak wszyscy Golfami i Corsami. Mina ludzi gdy usłysza lub zobaczą silnik - bezcenna. Auto wymaga dużo cierpliwości, jednak mimo bezzwrotnie inwestowanych w nie pieniędzy potrafi dać kierowcy frajdę z jazdy i to jest najwazniejsze. Mało który samochód z tamtych lat tej klasy posiada takie wyposażenie: el. szyby, el. lusterka, el. szyberdach, el. regulacja świateł, klimatyzacja, ponadto inne bajery nie często spotykane - np. kontrolka o niskim poziomie płynu do spryskiwaczy. Za całokształt należy się 5ka - wystarczy postawić to auto przy Golfie II generacji (również z tamtych lat) i wzystko bedzie jasne. Zaawansowania technicznego nie ma co nawet porównywać. pełna ocena Coupe, 1.8 V6 24V 136 KM, 1993 r., 176000 km |
Pawel Broda 2007-12-02 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Mazdziorke swoja kupilem w maju 2007 roku wiec stosunkowo niedawno.Jest to moje pierwsze auto.Najwazniejsze moim zdaniem jest to ze jest to auto juz 17 letnie a w dalszym ciagu daje duzo frajdy z jazdy.W zasadzie niezawodne bo dostaje ode mnie niezle w kosc i nic(odpukac) zlego sie nie dzieje.Auto szybkie, zwrotne i wygodne max dle dwoch osob.Z tylu miejsce na nieduzego pieska.Bagaznik wydaje sie malo ladowny ale po zlozeniu tylnej kanapy przewiozlem metrowa lodowke wiec nie jest zle.Goraco polecam wersje v6 24v bo te 130 konikow nie zawiedzie fanow mocnych wrazen.Moja madzia mimo sedziwego wieku wciaz do setki zapina ponizej 10 sekund.Max predkosc wycisnalem 230km/h ale mysle ze da rade jeszcze troszke.Jestem zachwycony. pełna ocena Coupe, 1.8 V6 24V 136 KM, 1991 r., 250000 km |
Michał 2012-04-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
Doskonały samochód, który nie znalazł następcy. Auto świetnie i pewnie się prowadzi. Niestety należy już o nich mówić w czasie przeszłym. Ceny napraw, zwłaszcza części związane z silnikiem i zawieszeniem bardzo drogie. Wymaga rzeczywiście pokaźnych nakładów finansowych - odwdzięcza się fantastycznymi emocjami w trasie. W mieście auto sprawia wrażenie nieporadnego. Niby nie jest to jeszcze ta moc i te gabaryty, a jednak - ciężko ruszyć na światłach bez konieczności momentalnego naciskania na hamulec przed wbiciem dwójki, ciężko zaparkować ze względu na szerokość auta (nisko się siedzi) i długość drzwi (w centrach handlowych nie da się wysiąść z przeciętnego miejsca parkingowego). pełna ocena Coupe, 1.6 i 107 KM manualna, 1997 r., 210000 km |
monstrum 2010-03-06 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
5 5 5 5 tylko to nasówa się na całokształt wszystko na piątek auto dla osób młodych lub przechodzacych kryzys wieku średniego jest szybkie głośne nienawidzi niskich obrotów ktoś kto chce jezdzić powoli niech odrazu zamknie tą strone to nie jest auto i silnik który znosi wolne obroty to auto chce zawsze kopa do końca aż skali nie starczy, a przy odrobinie modyfikacji pojedzie szybciej niż fabryka daje (sciagniety ogranicznik predkosci) V-Max 190 spokojnie pojedzie 220 i jeszcze gazu starczy pod nogą nie pytajcie co robi silnik 1.8 V6 :) to auto dla zabójców... w pozytywnym znaczeniu ;) pełna ocena Coupe, 1.6 16V 90 KM, 1997 r., 112000 km |
shocker pokaż Email » 2005-07-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
jestem zadowolony. jezdze od wrzesnia 2004. wlasciwie to mysle sprzedac ja bo mi sie dzidzius urodzil, ale dosc nie wiem co kupic innego ciekawego. wozek ciezko sie miesci w bagazniku i musze polke sciagac. zakupy przenosze na podlogi do przodu i tylu, bo tuba, i takie tam do muzyki badziewia sa jeszcze w bagazniku :P . normalnie z tym to mordownia. CZEMU TAK MALO MIEJSCA JEST W BAGAZNIKU ?!!! PYTAM SIE...CZEMU? kuzwa kolka z wozka musze sciagac bo inaczej szyba, by poleciala. ale lipa z tym jest :( pełna ocena Coupe, 1.6 16V 90 KM, 1993 r., 160000 km |
cooldee pokaż Email » 2008-10-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,46)
Wspaniałe autko, ale zalecam osobą z pieniążkami bo choć rzadko się psuje to ceny części i przeglądów są na prawdę wysokie.
Zapewnia emocje na drodze i wspaniałe prowadzenie, a to dla mnie największy plus. Trakcja i zawieszenie zapewnia bezpieczeństwo, wspaniałe trzymanie się na łukach.
Gdybym dziś kupował wybrał bym jednak V6. pełna ocena Coupe, 1.6 i 107 KM, 1996 r., 175000 km |
rook 2011-03-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
Byłem posiadaczem tego auta przez 2,5 roku i jestem zadowolony, że je kupiłem. Dobrze się prezentował, był niezawodny, dawał dużo frajdy podczas jazdy. Bagażnik całkiem spory jak na takie auto, dla 2 osób na wakacje w zupełności miejsca wystarczało. Ale jeśli zakładać instalację gazową to tylko sekwencja. pełna ocena Coupe, 1.6 i 107 KM manualna, 1998 r., 165000 km |
marode pokaż Email » 2003-07-03 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Autko godne uwagi, dla oszczędnych jest wersja z silnikiem 1.6 polecam w wersji 16v , natomiast dla lubiących sportowe osiągi 1.8 V6. stylistyka jest ponadczasowa wedłóg mnie jest to jedno z ładniejszych aut japońskich, a i bagażnik ma 350l to więcej niż w calibrze mimo że mazda jest 20cm krótsza! pełna ocena Coupe, 1.8 V6 24V 136 KM, 1991 r., 160000 km |
MACIEK-->BOCZI-- 2008-04-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
swietne autko dla 2 os.super silnik piekne nadwoze-ma juz "kilka"lat a jednak zawrca na siebie uwage... przyciaga spojrzenia ...najladniejsze czarne! nienadaje sie raczej na rodzinne auto -kupcie golfa ...
jak ktos kiedys napisal "niekazdy moze jezdzic mazda ,niech jezdzi golfami jak wszyscy" pełna ocena Coupe, 1.6 16V 90 KM, 1992 r., 178000 km |
MIREKZADNA pokaż Email » 2007-10-10 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
BARDZO MI SIE PODOBA NIE ZALUJE ZAKUPU JESLI KTOS CHCE POJEZDZIC SZYBKIM SAMOCHODEM PRZYPOMINAJACYM SPORTOWY TO POLECAM JEST NA PEWNO LEPSZY NIZ KONKURENCJA NP. COS TAKIEGO JAK OPEL TIGRA MIEKNIE ,FORD PROBE , JESLI CHODZI O HONDE CIVIC TO MAZDA GURUJE OSIAGAMI JEDNAK HONDA JEST OSZCZEDNIEJSZ! pełna ocena Coupe, 1.8 i V6 129 KM, 1996 r., 13000 km |
Marian 2009-08-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Bardzo dobre auto biorąc pod uwagę cenę. Przed zakupem interesowały mnie też Citroen Xara i Renault Megane Coupe, ale nie żałuję wyboru. Jak na swój silnik 1.6 samochód ma bardzo dobre osiągi i nie pali przesadnie dużo. Jest niezawodny, praktycznie nic się nie psuje. pełna ocena Coupe, 1.6 i 107 KM, 1996 r., 189000 km |
carlos 2007-06-14 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
piękna fura. zadbana ze szwajcarii. od kobiety 56 lat. poprostu powiedziała że nie dla niej już jest ten samochód. wszystko usuwane było nabieżąco. jeździłem po Polsce i nic ciekawego nie znalazłem wszystkie zmordowane. po ten samochód to tylko do szwajcarii. pełna ocena Coupe, 1.8 V6 24V 136 KM, 1995 r., 20000 km |
vitek87 pokaż Email » 2008-02-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
Wspaniały samochodzik. Drobne wady ma, ale jak każdy, nawet My :D. Silniczek to bajka. Kiedyś narzekałem, że ma za mało mocy. Kumpel mówi, kup sobie V6 3.0 jakiś inny wóz, to nie będziesz narzekał. Taka jest prawda, to tylko 1.6, ale daje radośc pełna ocena Coupe, 1.6 i 107 KM, 1994 r., 17000 km |
Uroczy 2011-11-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
Dobre pseudosportowe autko. Jeśli ktoś chce mieć autko o wyglądzie coupe a nie zależy mu na jakichś szczególnych osiągach to to autko jest po prostu stworzone dla niego. Legendarna japońska bezawaryjność jest miłym dodatkiem. pełna ocena Coupe, 1.6 i 107 KM manualna, 1998 r., 178000 km |
Super okazje u dealerów

70 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Do ~emil: tp napewno alternator
sprzedam mazde mx3 609293709 auto niezawodne katowice
mam pytanie wymieniłem kompletne sprzęgło w madzi przez tydzień był spokuj nagle zaczeło szarpać autem na pierwszym bigu po szybkim puszczeniu sprzęgła ma ktoś jakieś konkretne informacjie na ten temat?
Zobacz również
Dowiedz się więcej o Mazda MX3
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Mazda MX-3 - ekspresja po japońsku
Najpierw trzeba wyłuskać jakoś grubo ponad 1000zł. Potem - wtłuc do głowy przepisy, znaki i nauczyć się, że pedał sprzęgła to nie ten od hamulca. Na koniec wystarczy już tylko udać się do ośrodka egzaminacyjnego, błysnąć na drodze, pouśmiechać się trochę do egzaminatora i iść na grubą imprezę z okazji zdania egzaminu na prawo jazdy. Teraz potrzebne będzie już tylko auto. A większość młodych facetów najbardziej chciałoby mieć sportowe. |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Próby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Porsche 911 Carrera S Cabrio - auto z zasadamiKilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Galerie
Seat Ibiza Cupra ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Mazda MX3
najaktywniejsiKierowcy - Mazda MX3
najnowszeDzienniki pokładowe
Pojeździłem parę dni mazdą i stwierdziłem że jak mam ją oddać za tysiąca to sobi...

Ocena: