Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
ANC - Active Noise Control?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Mazda MX5 II
(od 1998 do 2005)
- w klasie samochodów:
- Auta sportowe
- na podstawie liczby ocen:
- 29
- Układ elektryczny
- 33%
- Układ hamulcowy
- 22%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

Lista opinii o Mazda MX5 II
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
sappheiros pokaż Email » 2010-06-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Niesamowite auto, gdy stoi przed domem człowiek trochę czuje się jak dzieciak który słyszy kolegów wołających aby wyjść i pograć z nimi w piłkę :) Każdy powód aby wsiąść do niego i ruszyć jest dobry. Teściowa czegoś potrzebuje - jesteś na każde jej wezwanie, oby tylko wsiąść i jechać :)
Plastik we wnętrzu troszkę razi, ale pamiętajmy kiedy to auto zostało zaprojektowane. Jako lekarstwo polecam udanie się do dobrego tapicera i obicie boczków i schowka alcantarą a foteli połączeniem skóry i alcantary (tak ja ja mam w swojej mx-piątce). Inwestycja może nie najtańsza ale wtedy już na prawdę nie chce się wysiadać z tego samochodu :)
W tym aucie czuję się jak dobrze dobranych ciuchach, radość z jazdy jest niesamowita. Każdego dnia w drodze do pracy "poprawiam" prędkość wejścia i wyjścia z kolejnych zakrętów. Odmładza o połowę :) pełna ocena Cabrio, 1.6 i 16V 110 KM, 1998 r., 180000 km |
Max89 2009-09-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Doskonale się prowadzi, nic się nie psuje (może czasem trochę brać rdza na progach, pali średnio 8,5l w mieście (poza szczytem:)), w trasie przy spokojnej jeździe można zejść poniżej 7l. Silnik 110hp, ale jeździ całkiem fajnie, brzmi też całkiem nieźle. Skrzynia ma b. krótki skok lewarka. Rozłożenie masy na osie 50:50. Tylny napęd i mała masa:D Jazda bez dachu w lecie- bajka. Raz się przejedziesz i chcesz kupić ten samochód. Jedynie materiały we wnętrzu mogłyby być nieco lepszej jakości. pełna ocena Cabrio, 1.6 i 16V 110 KM, 2000 r., 48000 km |
LutRys pokaż Email » 2003-07-03 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
jestem bardzo zadowolony - jest to moje drugie auto, wiec nie mam problemu niemieszczenia sie bagazu - jak potrzeba jade Focusem, a to jest auto jedynie do przyjemnosci. Jedyna trudnosc to wysiadanie jak stanie sie przy wysokim krawezniku. Potrzebny do tego jest trening gimnastyczny. Od 0 do 220 idzie za noga powyzej juz wolniej. widzialem na liczniku 238. pełna ocena Cabrio, 1.8 i 16V 140 KM, 2000 r., |
Pawel 2008-10-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
W swojej klasie nie ma lepszego samochodu. Cabrio + tylni napęd + doskonałe prowadzenie daje niezapomniane wrażenia. Do tego dodam, że samochód posiada mały ale wystarczający na zapakowanie się 2 osób bagażnik. Nic tylko wsiadać i jechać) pełna ocena Cabrio, 1.8 i 16V 140 KM, 2000 r., 110000 km |
prosac pokaż Email » 2008-09-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Jeśli ktoś szuka samochodu do jazdy głównie samemu - to trudno o lepsze auto za podobne pieniądze. Trzeba tylko się zdecydować na kilka wyrzeczeń (bagażnik, tylko 2 osoby) pełna ocena Cabrio, 1.6 i 16V 110 KM, 2000 r., 56000 km |
prosac pokaż Email » 2008-09-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
kotek2000 pokaż Email » 2003-08-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Musze dać mu taka ocene , bo dużo w niego mam w wkład.
A wszystkie auta i tak mi nie daja rady. Czy to Porsche, Subaru , Evo , zostaja w tyle , uweilbiam ten samochód pełna ocena Cabrio, 1.8 i 16V 146 KM, 2000 r., 10000 km |
d 2008-07-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (5,00)
I
pełna ocena Cabrio, 1.6 i 16V 110 KM, 2002 r., 999000 km |
Skorupa 2008-12-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
Świetne auto do zabawy, niestety na codzień i większy wyjazd absolutnie nie praktyczne. Ale czego człowiek nie zrobi dla frajdy i przyjemności ;) pełna ocena Cabrio, 1.6 i 16V 125 KM, 2003 r., 118000 km |
gracjant pokaż Email » 2008-02-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Życie polega na spełnianiu marzeń - ten samochód bardzo w tym pomaga, a wiatr we włosach to doznanie wzmaga. pełna ocena Cabrio, 1.8 i 16V 146 KM, 2001 r., 110000 km |
sir 2006-08-19 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
W gorace dni jest jak znalazl. Przez reszte roku stoi. Fajnie sie jezdzi. jestem zadowolony. pełna ocena Cabrio, 1.6 i 16V 110 KM, 1998 r., 5000 km |
mihau pokaż Email » 2003-07-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
TOTALNA REVELACJA tylko trzeba spełnić to leży w głębi każdego kierowcy - rasowy roadster pełna ocena Cabrio, 1.8 i 16V 146 KM, 2001 r., 40000 km |
iroc 2011-10-30 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Uwielbiam ją. Po prostu ją uwielbiam i chcę by została w moim garażu do emerytury. Serio! pełna ocena Cabrio, 1.8 i 16V 140 KM, 1999 r., 130000 km |
liga 2010-03-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
bardzo fajny samochód, wszystko na maksa, max niepraktyczny - max frajdy pełna ocena Cabrio, 1.8 i 16V 140 KM, 2000 r., 132000 km |
RAMID007 2007-07-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
MX-5 TO INDYWIDUALNOŚĆ I POKAZ DOSKONAŁOŚCI JAPOŃSKIEJ MOTORYZACJI. pełna ocena Cabrio, 1.8 i 16V 140 KM, 1999 r., 172000 km |
Mazda MX5

Ostatnie komentarze:
mam miatę od czerwca przejechałem ponad 20 tyś. z czego 5 tyś po chorwacji-zajebiaszczo.. polecam 1.8 i jak znajdziesz to z klimą i 6-biegową. jak tylko mam wolny weekend to miatuję. pozdro. p.s.i to żdziwienie kierowców bmw i golfów gdy zostają w tyle bezcenne.
re.
No stary ja jeżdżę wersją NB 1.8 od roku, piękna sprawa, bagażnika ma tyle co trzeba, pali 10 (lubię ją pokręcić) opony kosztują 200zł sztuka , a prowadzenie to wiesz jakie jest. Auto polecam
Ta furka nie specjalnie sie przedaje w Europie. Coz troche nie ten klimat i nie ta funkcjonalnosc. W koncu kabrioletow nie sprzedaje sie zbyt wielu w Polsce a co do tego tylko dwumiejscowych. Ludzie wola kupic passata w kombi zamiast typowego roadstera. Kto nie sprobowal jazdy wywazonym samochodem 50-50% szczerze polecam. W koncu jest tez BMW Z3 czy Z4 ale cena jest zwykle dwa razy wyzsza. Mazda oferuje 1,8L silnik (obecna wersja 2006r, ma 2.0L) co tez nie pozostaje bez echa przy obecnym kursie paliw. Jak to jeden z amerykanskich serwisow informacyjnych opisal - miata daje radosc z jazdy jaka zapoczatkowali angielscy prekursorzy MG czy Lotusa. W rankingach pokonuje Toyote MR2, Nissana Z350 czy BMW serii Z, a najnowsza odmiana jest lepsza niz Pontiac Solstice. Ja sie napalilem jak szczerbaty na obiery po jezdzie probnej. Czekam na cieplejsze dni i szukam klienta na mojego SUV´a. Pozdrawiam
Zobacz również
Dowiedz się więcej o Mazda MX5
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Mazda MX-5 - czerwone wasabi
Test kabrioleta pod koniec listopada wydaje się dziwnym pomysłem. Szarość za oknem, deszczowa prognoza pogody na 7 dni do przodu i szansa na przeziębienie już w drodze z biura na parking nie sprzyjają odkryciu wszystkich zalet auta bez dachu. Marzę o słońcu i upale - przynajmniej na jedną przejażdżkę. Czy aura da mi taką szansę? |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Analizując wszystkie wersje Octavii, które proponuje Skoda, można stwierdzić jedno - ten model ma być...
Szybkobus - Ford S-Max 2.0 EcoBoostWiadomość, że będę mógł przetestować Forda S-Max, bardzo mnie ucieszyła, ponieważ wizualnie bardzo podoba...
Galerie
Honda Accord Coupe ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Mazda MX5
najaktywniejsiKierowcy - Mazda MX5
najnowszeDzienniki pokładowe
Jakie są dobre opony do MX-5? Zimówek dobrych moim zdaniem nie ma ;P Nieważne co...
Zakupiony twardy dach używany
Koszt zakupu 2000 zł