Ocena dotyczy

(4,92)

Autor

Mariusz

Dodał: 08.07.2002

Najlepsze auto jakie miałem. Nieporownywalnie lepsze od Audi100, Mazdy 626.... to inna klasa samochodu. Łatwość dostępu do części zamiennych, części tanie (proporcjonalnie do jakości samochodu)

(kultura pracy, elastyczność)

cichy,bardzo elastyczny

praktycznie 2 bieg do 100km/h, 5 od 80

bez zarzutu, idealnie trzyma sie drogi, przy wiekszych predkościach ( powyzej 200 km/h) raczej wymagane przełączenie zawieszenia na "sport"

b.dobre ustawianie siedzen, regulacja profilu oparcia pod kregosłup
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Błyskawiczne ogrzewanie w zimie, lato- klima bez zarzutu

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Trzeba sie przyzwyczaic

powyzej 200 km/h zaczyna lekko szumiec

Silnik przystosowany do predkosci 120-140 km/h. Miasto- tak naprawde trudno powiedziec - przy jezdzie 9km przez 1,5h ( Wawa, korki)- do 17l.Dla porównania w trasie Wawa-Gdansk z 4-rema rowerami na dachu 11l ze znacznymi predkoścismi, średnie spalanie z paka na dachu (trasa 1200km)9l

Chyba najlepszy uklad jaki spotkalem ( zakladajac, ze kupuje sie auto używane).Cena nowego jak na polskie warunki gigantyczna i równie szybka strata wartosci w pierwszych latach.

drobiazgi

Mitsubishi Sigma - szukasz części?

poważne usterki

Brak usterek
Zgłoś sugestię usunięcia

Mitsubishi Sigma

20 komentarzy

19 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Grzegorz~Grzegorz

Witam , mam Sigme w automacie , i mam problem skrzynia jest bardzo mulasta biegi zmienia płynnie ale...nie ma tego pawera silnik na obroty wchodzi bez problemu i kręci na maxa .....ale podczas jazdy już tak nie jest nie wiem czy to wina oleju w skrzynie a zmieniałem go czy sterownika ? Moze ktos mi podpowie co z tym fantem robić ? 790 60 46 20

ŁukaszŁukasz

W mojej Sigmie 24V automat wogóle nie włącza sie 4 bieg. potrzebuję pomocy. Nie wiem czy to wina zurzytej skrzyni czy sterownika elektronicznego zmiany biegów. Jesli ktoś wie jak mi pomóc (ma części lub wie jak naprawić) to proszę o kontakt tel. 660-678-251 lub lukasz--olech@wp.pl
A drugi problem to zawieszający się automatyczny tryb nadmuchu (klima i ogrzewanie).

sebqx13sebqx13

moze cos z recznym?

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Mitsubishi Sigma, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Mitsubishi Sigma