Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
Samochód kempingowy (campingowy)?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Opel Signum Hatchback 2.2 DTI 125KM
(od 2003 do 2008)
- w klasie samochodów:
- Klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 38
- Zawieszenie
- Układ elektryczny
- Silnik
- 50%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
Dodaj pierwszą ciekawostkę o Opel Signum Hatchback 2.2 DTI 125KM

Lista opinii o Opel Signum Hatchback 2.2 DTI 125KM
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
cop 2004-02-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Widocznośc do tyłu ograniczaja szerokie słupki i poduchowate zagłówki
(podobno z tyłu też aktywne - SAHR).
Niezbyt dokładnie wygłuszony przedział silnikowy. Nawet plastikowa nakładka na pokrywę rozrządu jest tylko częściowa. Lekka, aluminiowa maska nie podwyższa wyciszenia silnika.Duża szczelność przedziału silnikowego na błoto i sól. Bardzo dobrze
wygłuszona kabina - niski poziom hałasu wewnętrznego na wyższych
biegach i prędkosciach powyżej 100 km/h. Samochód stabilny , również dzięki nowoczesnemu systemowi IDS, który w RP nie jest zbyt opisywany. Monitor komputera mało widoczny w dzień przy włączonych
światłach, nawet przy "dziennym" ustawieniu monitora.
Wspaniałe ogrzewanie stóp i bioder osób na przednich siedzeniach.
pełna ocena Hatchback, 2.2 DTI 125 KM, 2003 r., 8000 km |
mako 2003-11-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,62)
Rozczarowanie. Po informacjach prasowych spodziewałem się "czegoś bardziej". W sumie Signum nie wyróżnia się niczym specjalnym poza bezspornie dużym komfortem dla pasażerów z tyłu. Bryła samochodu ani ładna, ani brzydka - trzeba się do niej przyzwyczaić. Dla mnie w sumie do zaakceptowania. Dynamika z silnikiem 2,2 DTI przeciętna, komfort jazdy znacznie popsuty przez hałas w kabinie. Prowadzenie typowe dla niemieckiego auta, bez finezji. Ot taki czołg na kołach, a nie gąsiennicach. Praca układy wspomagania podczas jazdy na zakrętach trudna do zaakceptowania w przypadku pojazdu użytkowego. pełna ocena Hatchback, 2.2 DTI 125 KM, 2003 r., 40000 km |
elektro464 2011-11-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Fotele nawet bez skóry ładnie wyglądają
Ma wystarczająco duży bagażnik który można powiększyć przesuwając tylne fotele.
Standardowy system audio powala na kolana wszystkie Chińskie radia i głośniki. Standardowe wyposażenie jest bardzo bogate. pełna ocena Hatchback, 2.2 DTI 125 KM manualna, 2003 r., 211000 km |
elektro464 2011-11-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Mimo wszystkich usterek wydaje mi się że kupno Opla Signum to bardzo dobry wybór. Samochód mimo wieku wygląda bardzo świeżo i na droższy niż jest w rzeczywistości (mój kosztował 19 000 zł) Fotele nawet bez skóry ładnie wyglądają Ma wystarczająco duży bagażnik który można powiększyć przesuwając tylne fotele. Standardowy system audio powala na kolana wszystkie Chińskie radia i głośniki. Standardowe wyposażenie jest bardzo bogate. pełna ocena Hatchback, 2.2 DTI 125 KM, 2003 r., 210000 km |
pphudomus pokaż Email » 2006-10-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,23)
Po przejechaniu 60000 km pękła opona i się zaczęło! wahacze tylne - 2 razy wymieniane, amortyzatory tylne, tuleje gumowe na wahaczach, ograniczniki drzwi, pompa wtryskowa -cena 12 tyś.koszt pompy +robocizna, układ ARS, przeciek wody z klimatyzacji do kabiny, awaria układu wspomagania kierownicy, zamek bagażnika, zużycie paliwa - 7,2
przy spokojnej jeździe, tempomat-naprawa ponad 2 tyś. Drżę na myśl co się jeszcze zepsuje! pełna ocena Hatchback, 2.2 DTI 125 KM, 2003 r., 95000 km |
Longer 2011-08-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
Bardzo wygodne auto dla każdego. Zarówno dla singla jak i rodziny 2+2. Wielki bagażnik, super wygodne siedzenia z tyłu. Za 22 tys kupiłem auto zadbane, efektownie wyglądające i solidne. Audi czy BMW to nie jest ale naprawdę dużo Signum nie brakuje. Polecam każdemu kto chce za duże pieniądze mieć duże, wygodne i całkiem prestiżowe auto. O niebo lepszy wybór niż Vectra C Sedan czy Kombi !!! pełna ocena Hatchback, 2.2 DTI 125 KM manualna, 2003 r., 150000 km |
mak 2005-12-02 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
Auto ogólnie bardzo udane. Fakt że za wysoko się siedzi, ale po założeniu krótszych sprężyn to uczucie minęło. Problemy z zawieszeniem, wymieniano już wahacze z tyłu, drążki z przodu, gumy stabilizatorów 3x i jeszcze kilka innych elementów zawieszenia. To chyba najsłabszy punkt tego auta... pełna ocena Hatchback, 2.2 DTI 125 KM, 2003 r., 55 km |
rodrigez007 2008-09-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Z samochodu jestem b. zadowolony. Doskonały na wakacje z dziećmi.Auto mogace sie podobac, sportowa sylwetka,{czarny lakier) wygodne, dobrze sie prowadzi, ciche. Bardzo latwa zmiana biegow. Podwojna strefowa klimatyzacja i ogrzewanie.tempomat,esp plus,pełna elektryka i co więcej trzeba> pełna ocena Hatchback, 2.2 DTI 125 KM, 2003 r., 149000 km |
Valdy 2007-09-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
z racji mojej pracy (regionalny kierownik sprzedaży na prawie pół Polski) naprawdę dużo jeżdżę - średnio około 5-7 tys. km. miesięcznie. Ten samochód prócz swoich niezaprzeczalnych walorów użytkowych, jest bardzo wygodny i reprezentacyjny. Jestem z niego więcej niż zadowolony pełna ocena Hatchback, 2.2 DTI 125 KM, 2003 r., 133000 km |
Lukius 2007-07-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Bardzo fajny samochód o nietypowej stylistyce i nieznany jeszcze dla wielu osób a to w końcu najbardziej prestiżowy samochód opla... Szkoda że skończą jego produkcję w 2008. Dostałby 5 grdyby nie to ciągle zużywające się zawieszenie. pełna ocena Hatchback, 2.2 DTI 125 KM, 2003 r., 50000 km |
Belizariush 2011-02-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Limuzyna, w dobrym tego słowa znaczeniu, komfort jazdy przedni. Niestety, auto nie nadaje się do miasta, za duże, za niskie. pełna ocena Hatchback, 2.2 DTI 125 KM manualna, 2003 r., 220000 km |
Łukasz 2005-07-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Jak do tej pory bez jakichkolwiek zarzutów, no ale padła mi skrzynia automatyczna, całe szczęście na gwarancji (22.000 zł). pełna ocena Hatchback, 2.2 DTI 125 KM, 2003 r., 44 km |
Robert 2007-11-02 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Niezawodny i wygodny. Dzięki "nietuzinkowej" urodzie nie kusi złodziei jak Passat, a daje większy komfort jazdy pasażerom. pełna ocena Hatchback, 2.2 DTI 125 KM, 2003 r., 96000 km |
marian 2008-10-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,38)
podoba mi sie mam wersje lekko po tuningu!ale bardzo lekko ciemne szyby i wieksze kola!i mi to starczy! pełna ocena Hatchback, 2.2 DTI 125 KM, 2004 r., 165000 km |
luki 2006-11-30 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
baaaardzo fajny samochodzik, i jak juz ktoś pisał wcześniej... dosć rzadko spotykany, i to lubimy ;)) pełna ocena Hatchback, 2.2 DTI 125 KM, 2004 r., 86000 km |
Super okazje u dealerów
806 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Opel Signum

11 komentarzy
10 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
problem z pikaniem poduszek i radjem brak głosu a radjo hodzi
hciałem zapytac mam mały problem z radjem i z głosem poduszek powiecznych radjo niby hodzi ale brak głosu i fal a poduszek niesłychac jak niemam zapnietego pasa niepika co to moze byc
Do Marek: poprostu zle zamontowana instalacja gazowa zalezy jeszcze jaka to instalacja oraz jakiego producenta
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Opel Signum, oglądali także
Dowiedz się więcej o Opel Signum
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Porsche 911 Carrera S Cabrio - auto z zasadamiKilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Tani, ale z charakterem - Chevrolet CruzePróby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Galerie
Seat Ibiza Cupra ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Opel Signum
najaktywniejsiKierowcy - Opel Signum
najnowszeDzienniki pokładowe
Spełniłem swoje marzenie, kupiłem nowe auto w salonie....
teraz artykuł w naszym AC