Ocena dotyczy

Jeździ tym autem:

2 lata

Poprzednie auto:

Ford Focus

Wygodny, komfortowy i bezpieczny, szybko się przemieszcza i z gracją, ale wykonanie i trwałość bazarowa. Jakość serwisu łacznie z firmowym Peugeot Polska pozostawia wiele do życzenia.

(kultura pracy, elastyczność)

Silnik ciągnie żwawo, wypić potrafi, ale odwdzięcza się pieknym mrukiem widlastej szóstki. Z pasażerami czy bez, ciągnie równo.

Zbyt wolna i 4 biegi, lepiej byłoby szybciej zmieniać i mieć ich więcej, taki autobus wyszedł francuzom.

Jeździ i trzyma stabilnie nawet na niemieckich autostradach w przedziale 180-200 km/h, jedyna typowa wada - w Polsce trzeba często wymieniac wahacze i końcówki.

Król puszczy, widac wszystko i z wysoka

Panel na środku i pod kierownicą to przerost formy nad treścią, wykonanie zegarów jak domek lalki Barbie.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Bez zastrzeżeń, lato zima, klima trzyma.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Wygodnie 1 i 2 rząd, 3 dzieci albo bagaż, ale tak ma być.

To chyba największy atut, nawet przy szybkiej jeździe jest cicho i komfortowo, przy bocznym wietrze powyżej 150 km/h w świst wpadają wycieraczki, ale kto jeździ tyle autobusem ?

Oj pije, na niemieckiej autostradzie przy pokonaniu 500 km ze średnią prędkością około 150 km/h - spalanie 17,6, normalnie miasto 13, trasa 12.

Spalania 2.9 V6 24V 204 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

Auto nowe kosztowało około 160 tys., ja je kupiłem za rozsądne pieniądze, bo 2 lata odstało za szybą salonu. Rozsądne ale źle wydane, nigdy więcej nie kupie Peugeota, choć komfort jest boski, to całość psuje fatalna jakość, porażająco fatalna, serwis ma premię kwartalną po Twojej wizycie.

drobiazgi

Mam abonament w serwisie, średnio raz na miesiąc.

poważne usterki

Nigdy nie stanął, chociaż czuję, że to kiedys tak będzie.Auto nie jest oszczędzane, ale 2x wahacze z przodu, 3x tarcze Brembo (koszty bajońskie), naprawa skrzyni biegów, amortyzatory tył, cieknący płyn wspomagania... oj pisać i pisać

Zgłoszone usterki tego auta

• Zawieszenie: wahacze przód
  • Układ hamulcowy: nierównomierne zużycie i piski przód
  • Przeniesienie napędu: dziwne odgłosy ze skrzyni

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Inne: Wyciszenie i możliwośc podróżowania przy pełnym obciązeniu z dużymi prędkościami, to naprawde stabilen auto. Na dłuższy wypad super się sprawdza.

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Peugeot 807

13 komentarzy

13 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~majkel~majkel

mam 2.0 HDi 136km, spalanie średnie 7,2 litra (50% miasto 50% trasa), na trasie prędkośc 150km/h spalanie rownież wyszło 7,2l... Jeśli ten samochodzik to tylko z dieslem, nawet przy obecnych cenach paliw po prostu się opłaca i w miarę odchodzi.

~marcin.~marcin.

jaki silnik w dizlu mało spala (peugot807)skrzynia manualna
poradcie , chcę nabyc taki pojazd !

~speeder~speeder

Wymieniałem w C8, ale to to samo co 807

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Peugeot 807, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Peugeot 807