Ocena dotyczy

Jeździ tym autem:

niecały rok

Poprzednie auto:

Fiat Punto I 1,2 85KM

Bardzo solidny samochod za stosunkowo niewielkie pieniadze. Niska cena wynika glownie z 'egzotycznosci' marki, ale nie ma sie co bac - z uczciwym sercem polecam kazdemu. Zastanawiamy sie aktualnie nad sprzedaniem drugiego samochodu i zakupem jeszcze jednej 25-ki, bo nie mozemy sie z partnerka pogodzic, kto ma jezdzic Roverkiem :)

(kultura pracy, elastyczność)

Głośny, troche rzezi, skrzypi po deszczu, ale ma naprawde solidnego kopa - swietne przyszpieszenie powyzej 2tys obrotow

biegi wchodza luzno - nie zauwazylem problemow z wstecznym i jedynka. troche czasu zajelo mi przyzwyczajenie sie do innych przelozen i znacznie wiekszego "szarpania " przy redukcji niz w beznyniakach.

swietnie trzyma sie drogi, nawet na ostrzejszych zakretach w trasie rzadko konieczne jest uzywanie hamulcow. zawieszenie odporne na polskie drogi. mimo tych nieszczesnych bebnow z tylu uklad hamulcowy (z ABS-em) uratowal mi dzisiaj skore. nie spodziewalem sie tak krotkiej drogi hamowania.

lusterka boczne daja sie bardzo dobrze ustawic - minimalne "martwe pole". widok przez tylna szybe bez zarzutu.

wszystko na swoim miejscu. z poczatku dziwilem sie elektrycznemu opuszczaniu szyb, ktore uruchamia sie z pomiedzy siedzen w okolicy recznego, ale po dluzszej jezdzie, w tym na autostradzie (bramki biletowe, wolna lewa reka) i przy mojej leworecznosci uwazam, ze jest to nawet wygodniejsze niz rozwiazanie klasyczne.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

klimatyzacja slyszalna (nie mowie o nawiewie), poza tym jakos trudna ja ustawic, zeby dawala satysfakcjonujaca temperature, ale moze to moje zboczenie ;)

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

jak na tak male auto miejsca jest pod dostatkiem

halasuje silnik, skrzypia plastiki, a na samym zaplonie slychac nawet w miare glosno silniczek klimatyzacji. przy wiekszych predkosciach nie ma zbyt duzego komfortu jazdy

generalnie nie jest zle - pasuje sporo zamiennikow. ze spalaniem, mimo, ze staram sie jezdzic ekonomicznie ponizej 6 litrow zszedlem tylko raz, ale jezdze praktycznie tylko i wylacznie w trybie mieszanym. tak czy inaczej o 5 litrach, o ktorych pisza inni moge pomarzyc. ocena bylaby moze wysza, ale 'in minus' dwa paski rozrzadu - czyli dodatkowy koszt przy kazdym zakupie.

Spalania 2.0 TD 101 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

Po prostu tani. Trudno kupic auto tej jakosci z takim wyposazeniem w zblizonej cenie.

drobiazgi

nic sie nie spsulo :) ale nie jezdze dlugo.

poważne usterki

jak wyzej :)

Zgłoszone usterki tego auta

• Karoseria: wdaje sie rdza, ale prawie tylko w okolice, ktore byly prawdopodobnie kiedys stukniete

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Układ hamulcowy: Wszyscy narzekaja, a mnie bardzo milo zaskoczyly.

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Rover 25

15 komentarzy

15 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Mirek~Mirek

Do darekrzyczyną zawieszania się obrotów jest zapewne przepustnica,natomiast jeśli chodzi o szarpanie to należałoby sprawdzić świece,przewody i cewki wysokiego napięcia.

darekdarek

Witam!Mam roverka25 1.4 rok2001,mam problem i pytanie zarazem!!!Przy dluższej jeździe zaczyna mi przerywać silnik,tak jakby nie dochodziło paliwo i drugi problem to że nie chce wrócić na odpowiednie obroty,zawiesza się na 2000 obr.Jaka może być przyczyna?Proszę o pomoc.

CzarnaCzarna

Niedawno zakupiłam model 25 2.0D.Nigdy nie jeżdziłam samochodem z silnikiem diesla i nie wiem jak powinien chodzić ale jak na moje oko wydaje mi się że ma za mało siły jaka może być przyczyna?

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Rover 25, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Rover 25