Ocena dotyczy

Greasebeast

Dodał: 11.08.2011

Jeździ tym autem:

3 lata

Buduję 3 miałem 3,5 kocham te auta i nie zamienię na żadne inne. W terenie nie mają sobie równych a jeśli ktoś uważa inaczej zapraszam na poligon i niech udowodni swoje racje carcariumcarcarias@op.pl. NA KAUKAZ TYLKO NIM!!!

(kultura pracy, elastyczność)

Jedyny silnik który na moich oczach przeżył zalanie wodą sam go potem zapaliłem i razem z właścicielem pojechaliśmy na poligon NIEZNISZCZALNY!!!

Przeżyła zalanie wodą do "pełna" rajd i powrót do domu i dopiero tam wymianę oleju działa do tej pory.Biegi trzeba wbijać na siłę a i tak wyskakują czasem i czasem się kleszczy lecz wytrzyma to czego żadna inna nie zniesie.

W terenie niema sobie równych rozumiem że jest to subiektywna ocena ale te auta od ponad 30 lat startują w rajdach terenowych więc coś w tym musi być. Na szosie zrobiłem 2000 km po centrum W-wy ale nie polecam

Z przodu i z boku ekstra z tyłu z plandeką beznadziejnie. Niestety nie można mieć wszystkiego.

W oryginale dramat siedzenia nie mają regulacji ale od czego mamy Ułańską fantazję.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Jak ci za ciepło zdejmij okna i dach a jak ci zimno pozakładaj i włącz nagrzewnice.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Mnóstwo miejsca mój jest zarejestrowany na 7 osób więc czego chcieć więcej?

przy 70 km/h ciężko jest porozmawiać w środku taki jego urok.

Albo kochasz i tankujesz albo kup sobie tico i daruj sobie terenówki vitara (mam jako drugie auto) min pali 13,5 . Na gazie bardzo znośnie 16 - 17 a w dieslu 2.5 ok 10 na 100 po załączeniu reduktora nie liczę spalania w żadnym aucie!

Spalania 2.45 B 75 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

Za 20000 masz auto do najtrudniejszego terenu co chcieć więcej ?! Części w cenie wody mineralnej a przeróbki to de facto groszowa sprawa dająca dużo satysfakcji.

drobiazgi

Cóż szybko się nauczysz podstaw mechaniki

poważne usterki

Raczej bez dramatów chyba że się postarasz.

Zgłoszone usterki tego auta

• Układ elektryczny: Światła po zatopieniu w bagnie szwankują
  • Układ hamulcowy: Szczęki hamulcowe szybko się kończą na błotnych przeprawach i szwankują po przełamaniu lodu na asfalcie nie hamują

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Przeniesienie napędu: Niema sobie równych w terenie

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

UAZ 469

14 komentarzy

13 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

fanatyk UAZ-afanatyk UAZ-a

ostra bryka
Zawsze chciałem mieć takie coś ....i mam,fura jest bezkompromisowa,wymiata w terenie,totalnie upaćkana w błocie zwraca uwagę gapiów.A że jest niewygodna w jeździe miejskiej-wiadomo od zawsze.Do tych,którzy narzekają na awaryjność-jestem mechanikiem (8 lat doświadczenia) w serwisie Audi,Vw,Skody.Te nowe fury psują się na potęgę i nie można ich naprawić "domowymi sposobami" jak Uaz-a.Auto jest totalnie proste i tanie w obsłudze,wjedzie tam gdzie pseudoterenówki nie mają żadnych szans.
Uaz-a można pokochać lub znienawidzić.

markusmarkus

...super auto!!!pod warunkiem ze się kupi nie zbyt wyeksploatowany egz.a w czasie jazdy wiadomo coś się zepsuje...i najlepiej umieć samemu o naprawić...a jesli ktoś nie zna sie troczę na tym i nie lubi tego robić to niech lepiej nie kupuje...(części są tanie ilatwo dostępne)ja mam od 1,5roku takiego uaża i jestem bardzo zadowolony.frajda jest super podczas jazdy!!!..zimą ,latem,jesienią

edgaredgar

Kupiłem trzy lata temu UAZa w ciemno z Nadlesnictwa.rocznik 89 przebieg 42.000 km. Po za wymianą wałka ataku i koła w tylnim moście i szeregiem p jak w socjalistycznych wyrobach w zasiadzie wszystko lepiej lub gorzej ale chodzi.Wadą są hamulce bo ciągle mam zabawę z tłoczkami co trochę to któryś ciągle leje.

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali UAZ 469, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o UAZ 469