Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Test słupa?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Volvo 740 2.3 151KM

(od 1988 do 1992)
  • w klasie samochodów:
  • Wyższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 4
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Volvo 740 2.3 151KM

Opinie o Volvo 740 2.3 151KM

Nadwozia Volvo 740

Silniki Volvo 740

Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Volvo 740 2.3 151KM

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
mariusz
2003-03-21
 (4,54)
Volvo 740 to samochód który starzeje się bardzo wolno.Zabezpieczenie i jakość blach chyba nie mają równych.Wyposażenie np. podgrzewane fotele czy klima i otwierany dach razem nie jest często spotykane i teraz.Sylwetka jest nie do pomylenia z żadnym innym modelem i wyróżnia się pośród współczesnej masówki.Trwałość i niezawodność budzą szacunek a jeżdzę nim prawie 6 lat.Ile razy podczas tego okresu odwiedzali warsztaty moi znajomi z nowszymi samochodami! O komforcie nawet nie ma co wspominać- to najwyższa liga.Nawet bez poduszek powietrzych to bardzo ,bardzo bezpieczne auto.Bagażnik jest tak pakowny że już kilka razy robiłem zdjęcie tego co się tam zmieściło bo aż ciężko było uwierzyć.Za jedną z największych wad uważam natomiast / to nie żart / brak napędu na cztery koła.To duży,ciężki samochód z mocnym silnikiem i lekkim tyłem na dokładkę.Przy sliśkiej nawierzchni nawet lekkie naciśnięcie gazu zrywa przyczepność.Na piasku zakopuje się od razu a i ze śnieżnych zasp musiałem wypychać go niezliczoną ilość razy.Nie pomagają nawet bardzo porządne zimówki/pomagają oczywiście łańcuchy/.Jazda oblodzoną górską serpentyną dostarcza wielu emocji /zbyt wielu /.Do poćwiczenia poślizgów to natomiast model doskonały!
pełna ocena Sedan, 2.3 151 KM, 1989 r., 225000 km
Adam
2005-12-14
 (4,31)
Auto z poprzedniej epoki ale jeżdzi się nim doskonale i nie zamieniłbym go na jakąś nową Pandę czy inny śmieć
pełna ocena Sedan, 2.3 151 KM, 1990 r., 295000 km
lolo
2006-06-06
 (4,85)

pełna ocena Sedan, 2.3 151 KM, 1989 r., 250000 km
piotr1974-31 pokaż Email »
2005-05-03

36 komentarzy

24 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~łysy~łysy

740 GLE 2.3 benzyna 136KM automat. Mam już chyba 14 auto w tym już drugie Volvo wcześniej 340 dobre ale już nie spotykane na drogach, aktualna taczka nie ukrywam jak na swoje 25 lat daje radę, blacha pancerna ocynkowana, zawieszenie proste nie do zajechania, silnik wystarczający nawet do szybszej jazdy, jedyna wada to spalanie po mieście w trasie ok, wnętrze troszkę toporne ale stylowe, fotele to marzenie welury i wygodne jak w domu, podłokietnik itd. wyposażenie też jak na dzisiejsze czasy całkiem do rzeczy szyberek wspomaganie automatyczne szybki itd... no i najfajniesza rzecz to skrzynia biegów super sprawa polecam !!!

~dawid~dawid

mam astre zamieniam na volvo740 dosyc odpalania na linke

RIKOGDRIKOGD

JAK WYREGULOWAĆ HAMULEC RĘCZNY W VOLVO 740

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Volvo 740, oglądali także

Dowiedz się więcej o Volvo 740

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także