Ocena dotyczy

Jeździ tym autem:

1 rok

Poprzednie auto:

c klasa 220cdi

Nie chwaląc sie ale w swoim życiu przerobiłem z 7 podobnej klasy diesli zęby zjadłem na VW Passacie B6 2.0TDI 140KM(BMP 8V) przy którym wymieniłem sprzęgło dwu mas pompowtryski wycieraczki pompe oleju i inne tego typu, VW touran 2.0TDI 140KM(BKD 16V) pompowtryski simens głowica pęknieta dwumas Mercedes c220CDI zawór od ogrzewania powtarzająca się usterka 150KM, ale jest OK BMW 520d 163KM najlepszy ale drogi usterka z jaką się spotkałem to szarpnięcia podcvzas jazdy + zapchany DPF Skoda Golf VI 1.9TDI 90KM Niezniszczalny!!! zero usterek ale jakość prowadzenia i wyciszenie już troche za stare Golf V 1.9TDi już nie tak dobry jak poprzednik!!! Mazda 6 2.0CD 143KM Activ fatelne auto servis 24h świece żarowe problemy z webasto silnik jak traktor No i w końcu Alfa Romeo 159JTDM 150KM(Fiat OPEL) common rail Alfa wypada przy tej całej naprawde dobrze wygląd bardzo ORYGINALNY jakość prowadzenia super w zakręty wchodzi jak perszing! pali sporo ale jest frajda z jazdy z tył mało miejsca jakość wykonania wnętrze super skóra ruda brąz Ho Ho!elastyczny silnik! Ogulnie jest to auto dobre ale jak ktoś napisał Nie dla każdego! Nie jako pierwszy wuzek żeby docenić trzeba troche pojeździć czymś innym żeby w wieku 50lat dosiąść pięknej młodej świerzej włoszki z kaprysem na paliwo ! Polecam taką przemiane może zaowocować wielką zmianą w waszym życiu

(kultura pracy, elastyczność)

kultura pracy dobra z początku odczuwalna turbo dziura ale jak się przyzwyczaisz to może pozytywnie cie zaskoczyć

skrzynia jest dość oporna

na równych krętych drogach jest jednym z najlepszych jakim jeździłem natomiast jak pojawiąsie koleiny to auto się w nie nie mieści

ogulnie jest OK do tył i tak się nie patrzy przez szybę od tego są boczne lusterka!

Jest wspaniale ktoś napisał że drążek zmiany biegów przysłania przyciski. delikatnie ale tak po za tym jest to samochód stworzony z myślą o kierowcy więc ergonomia jest zdecydowanie lepsza od innych aut
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

klimatronic doskonały!!! zdecydowanie doskonały może troche jakość wykonania przycisku obrotowego słaba!

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

jeśli masz pow 190cm głową wybijesz dziure w suficie

wewnątrz jest bardzo cicho przy 190km/h można normalnie rozmawiać

jak lubisz szybką jazde pow 170km/h-200km/h to musisz liczyć 10-11L a jak do 160km to 8,5L

Spalania 1.9 JTDM 16v 150 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

jest tania

drobiazgi

auto sie poprostu nie psuje jak ktoś pisze że musi wymienić opony po 40tys albo sprzegło po 200tyś i narzeka że to źle to on chyba nigdy nie jeździł dieslami nowego typu jak VW B6 2.0tdi czy Honda accord 2.2cdti Mazda 6 2.0CD to nowa Alfa wypada Najlepiej!

poważne usterki

J.w.

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Zawieszenie: OK

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Alfa Romeo 159

20 komentarzy

19 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Krzysiek~Krzysiek

cykor

LenkarLenkar

159 wygląda właśnie jak samochów a nie jak jakiś dostawczak a la Słowacja czy Nigeria, że ludzie muszą kierować nimi za pomocą nóg. Z przodu na początku myślałem, że ma mini-grilla jak w Jeep-ie, ale jednak to taka ozdóbka pod logo. Jak dla mnie 159 jest wystarczające, żeby pojeździć po mieście.

~rezo~rezo

W porównaniu do 156 ten model jest rzeczywiście better. Ciekawe co jeszcze da się w nim usprawnić?

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Alfa Romeo 159, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Alfa Romeo 159