Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
Auto Hold - System automatycznego uruchamiania hamulca postojowego?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Alfa Romeo 166 II
(od 2001 do 2003)
- w klasie samochodów:
- Wyższa klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 31
- Układ elektryczny
- 51%
- Silnik
- 22%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

Lista opinii o Alfa Romeo 166 II
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
Ostatnia\"włoszka\" w moim życiu 2010-08-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,85)
Średnie auto dla średnich ludzi za średnie pieniądze. Mercedes to to nie jest ale ma swój urok. Jeśli kupisz auto już "ponaprawiane" (bo tu nie wystarczy dbać- tu trzeba naprawiać) to będziesz zadowolony przez jakieś 30-40 tysięcy km a później można odsprzedać tylko niestety Alfy tracą na wartości bardzo szybko. Ja za swoją dałem 17 tysięcy a teraz już nie jest warta 14. Jeśli kupujesz auto "oczami" to jesteś głupi bo wygląd to kwestia gustu i wierz mi nikt nie będzie zazdrościł choćby z przekory. Chcesz zaimponować? Kup Jaguara, Mercedesa, Lexusa najlepiej jakąś limuzynę. Szczerze to posiadając AR nie wyróżniasz się zbytnio z tłumu aut klasy wyższej średniej. Moje poprzednie BMW było o niebo lepsze ale zachciał się "włoszki". Nie będę namawiał w żadną stronę ale jeśli kupisz to musisz uzbroić się w cierpliwość i pieniądze... pełna ocena Sedan, 2.0 i 16V T.Spark 150 KM, 2002 r., 136000 km |
M 2012-01-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Cóż mogę wam powiedzieć drodzy koledzy kierowcy. Jeśli jesteście niewrażliwi na estetykę, kupcie sobie Chvrolet`a coś tam coś tam. Auto które i tak zgubicie na parkingu pod centrum handlowym bo najpierw zapomnicie jak wygląda, a później jak się nazywa. Z kolei jeśli nie przeszkadza wam chodzenie do teatru w pile i mieszkanie w bełchatowie to kupcie BMW 5.Gdzieś chodzicie do tetru i gdzieś mieszkacie. Zawsze coś. Jeśli natomiast interesuje was coś więcej niż przemieszczanie się z pkt. A do B lub jeśli wasze kubki smakowe potrafią wyczuć coś więcej niż białą kiełbasę, golonkę i piwo wybierzecie włoszkę. Powiedzcie szczerze, Angela Merkel czy Monica Bellucci.... pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 150 KM manualna, 2002 r., 156000 km |
WhiteWolf 2009-12-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Wyjątkowe auto dla wyjątkowych ludzi. Jeśli jednak nie jesteś Alfisti i nie kochasz tego auta ( samochodów marki Alfa Romeo ) - możesz się rozczarować przy pierwszej wizycie u mechanika. Później zaczniesz tworzyć głupie komentarze i opinie kompletnie nie zgodne z rzeczywistością. Jeśli kupisz AR 166 i w ASO dowiesz się że wszystko z niąok ( tylko ASO może dokładnie sprawdzić każdą rzecz ), jeśli będziesz o nią dbał i dawał jej to co najlepsze.... Twoja Bella zadba o Ciebie a Ty wychodząc z domu będziesz się uśmiechał zanim jeszcze wsiądziesz do tego jakże wyjątkowego samochodu..... pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 140 KM, 2001 r., 216000 km |
bolsblu pokaż Email » 2007-03-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Limuzyna o sportowym charakterze. Spalanie jak na takie osiągi bdb między 7-8l. Komfort jazdy poprostu boski. Fotele skóra podgrzewana nawiewy, auto wycieraczki, tempomat navi itp itd. Za te pieniądze możesz kupic bmw e46 ale w standardzie. Kiedy przesiadam się do innych aut to jak bym cofał się w czasie. pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 140 KM, 2001 r., 200000 km |
DAwid 2008-11-14 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Alfa 166 - wysmakowana i prestiżowa limuzyna nie pozbawiona sportowego zacięcia. Jest typową realizacją charakterystycznego ekskluzywnego włoskiego stylu z odrobiną nonszalancji.W Polsce samochody niemieckie są przereklamowane pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 140 KM, 2001 r., 191000 km |
eFCeKa 2004-03-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
+ Mpcny silnik, sprezyste, dobrze zestrojone zawieszenie, kompletne wyposazenie w zakresie bezpieczenstwa
- wysokie zuzycie paliwa, wysokie koszty utrzymania, hamulce podatne na zmeczenie pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 150 KM, 2003 r., 2500 km |
ironbodys pokaż Email » 2008-03-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
szybkie,mocne,dynamiczne autko przyjemnie wykończony środek wykonany z wysokiej jakości materiałów bogate wyposażenie dobry sprzęt grający jest ok!!! pełna ocena Sedan, 2.5 i V6 24V 188 KM, 2002 r., 180000 km |
ferox.84 pokaż Email » 2008-11-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
szybkie,oszczedne,milutkie,bamberskie,i nie drogie auto.....polecam... deutsche maja gula... a ja wioze sie pelna geba wsrod niemieckiej nudy.. pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 150 KM, 2002 r., 185000 km |
jaro:) 2007-12-14 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Auto nie dla kazdego. Psikusa potrafi splatac,
ale takze mile zaskoczyc podczas jazdy naprawde bardzo szybkiej jazdy! SUPER. pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 150 KM, 2003 r., 182000 km |
bart007 2009-08-30 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
da się w tym autku poczuć wyższą półke:)
POLECAM - jeśli trafisz na zadbany model bierz i się ciesz... pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 140 KM, 2002 r., 120000 km |
:D 2009-12-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Jestem zadowolony - kazdy powiniem spróbować zadbanej alfy, szczególnie ci fanatycy niemieckich aut pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 140 KM, 2001 r., 19000 km |
.... 2006-05-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Samochod godny polecenia kazdemu wygodny , dobra praca silnika no i ten wyglad Alfy doslownie boski pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 140 KM, 2002 r., 70000 km |
empiro 2007-06-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,23)
zmieniam auto obecnie na audi s8 alfa nie zdała u mnie egzaminu pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 140 KM, 2001 r., 17000 km |
Piotr 2007-02-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
Do dziś jeżdżę a to najlepszy dowód że jestem zadowolony pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 140 KM, 2001 r., 110000 km |
zanjac 2007-10-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
ocena ogólna jest na ponad przeciętnym poziomie pełna ocena Sedan, 3.0 i V6 24V 220 KM, 2002 r., 21000 km |
Super okazje u dealerów
801 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Alfa Romeo 166

47 komentarzy
42 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
co sondzicie na temat motoru 1,7 16v z ALFY ROKEO 33 podobno i ile to ma tak wogule koni nadaje sie to do jazdy czy nie i czy so wytrzymale
interesuje mnie motor z alfy 1,7 16v jakie macie zdanie na ten temat czy jest wytrzymaly i ile to ma koni tak wogule
czlowieku!!ja co prawda alfy jeszcze zadnej nie mialem,ale za to fiaty ujezdzam z zamilowania i to na dodatek Cromy,2.5V6 i 2.0 i.e,tak naprawde to przy odpowiedniej pielegnacji tego auta(nie przesadnej)sa to auta niezawodne tak samo jak vweje czy inne mercedesy,kiedys w 2.5 v6 pekl mi wezyk do chlodnicy,spadly gumy dolotowe z bloku silnka(ktos skrecajac glowice nie wkrecil jednej sruby i po czasie sie calosc poluzowala)iiii....rozwalila mi sie piasta kola(z mojej winy, sruby nie dostosowane byle do felgi )no i to wszystko!!!a kupujac 2.0 i.e nawet sie nie przejechalem i co?i pol roku jezdze bezawaryjnie!!oba auta ponad 200 tys km!!!mieszkam w niemczech a tu fiaty i inne wynalazki fiata maja okropna opinie,ale facet z ADAC mowil mi,ze fiat to najlepsze auto i sam jezdzi cinquecento novitec 100 ps!!!a jezdzac croma czy alfa masz to p poczucie wyzszosci hehehe!!!fuck vw!!
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Alfa Romeo 166, oglądali także
Dowiedz się więcej o Alfa Romeo 166
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Porsche 911 Carrera S Cabrio - auto z zasadamiKilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Galerie
Range Rover Evoque Victoria BeckhamAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Alfa Romeo 166
najaktywniejsiKierowcy - Alfa Romeo 166
najnowszeDzienniki pokładowe
Dziś postanowiłem wymienić żarówkę halogena lewego i muszę powiedzieć, że Włosi ...
Rozpoczynam przyciemnianie szyb.
Wstępny koszt to 200zl. Zobaczymy jak bedzie....

Ocena: