Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Auto Hold - System automatycznego uruchamiania hamulca postojowego?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Alfa Romeo 166 II

(od 2001 do 2003)
  • w klasie samochodów:
  • Wyższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 31
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 20 ocen)
TAK (90%)
NIE (10%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 71%
  • Karoseria
  • 12%
  • Zawieszenie
  • 10%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Zawieszenie
  • 65%
  • Układ elektryczny
  • 51%
  • Silnik
  • 22%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Alfa Romeo 166 II

• Części samochodowe:
  • Zadaj pytanie

Opinie o Alfa Romeo 166 II

Silniki Alfa Romeo 166 II

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Alfa Romeo 166 II

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Ostatnia\"włoszka\" w moim życiu
2010-08-05
 (2,85) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Średnie auto dla średnich ludzi za średnie pieniądze. Mercedes to to nie jest ale ma swój urok. Jeśli kupisz auto już "ponaprawiane" (bo tu nie wystarczy dbać- tu trzeba naprawiać) to będziesz zadowolony przez jakieś 30-40 tysięcy km a później można odsprzedać tylko niestety Alfy tracą na wartości bardzo szybko. Ja za swoją dałem 17 tysięcy a teraz już nie jest warta 14. Jeśli kupujesz auto "oczami" to jesteś głupi bo wygląd to kwestia gustu i wierz mi nikt nie będzie zazdrościł choćby z przekory. Chcesz zaimponować? Kup Jaguara, Mercedesa, Lexusa najlepiej jakąś limuzynę. Szczerze to posiadając AR nie wyróżniasz się zbytnio z tłumu aut klasy wyższej średniej. Moje poprzednie BMW było o niebo lepsze ale zachciał się "włoszki". Nie będę namawiał w żadną stronę ale jeśli kupisz to musisz uzbroić się w cierpliwość i pieniądze...
pełna ocena Sedan, 2.0 i 16V T.Spark 150 KM, 2002 r., 136000 km
M
2012-01-27
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Cóż mogę wam powiedzieć drodzy koledzy kierowcy. Jeśli jesteście niewrażliwi na estetykę, kupcie sobie Chvrolet`a coś tam coś tam. Auto które i tak zgubicie na parkingu pod centrum handlowym bo najpierw zapomnicie jak wygląda, a później jak się nazywa. Z kolei jeśli nie przeszkadza wam chodzenie do teatru w pile i mieszkanie w bełchatowie to kupcie BMW 5.Gdzieś chodzicie do tetru i gdzieś mieszkacie. Zawsze coś. Jeśli natomiast interesuje was coś więcej niż przemieszczanie się z pkt. A do B lub jeśli wasze kubki smakowe potrafią wyczuć coś więcej niż białą kiełbasę, golonkę i piwo wybierzecie włoszkę. Powiedzcie szczerze, Angela Merkel czy Monica Bellucci....
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 150 KM manualna, 2002 r., 156000 km
WhiteWolf
2009-12-22
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Wyjątkowe auto dla wyjątkowych ludzi. Jeśli jednak nie jesteś Alfisti i nie kochasz tego auta ( samochodów marki Alfa Romeo ) - możesz się rozczarować przy pierwszej wizycie u mechanika. Później zaczniesz tworzyć głupie komentarze i opinie kompletnie nie zgodne z rzeczywistością. Jeśli kupisz AR 166 i w ASO dowiesz się że wszystko z niąok ( tylko ASO może dokładnie sprawdzić każdą rzecz ), jeśli będziesz o nią dbał i dawał jej to co najlepsze.... Twoja Bella zadba o Ciebie a Ty wychodząc z domu będziesz się uśmiechał zanim jeszcze wsiądziesz do tego jakże wyjątkowego samochodu.....
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 140 KM, 2001 r., 216000 km
bolsblu pokaż Email »
2007-03-16
 (4,46)
Limuzyna o sportowym charakterze. Spalanie jak na takie osiągi bdb między 7-8l. Komfort jazdy poprostu boski. Fotele skóra podgrzewana nawiewy, auto wycieraczki, tempomat navi itp itd. Za te pieniądze możesz kupic bmw e46 ale w standardzie. Kiedy przesiadam się do innych aut to jak bym cofał się w czasie.
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 140 KM, 2001 r., 200000 km
DAwid
2008-11-14
 (4,08) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Alfa 166 - wysmakowana i prestiżowa limuzyna nie pozbawiona sportowego zacięcia. Jest typową realizacją charakterystycznego ekskluzywnego włoskiego stylu z odrobiną nonszalancji.W Polsce samochody niemieckie są przereklamowane
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 140 KM, 2001 r., 191000 km
eFCeKa
2004-03-24
 (3,85)
+ Mpcny silnik, sprezyste, dobrze zestrojone zawieszenie, kompletne wyposazenie w zakresie bezpieczenstwa - wysokie zuzycie paliwa, wysokie koszty utrzymania, hamulce podatne na zmeczenie
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 150 KM, 2003 r., 2500 km
ironbodys pokaż Email »
2008-03-26
 (4,46)
szybkie,mocne,dynamiczne autko przyjemnie wykończony środek wykonany z wysokiej jakości materiałów bogate wyposażenie dobry sprzęt grający jest ok!!!
pełna ocena Sedan, 2.5 i V6 24V 188 KM, 2002 r., 180000 km
ferox.84 pokaż Email »
2008-11-22
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
szybkie,oszczedne,milutkie,bamberskie,i nie drogie auto.....polecam... deutsche maja gula... a ja wioze sie pelna geba wsrod niemieckiej nudy..
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 150 KM, 2002 r., 185000 km
jaro:)
2007-12-14
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto nie dla kazdego. Psikusa potrafi splatac, ale takze mile zaskoczyc podczas jazdy naprawde bardzo szybkiej jazdy! SUPER.
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 150 KM, 2003 r., 182000 km
bart007
2009-08-30
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
da się w tym autku poczuć wyższą półke:) POLECAM - jeśli trafisz na zadbany model bierz i się ciesz...
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 140 KM, 2002 r., 120000 km
:D
2009-12-21
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jestem zadowolony - kazdy powiniem spróbować zadbanej alfy, szczególnie ci fanatycy niemieckich aut
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 140 KM, 2001 r., 19000 km
....
2006-05-07
 (4,77)
Samochod godny polecenia kazdemu wygodny , dobra praca silnika no i ten wyglad Alfy doslownie boski
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 140 KM, 2002 r., 70000 km
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 140 KM, 2001 r., 17000 km
Piotr
2007-02-09
 (3,85)
Do dziś jeżdżę a to najlepszy dowód że jestem zadowolony
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 140 KM, 2001 r., 110000 km
zanjac
2007-10-22
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
ocena ogólna jest na ponad przeciętnym poziomie
pełna ocena Sedan, 3.0 i V6 24V 220 KM, 2002 r., 21000 km

47 komentarzy

42 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~arczi~arczi

co sondzicie na temat motoru 1,7 16v z ALFY ROKEO 33 podobno i ile to ma tak wogule koni nadaje sie to do jazdy czy nie i czy so wytrzymale

~arczi~arczi

interesuje mnie motor z alfy 1,7 16v jakie macie zdanie na ten temat czy jest wytrzymaly i ile to ma koni tak wogule

~cromo sapiens~cromo sapiens

czlowieku!!ja co prawda alfy jeszcze zadnej nie mialem,ale za to fiaty ujezdzam z zamilowania i to na dodatek Cromy,2.5V6 i 2.0 i.e,tak naprawde to przy odpowiedniej pielegnacji tego auta(nie przesadnej)sa to auta niezawodne tak samo jak vweje czy inne mercedesy,kiedys w 2.5 v6 pekl mi wezyk do chlodnicy,spadly gumy dolotowe z bloku silnka(ktos skrecajac glowice nie wkrecil jednej sruby i po czasie sie calosc poluzowala)iiii....rozwalila mi sie piasta kola(z mojej winy, sruby nie dostosowane byle do felgi )no i to wszystko!!!a kupujac 2.0 i.e nawet sie nie przejechalem i co?i pol roku jezdze bezawaryjnie!!oba auta ponad 200 tys km!!!mieszkam w niemczech a tu fiaty i inne wynalazki fiata maja okropna opinie,ale facet z ADAC mowil mi,ze fiat to najlepsze auto i sam jezdzi cinquecento novitec 100 ps!!!a jezdzac croma czy alfa masz to p poczucie wyzszosci hehehe!!!fuck vw!!

Przejdź do dyskusji

Zobacz również