Ocena kierowcy - Citroen Berlingo I

skyluk@poczta.onet.pl, 23 lat temu
Silnik 2.0 TD 115KM 85kW
Rok produkcji 2001
Citroen Berlingo I 2.0 TD 115KM 85kW 1997-2008 - Oceń swoje auto
Jeździłem już kilkoma autami, głównie dieesle ale pożyczone benzynki też były, ten jest rewelacyjny biorąc pod uwagę cenę i przeznaczenie auta, Chciałem mieć dużo miejsca i mam, a prowadzenie auta nie odbiega komfortem od wielu aut typowo osobowych, nawet czuję się lepiej siedząc wyżej :). Uważam że silnik HDI jest dobrym wyborem do tego auta (nie jeździłem ale 1,4 to chyba pomyłka). Ciekawie wykończone wnętrze, kolorowe i bez udziwnień, dużo miejsca, pojemny bagaznik, nieielkie spalanie jak na takie autko. Myślę że pozostanę przy tego typu samochodach.
Nowy silnik dieesla doskonale daje sobie radę z masą i powierzchnią auta, osiągi znakomite, bez wysiłku 150 na autostradzie,
normalna
francuskie tak mają, miękko i przyjemnie
na wszystkie strony, może te słupki, ale mozna się przyzwyczaić
wszystko na miejscu, bez zbędnych udziwnień, duzo miejsca na drobne rzeczy (aż ich potem znaleźć nie można:) )
OK.
mam 190 cm wzrostu, nareszcie auto, do którego wsiada sie normalnie, "zapakowanie dziecka na fotelik do tyłu jest nareszcie przyjemnością i dla mnie i dla niego (dwoje bocznych drzwi)
jak na silnik dieesla uwazam ze jest cicho, nawet przy wyzej wspomnianej predkosci 150, dzien spedzony w samochodzie (na jezdzie oczywiscie) nie jest meczacy
niestety przednia powierzchnia robi swoje, srednio 6,2/100, a przy wyzszych predkosciach wiecej, ale te osiagi :)
Uważam że nowe auta są za drogie. Wybrałem opcję auta uzywanego, sprowadzonego. mam prawie nowe, po minimalnej usterce (bez wpływu na jazdę) i ponad 20.000 tyś zł zaoszczędzone w kieszeni :)
prawie nowy samochod wiec nie ma sie czego przyczepic
jak wyzej
Citroen Berlingo I